Je elektrická zubná kefka vhodná pre 2-ročné deti?
Osvedčilo sa vam to? Nieje to skoro pre 2 ročne? Aké máte skúsenosti? 🙂))
Babka jej kupila Jack n jill sonicku... za mna to je total blbost :D ma ju na hranie, ked si ona umyva zubky, inak stale pouzivam jednozvazkovu (ma 3r), ta najlepsie vycisti.
Mal Jack&Jill
Nas ma ale na "hranie". S manzelom mame sonicke a aj on chce aby mu to vrcalo. Obycajnu do ust sam neda. Tak ma elektricku kvoli navyku. A ja mu cistim 1zvazkovou.
Nie, ma single kefku a este jednu taku malu, ked si chce cistit aj sama.
Nie, ma jednozvezkovu a obyč kefku. Nedala by som ešte elektrickú.
Moj dostal sonicku philips sonicare k 3. narodeninam. Ma skoro 4 a stale si ju Odmieta dat do ust, boji sa jej. Aj ja mam dospelacku philipsku a musim povedat ze to prijemne uplne neni takze ho chapem. To vrnenie myslim. Za mna pre 2 rocne dieta zbytocnost…
@cyberk teraz otvorím asi inú tému 🤣 je jednozvazkova kefka lepšia ako tie “klasické” čo predávajú pre deti?
urcite ano, preciznejsie to ocistis 🙂 akoze pre dieta nech si samo cisti mozes kupit, vsak aj v skolke taku pouziva, ale na domace cistenie sa na jednozvazkovu ziadna kefka nehrabe
Syn má od 2r Sonickú (Philips) ale nikdy nedám dopustiť na jednozväzkovú, tou vždy aj tak dočisťujem. Rovnako aj u staršieho. 7 rokov bez jediného kazu a vždy s pochvalou od zubára, že majú zuby ako po dentálnej hygiene 😅
Ja cisitm detom sonickou jednozvazkovou kefkou a som spokojna.
@denkabemommy a akú pastu Prosim používate? 🙂))
Má Jack&Jill a som spokojná. Od zubárky odchádzame vždy s pochvalou. Pre nás to bola záchrana, keďze čistenie zubov bol boj od bábätka. Sonická jej nevadí a čistia sa s ňou dobre zuby. Pastu používame Elmex pre deti.
Buď elmex pre deti (starší už junior) alebo curaprox, podľa toho, ktorú chytím prvú v obchode. Používame od prvého zuba, aj keď ešte nevedeli vypľuť + na noc aj keď už nie pravidelne natieram gc tooth mousse - tým som začala skrz dlbodobé dojčenie a ťaháme to do dnes
ja len dam priklad. elektricku sme pouzivali rok a pol - ja som nemala nikdy kaz a bum ja kaz a aj mala dcera. dental. hygienicka vravela, ze tieto elektricke kefky boli navrhnute po postihnutych ludi, aby si vedeli umyt zuby… vysmarila som to prec. mame TEPE a jednozvazkove kefky a to kazdy clen rodiny. velka zmena.
Spytaj sa zubara. Nám nasa schvalila, od 1,5 roka
@mia_von_prag a aký máte typ?
@denkabemommy zaujal ma spomenutý krém na zuby - dcéru dojčím aj v noci po umytí zubov, píšete, že skrz dojčenie ste to zaviedla. Aký to má význam a môže sa používať každý deň? Odporúčajú to zubári?
@iivancova je to remineralizačný krém, ktorý zabraňuje tvorbe kazov (viem, že kopec žien tvrdí, že nočné dojčenie nespôsobuje kazy ale podľa mňa môže dopomôcť) a áno, môže sa používať každý deň, nie je v tom ani fluorid, takže vhodné aj pre deti, a odporúčanie som dostala od 2 zubárov a aj od dentálnej hygieničky.
Nie
elektricke kefky su dobre a dostupne aj pre deti, ale dvojrocne je podla mna este na to male. Nevie si poriadne same umyt zuby ani normalnou kefkou tak to nebude vediet ani elektrickou. Ak tak, tak ty mu umyvaj tou elektrickou kefkou. Ale skor si myslim, ze dvojrocnemu staci aj obycajna kefka.
Phillips sonicare for kids, umývame deťom my

Elektricku by som nekupila ani sebe ale sonicku ano aj pre deti ale nenechat sameho cistit, nemoze silno tlacit na zuby.