icon

Hnednutie predných zúbkov u 2 ročného dieťaťa

tajik
11. nov 2012

neviete niekto poradit z coho hnednu zubky,alebo ako to odstranit?nejde to umyt ani zub.pastou.je to akoby na sklovine a je to take drsne.dcera totiz papa vsetko moc osladene. 🙂

Strana
z3
ivi175
21. feb 2021

@tinkerbell A este ak ponukate chrumky, kukuricne, pohankove. Aj na tie pozor, to je cisty lepivy sacharid. Deti sa na tom ucia hryzt, lebo sa to lahko v pusinke rozmyje, ale hrozne to lipne na zubkoch.

tinkerbell
21. feb 2021

@ivi175 áno chrumky dávam stále 🤦‍♀️ ja som urobila aj tú chybu, že stále som jej ponúkala niečo do ruky na chrumkanie. Teraz už jej po jedle umyjem zúbky a už jej nič neponúkam, až potom ďalšie jedlo. A tiež zvykla brať starším bratom z taniera mandarínky, veľmi ju lákali a vycuciavala z nich šťavu, tak tie kyseliny tiež tomu dopomohli 🤦‍♀️ inak pije iba čistú vodu, ale teraz si už uvedomujem, čo všetko som robila zle a čo som podcenila. Dnes konečne príde tá zubná pasta, tak verím, že to tie biele škvrny zastaví a remineralizuje sklovinu. Čakám na tú pastu ako na zázrak 🙏

ivi175
21. feb 2021

@tinkerbell Verim, ze sa vam to podari zastavit. Je super, ze ste si to vsimla vcas, este vo forme odvapnenych bielych lezii.

Strana
z3