Je cena neviditeľného strojčeka 3800 EUR normálna?
Ahojte, bola som s dieťaťom na celustnej ortopédii (Trnava) a naceniki nám neviditeľný strojček na 3 800 eur + 300 eur neviem čo k tomu. Je to bežná cena? Koľko platíte/ste platili deťom za tento typ strojčeka?
Ďakujem.
My sme dávali v máji v Bratislave a platili 3.700 €, na 3 splátky za 3 mesiace cca sa platilo. Robila som si prieskum rok vopred na asi 5 miestach v Bratislave a všade okolo 3500 bolo. Dcéra má 14 rokov, odporučili nám čakať do veku, keď bude väčšina mliečnych zubov vonku. Tak uvidíme, koľko bude liečba trvať, ale už vidno od mája pekné výsledky.
3800 je dobrá cena. Mne nacenili aj 4500...
to nie je nijak hradené poisťovňou?
To mate super cenu, dcere som dala 4100e v Cadci
@unicornlady neviditelny urcite nie, normalny mozno ciastocne?
@unicornlady no to si musite pozriet vo vasej zdr. poistovni, ake ponuka benefity, co sa tyka uhrady zubneho strojceka a ci sa jedna o neviditelny alebo fixny aparat.
🤣Len sa smejem na tejto kartelovej dohode🤣a na tom, ako po 89.tocili ekonomovia o konkurencii a ajhla, rok 2025 a vsade rovnaka suma a rovnake lidle, kaufy...Jednoty, Delvity, Zdroje, carefoury zozral cas... Ako bajky z 89...😁
Žilina - dali sme dcére "neviditeľný" strojček (obe čeľusti) za 3000 Eur. Klasický/fixný stojí 2500 Eur (obe čeľusti). Čeľustný ortopéd je zazmluvnený.
Žilina - dali sme dcére "neviditeľný" strojček (obe čeľusti) za 3000 Eur. Klasický/fixný stojí 2500 Eur (obe čeľusti). Čeľustný ortopéd je zazmluvnený.
@anonym_a7b926 a preplatí niečo alebo z kovového by preplatili? Neviem ako to je aktuálne u detí.
@anonym_autor a ze ľudia nemajú peniaze.
@anonym_a7b926 a preplatí niečo alebo z kovového by preplatili? Neviem ako to je aktuálne u detí.
@anonym_cb9e09 kovový časť preplatia (podla poctu ludi v Penazenke zdravia), priesvitný nie. Ale dcére zatiaľ aspon tie vstupne vyšetrenia preplatili. Mame Peňaženku zdravia.
@anonym_68f651 a co urobíš, keď ma dieta krive zuby??? Musíš zaplatiť, žiaľ. Strojček už nestojí 600 eur ako voľakedy a uz ti ho nikto 100% nepreplati. Dcéru (za chvíľu ma 15 rokov) čaká aj fenestracia trojky, keďže sa niekde "zabrzdila" a nechce vyrásť. Mam ju nechat bez vyrastenej trojky, strbavu? Keby niet tohto problému, tak strojček nepotrebuje.
@anonym_68f651 Normálni ľudia, ktorí pracujú a majú dve deti, čo je priemer, na to určite dokážu odložiť. Zasa nerobme zo Slovenska štát plný chudákov a sociálnych prípadov. Samozrejme, že keď si niekto narobí deti ako smetí a potom žijú z jednej výplaty, prípadne zo sociálnych dávok a pôžičiek, zdá sa im to veľa. Ale takto zmýšľajúci ľudia nejaké rovnátka na zuby zvyčajne ani neriešia.
@anonym_68f651 Veľmi prínosný komentár
@mirokub Presne tak. Ja tieto novinky rada posúvam matke a pozerám ako sa jej po každé zahmlie pred očami. Keď ja som mala strojček niekoľko rokov ako dieťa, tak sa platilo 0. Moje zuby nestáli rodičov ani cent.
Je mi ľúto, ale dieťa si jednoducho nemôžem dovoliť, tak ostávam bezdetná. Niekedy si to tu čítam a nestíham sa čudovať.
Celé zdravotníctvo je čím ďalej tým horšie, poistné ide každým rok hore skokom a čím ďalej, tak je všetko drahšie a preplácajú menej a menej. Začínam silne pochybovať že si na staré kolená vôbec nejakú starostlivosť budem môcť dovoliť.
Našej 11r dcére zatiaľ predbežne odhadli Invisalign na nejakých 4300€. Akurát tento týždeň sme boli na konzultácii, skeny a RTG a v októbri sa dozvieme finálne aký strojček je pre ňu najvhodnejší, či fixný alebo Invisalign, dúfame že Invisalign bude môcť.
@anonym_a7b926 prosím ťa u koho v Žiline ste dávali robiť?
@anonym_a7b926 prosím ťa u koho v Žiline ste dávali robiť?
@anonym_autor https://www.myortho.sk/en/
@anonym_autor https://www.myortho.sk/en/
@anonym_a7b926 ďakujem a si spokojná?
@anonym_a7b926 ďakujem a si spokojná?
@anonym_autor áno, veľmi.
Ja by som si nemohla dovoliť takúto sumu vyvaliť za strojček na zuby, ktorý vo väčšine prípadov ani nie je nutný ( len chcený pre lepší estetický vzhľad zubov ) ..... Takže za mňa nie.
@anonym_autor ano bezna v tvojej lokalite
Mam rodinu v trnave, so zubami chodia k zubarovi do svidnika ( jeden z rodicov je odtial takze to beri ako vylet)
Zubarka opravuje zuby za 40€ a strojcek pre dieta nevidelny nacenit celustny ortoped na 1850€
TKze aj s cestou vsetko vychadza lacnejsie ako v trnave ci inde
Aj niektory dospelý potrebujú vyriešiť krivé zuby strojčekom, len nemajú na to peniaze. A musia žiť svoj život bez toho.
@anonym_autor ano bezna v tvojej lokalite
Mam rodinu v trnave, so zubami chodia k zubarovi do svidnika ( jeden z rodicov je odtial takze to beri ako vylet)
Zubarka opravuje zuby za 40€ a strojcek pre dieta nevidelny nacenit celustny ortoped na 1850€
TKze aj s cestou vsetko vychadza lacnejsie ako v trnave ci inde
@anonym_66b42f toto je cena práveže v Trnave..

Ahoj, my sme dali dcére v Čadci v Petramede a cena 4 000€ , umožňujú dať sumu na splátky tak platíme už rok , liečba trvá v našom prípade 18 mesiacov.