icon

Info o zúbkoch

bororka
14. okt 2022

Ahojte maminky,

potrebujem poradiť.. Mám 1.dieta.Malá už má jednotky, a dvojky prerezané jej vykúkajú týždeň.
Keď sa zub prereže, mal by prestať tak veľmi bolieť, alebo bolí až kým nevylezie celý von?
Priemerne ako dlho trpelo Vaše dieťa s vychadzanim nového zubu?
Som si myslela, že peklo skončilo ako sa prerezali, ale
to nebolo ani zďaleka peklo. Tak neviem či jej ide ďalší zub, alebo to sú stále tie dvojky.
Ešte sa chcem opýtať, ako ste fungovali s uspavanim? Viburcol, homeo ani gély jej nezaberajú. Pichla som jej Nurofen, lebo 2h plakala a pišťala. Bez toho Nurofenu, nemáte nejaké rady ako ju uspať? A náhodou neviete,Nurofen môžem koľko dní max po sebe používať?
Dakujem

tamarkissova
14. okt 2022

No zúbky môžu ísť jeden za druhým nám to tiež tak, ale plakaval iba kým sa vystrčili.. 😃 dávala som nurofen na noc, a nedávala som žiadne gély lebo nezaberalo, jedine čo pomohlo zubná kefka alebo do mraziaka hryzadlá..

ailiba
14. okt 2022

@bororka ahoj, ked sa zub prereze, asi uz neboli, aspon uz nie tak, ako predtym... Skor asi svrbi. Ale je to dosť individualne, kazdy ma iny prah citlivosti... A rozne zuby mozu inak boliet. U nas to asi boli najviac ocne zuby.
Ak stale place, tak to budu asi dalsie zubky.
Inak viaceri si pochvalovali jantarovy nahrdelnik(maju aj v dm, speci pre deticky)... Skus. Je to neinvazivne. Drzim palce... Zubky vedia velmi potrapit🙏. Viac ako tyzden by som nurofen nedavala.

bororka
autor
14. okt 2022

@tamarkissova áno, cez deň sa to dá s hryzadlom prečkať, len to uspávanie mi dáva zabrať. 🙄
Ďakujem

@ailiba ďakujem za rady. Náhrdelník zajtra pôjdem kúpiť 🙏