Fluoridové tablety pre deti
Moj syn ma ponicene predne zubky, od malicka sme umyvali elmex pastou, gel mi nedoporucili v lekarni, ani neviem preco, hladala som na nete fluoridove tabl. Viem ze sestra ich v detstve uzivala, nema problemy so zubami, ja nie-ja problemy mam. Chcela som ich zohnat no neviem nic najst. Nemate niekto skusenost alebo vedomost o tom kde by sa dali zohnat? Nasla som na jedej ceskej stranke, ale ako nahle som prepla do slovenciny tak mi tie tabl, ani ine podobne neukaze....Je tu prip.osobka, s ktorou by som sa mohla dohodnut a by mi ich kupila? dakujem 🙂
@sabaka dakujem 🙂 , veru ten starsi, predne 4uz ma polamane, z toho jeden mu zlomili u zubara, a to som zistila az doma ☹ no ved toto, ja som si tiez kadejako cistila zuby v puberte hlavne a teraz vyzeraju ako vyzeraju 😖 preto sa snazim na to dbat a vecer zubky umyvame, potom uz nepapa ani nepije nic....no vacsinou pijeme len vodu, max nejaky sirup do toho, dzusy malo...ved toto, ja som rada ze som aspon tu sol taku nasla a moj druhy chrust hadam bude mat silnejsie zubky...a minule som sa rozpravala s mamou ze my sme si ako male zuby nejako extremne necistili a ze sme ich nemali pokazene, tak ja uz neviem co to ...mozno zmenili aj obsah fluoru vo vode alebo co...ja uz neviem...
@drzubok ved prave to, ako teda posilnit tu sklovinu ked zubna pasta u nas ocividne nestacila? hmhmhmmm 😨
ak vás možem upozorniť, kúpili ste niečo úplne iné, takže na zuby to nebude mať takmer ziadny účinok... ale na kosti ano...🙂
Moje nervy, zeny! Nastudujte si nieco o fluore alebo chodte k nejakemu detskemu zubarovi, ktory vam povie, aky je fluor nebezpecny pre deti!asi preto u nas nekupite tie tablety.nie zo srandy!fluor poskodzuje vyvijajuci detsky mozog...
@sunshine85 opatrne s pojmami fluor a fluorid... v regulovam mnoztve fluoridy pomahaju... kyslik je vybusny plyn a dychame ho... treba si to poriadne nastudovat
@sunshine85 hlavne pozor na vodík a jeho toxicku zlúčeninu H2O. Btw. Kontrolná otázka: aký je pomer fluoru a vápnika ( F:Ca) v kostiach?
@drzubok
@tajsara
@sunshine85 ja som robila aupair u jednej uznavanej zubarky a veru kazdy jeden den sme davali detom tabletky na zuby doslova na tom trvala a zabudala sa pytat vela veci ale ci som nezabudla dat tabletku sa nezabudla 🙂 ja by som ich tiez rada davala malej a tie deti mali zuby teda nadherne a zdrave a cisteniu tiez moc nedali
@drzubok aaale ja sa tu nebudem s nikym dotahovat.takych drzubkov sme navstivili dvoch!top zubari to mali byt👎 az sme vycestovali za super detskou zubarkou 200km a ta poriesila co nik neriesil a vysvetlila ako to je s detskymi pastami a pod...takze mne nic nemusite vysvetlovat a robit si srandu 😜
@tajsara v regulovanom mnozstve ako pises..lenze mamicky si tu zhanaju tablety kt.nie su dostupne na nasom trhu a samovolne ich ordinuju svojim detom!o to mi tu slo...ale tak nie moje deti...naco som sa aj ozvala...
Dovi dopo.
@rica1 k tomu len tolko, ze ja som bola tiez u troch uznavanych zubarov a az ten treti teda tretia specialne detska zubarka mala na to iny nazor.
@sunshine85 tak potom sa tazko dopatrat pravdy ci je to ok alebo nie 😖 ☹
@rica1 ja to mám odskúšané na sebe a svojich deťoch...🙂 mám za sebou 3 tehotenstva a iba 1 kaz...🙂 moje deti žiadny, moja 40 ročná sestra má teraz 2 kaz za celý život.... mama je zubarka a od malička to do nás pchala, a nemyslím že nám to nejako poškodilo mozog, chvalabohu sme úspešne ukončili aj vysoké školy, moja 8 ročná dcéra je nadpriemerne inteligentná a už sa zúčastňuje matematických olympiád a rôznych súťaží...🙂 tbl som jej dávala od 6 mesiacov...🙂
@huncut
@mimulik8 ak nezozeniete na Slovensku a budete mat zaujem, dajte mi neskor vediet, mozem Vam ich poslat ak ste si ochotne zaplatit tabletky + postovne z Be. Myslim ze za zdravie zubkov to stoji. Samozrejme ak by to bolo v case ked ideme na sk, tak si zaplatite len postovne zo slovenska, ale zatial naozaj neviem slubit kedy prideme. Nepamatam sa presne kolko stali, ale nebolo to vela myslim tak do 10 eur a je tam strasne vela tabletiek, skusim pohladat cenu a obsah balenia a napisem 😉
nasla som listocek Z fluor 200 tabletiek za 10.64 boli tie nase. Toto su oni a vidim ze su momentalne zlacnene https://www.pharmonet.be/en/vitamins-minerals-t...
A keby si skusila elmex gel? V informacnom letaku uvadzaju, ze po pouziti je nutne na niekolko dni vysadit fluoridove tablety - z toho mi vychadza to, ze ich dokaze nahradit. My to pouzivame 1x tyzdenne. Vysledok je taky, ze maly v 6 rokoch ma 2 kazy na stolickach (opravili sme) + dva medzizubne (vraj sa nedaju opravit), ale postupuju veeeelmi pomaly, tak som v podstate rada, ze sme to zastavili, prve kazy (tie dva zaplombovane) sa mu urobil v 3,5 roku, tak myslim, ze to je dobra bilancia 🙂 Teda pre mna. Fluridove tablety som zvazovala, ale dr mi to velmi neodporucala, tak neviem. Mala ma 4,5 roka, je bez kazu, bez pouzivania elmex gelu, fluoridovych tabliet, zuby ako perlicky. Obidvom umyvame rano-vecer (my, nie oni samy), nedavam im sladke vody, ale sladkosti jedia, patri to k detstvu 🙂 Myslim, ze najhorsie su sladke vody a neumyvanie zubov. A asi genetika... Maly ma zuby uplne natesno, tazko sa mu cistia. Mala ma medzery medzi vsetkymi zubami a cistenie je velmi jednoduche...
A este k tomu elmex gelu - ten sme zacali pouzivat, ked sa mu urobili tie prve dva kazy na stolickach...
@sunshine85 prepac, neutocim...

a este doplnim ku tabletkam npr.zymafluor - tie 0,25mg to je 1dcl vody Budiš/presnejšie 0,22mg