icon

Idú mojej 6 mesačnej dcérke zúbky?

miirkka1
10. sep 2020

Ahojte,dcerka ma o tyzden 6m,myslite,ze jej idu zubky?Ja som ani pri prvej nevedela,ako to vyzera

miirkka1
autor
10. sep 2020
evkakozickova
10. sep 2020

@miirkka1 spodné vyzerajú že jej idú.

miirkka1
autor
10. sep 2020

@evkakozickova a prosim Vas,to znamena,ze jej vijdu tento mesiac, tyzden? Lebo ona casto placka v noci skoro co hodinu,spime aj spolu aj sa koji...ale trva to uz dlho...

evkakozickova
10. sep 2020

@miirkka1 no je to u každého bábätká iné,môžu jej ísť týždeň, dva,mesiac 🤷 len nejako pretrpieť,môj tiež nespal v noci sa budil tri, štyri krát cez deň bol malatný, mával teplotu,nič nechcel papať no najhoršie obdobie proste...

miirkka1
autor
10. sep 2020

@evkakozickova pre mna je 4x super noc. Len co ju ulozim o 20h do hodiny je 3x hore a placka.

evkakozickova
10. sep 2020

@miirkka1 keď je to až také strašné tak jej daj trochu nurofenu. Môj aspoň kľudne spinkal po ňom.

bona69
10. sep 2020

@miirkka1 súhlasím, my sme už pár dní na nurofene večer, môjmu idú ale už očné, daj sirupcek nech netrpí, u nášho je to tak že keď už je zúbok von že ho vidieť tak už spal zas dobre

evkakozickova
10. sep 2020

@bona69 niekto dáva aj fenistil kvapky,no ja nedávam ani keď je chorý lebo ostáva po ňom strašne nervózny.

andreatytler
10. sep 2020

@miirkka1 Kd nasmu isli zuby to sa tiez zle spalo a tiez som nic nevidela az kym nebol zub vonku ale asi tyzden pred tym ako mu vysiel zub si zacal pastickami suchat nos a usta. To pred tym nerobil a ani po tom. Nema aj vasa nejake zmeny spravania?

bona69
10. sep 2020

@evkakozickova no ja už mám na dnes pripravený MiG sirup, či nezaberie lepšie keby plakal, lebo to už týždeň trvá, jeden mu uz je vidieť, ale druhé ďasno už navrete, ja som už jak zombik

evkakozickova
10. sep 2020

@bona69 u nás nepomáhali ani žiadne gély to akurát tak vylízal...

miirkka1
autor
10. sep 2020

Baby ale je to isto zubkami?Vyzera to tak,ze idu von,ci sa len chystaju?Lebo ak ju mam dopovat mesiac takto...ona dlhsie takto spava,ze len place co hodinu,a ja som ko cez den..zmeny som si vsimla,je velmi placliva,umrncana,len na rukach ju nosim alebo v nosici.

miirkka1
autor
10. sep 2020

@bona69 prosim ta nemas nahodou fotku,ako vyzeraju tie dasienka?

evkakozickova
10. sep 2020

@miirkka1 pozri ma pol roka,čiže je to také obdobie kedy deťom idú zuby, keď sa pozriem na fotku jasné vidím že jej idú spodné rezaky. Prikladám ty fotku ako deťom rastu zúbky.

bona69
10. sep 2020

@miirkka1 nemám, on si nedá veľmi pozrieť, ale keď už vidíš buď presvitat zúbok, bielu čiarku, alebo už trošku zubku, aspoň bodku, skús klopnut aj keď sa to nemá lyžičkou, či tuka zúbok, potom už podľa toho budeš vedieť identifikovať aj na ďalších zubkoch. Keď nemal veľmi bolesti nám zabral calgel, keď už ani ten nezaberal dala som sirup.

bona69
10. sep 2020

@miirkka1 ešte ma napadlo, dávala som aj homeopatiká camiliu, bol pokojnejší a neplakal toľko, ak nechceš dávať sirup od bolesti

gondyo
10. sep 2020

chamomilla tie mini guličky sú super,upokojí ju to...aj dlhodobo je to v pohode...alebo v tekutej forme camilia,len mám pocit, že tie guličky majú lepší účinok...

sono2
10. sep 2020

@miirkka1 veď má len 6 mesiacov. Čo by si od nej chcela? Ešte budú všelijaké zmeny či zuby či spánok atd.
Buď jej na blízku. Moja je koľkokrát pol noci na prsníku. To je naj pre ňu. To všetko prejde uvidíš

andreatytler
10. sep 2020

@miirkka1 Presne to iste som vahala aj ja ci mu davat lieky ked som nevedela ako dlho to bude trvat kym ten zubok vyjde.
Plac trval asi 2 tyzdne pred prvym zubom, Fotky som robila asi 5 dni pred tym ako mu vysli horne jednotky. Potom o 4 dni mu vysli dolne jednotky a o dalsi tyzden horne dvojky. Zle spal este asi tyzdn po tom co boli zuby vonku. Ja som skusila len Camiliu vodicku a gel ale nemalo to ziadny ucinok.

