icon

Je normálna teplota pri prerezávaní zúbkov?

kirstinazuzu
11. mar 2025

Ahojte, moj 13 mesačný synček ma stále len 2 zuby ktoré vyšli keď mal 9 mesiacov. Už druhý deň ma teploty do 38,3 a je placlivy, pchá si pršteky do úst ale nie je vidieť nič. Boli sme aj u doktorky, zobrala pre istotu ster z hrdielka. Zrazim teplotu, do 4 hodín cca je teplota spat. Je to v poriadku, mali ste to tak aj vy pri zubkoch ? :/

tinka_1807
11. mar 2025

@kirstinazuzu pravdepodobne to bude choroba, nie zúbky. Resp. Môže to byť kľudne previazané, jedno s druhým. Teploty do 38,5 sú u dieťaťa len zvýšená teplota, to nie je také hrozne. U nás lieky podávame až keď teplota vystúpi nad 38 -38,5. Je normálne, že po 4 hodinách začne teplota stúpať. Nurofen treba podávať váha dieťaťa/2 a trikrát denne, teda každých 8 hodín. ... Ak je to akútne, tka u nás po 4 hodinách striedame s panadollm. Sleduj, či teplota stále stúpa, alebo či sa drží na cca tých 38,5.

tropkica
11. mar 2025

@kirstinazuzu myslim si ze to moze byt kludne previazana aj choroba spolu so zubkami. dasienka nema cervene? myslim ze sa bude orientovat aj podla vysledku steru z hrdielka. no ak su teploty nejako moc vysoke tak by som skusila kludne zabaly spravit i ked pevne nervy pri tom..