U vas su tie dolne jednotky podla mna nie daleko aj ked ono je to velmi individualne.
Inac tvoja dcera ma krasny usmev.

miirkka1
autor
11. sep 2020

@andreatytler dakujem za fotky....uz budem vediet...dnes jej kupim aj homeo,gel ma Dentinox,ale ten nic nepomaha,myslim,ze je slaby.
@sono2 ved ja od nej nic nechcem,len jej pomoct,aby sa tak netrapila.Moja starsia do 2,5roka zle spavala,tiez sa kojila dokola,len toto je uz extrem.Ona placka tak casto,ze uz nechce ani sa kojit,co jej davam,nech sa ukludni..cez den som ako mumia a nechcem zanedbavat aj starsiu,chodi o 12h domov,muz chodi az vecer.

miirkka1
autor
11. sep 2020

@andreatytler dakujem...no ona bude mat take zubky ako starsia ma vysoke dasienka a vacsie zubky,tak aj ona bude mat,ale nechapem po kom😀 aj my obaja hnedooki a a ona blondina s modrymi ocami..tvoj syncek ma zase krasne tmave mihalnice,nasej ani nie je vidiet.

andreatytler
11. sep 2020

Ano tie dasienka ma vysoke... to nas ked sa usmeje aj od ucha k uchu mu vidno len trosicku z vrchnych zubov... muz mu musel pery vytiahnut aby som mohla odfotit... tvoja bude krasna zubana🙂
Veruze...tie mihalnice ma nas ako zo salonu... velmi mu ich zavidim lebo ja mam take kratucke.😀

miirkka1
autor
14. sep 2020

@andreatytler to tak ma vacsina deticiek ze maju zubky normalne vzadu...nasa starsia 3rocna sa ani neusmeje a zubky vidiet...casom to doriesime strojcekom...🙂Neodpisovala som,lebo mala mala ockovanie a teplotovala..zubky nevysli,doktorka nam vravela,ze uz do par dni by mali vyjst.Dnes v noci velmi plackala a ma dasno dole uplne inak a velmi cervene.

miirkka1
autor
14. sep 2020

@andreatytler na jednej strane dole sa jej to zmenilo..je to uz ono ze vijde co chvila?

andreatytler
14. sep 2020

@miirkka1 No neviem veru... vidim ze vasa to ma trochu inak ako sme mali my. Nas nikdy nemal take hrbolceky na dasnach... jemu skor bolo tie zuby vidno akoby spredu... hrana dasna bola skoro uplne rovna. Ale co citam tak vacsina detciek to ma takeho hrbolate. To prave dasienko je fat viac cervene. Nasmu vysli zubky nerovnomerne. Najskor zub na jednej strane a o 2-3 dni na druhej strane. Mozno u vas tiez najskor pride na tej pravej strane.
Dufam ze to uz bude coskoro a das sem fotku zubov.

miirkka1
autor
14. sep 2020

@andreatytler no hadam to uz bude zub...ano vidim ze vas syncek mal presvitajuce zubky...ja vidim len okraj biely

andreatytler
21. sep 2020

@miirkka1 Ahoj... ako sa dari? mate uz nejaky ten zub?

miirkka1
autor
22. sep 2020

@andreatytler ach vobec nie, dasna sa menia ale nic necitim.. kuknes nam to? Noci stale uplackanr, dokonca mala aj sopliky a teplotu, neviem ci to s tym moze suvisiet

andreatytler
22. sep 2020

@miirkka1 No to mi je luto ze sa takto dlho trapite.☹ Mne sa praveze zda akoby jej tie dasienka odpuchli v tej hornej casti. Mozno to tak ale ma byt... neviem. Tiez sa mi zd ze korene zubov v dolnej casti dasna sa viac crtaju ale mozno je to len fotkou... Citala som od inych mamiciek ze mavaju teploty ked idu zuby ale o soplikoch som este nepocula. Dufam ze budete coskoro spinkat.