icon

Je odlom zúbkov u dieťaťa bežný problém?

27. jan 2025

Pekný deň, moje dieťa bude mať o chvíľu 13 mesiacov, prvé zuby vyšli v 9 mesiaci, to boli dolné jednotky. Po nich išli horné dvojky a teraz idú horné jednotky. Ale sú nerovné, akoby odlomené.. Pár krát škripala zubami..ešte sa to nejako upraví alebo jej tak ostanú? A ďalšia otázka, je pravda, že strihanie uzdičky súvisí s medzerou medzi zubami? Staršia má strihnutu a má krásne rovné zúbky. Táto nemá strihnutu a má medzierku. Alebo sa ešte spoja, keď jej pôjdu trojky, štvorky a stoličky? Ďakujem za odpovede

Je odlom zúbkov u dieťaťa bežný problém?Je odlom zúbkov u dieťaťa bežný problém?
13uzivatelka11
27. jan 2025

No už môžeš kľudne objednať k zubárovi a on ti na tvoje otázky odpovie najlepšie

tanyan
27. jan 2025

Silná prirastená horná uzdička bráni zubom, aby išli k sebe. Čím skôr to dáte skontrolovať a v prípade potreby odstrániť (strihnúť), tým menej problémov s tým bude.

autor
27. jan 2025

@tanyan u koho to môžeme dať skontrolovať? Ešte keď bola novorodenec tak pediater hovoril, že netreba nič strihať (ale ani nepozrel, iba spodnú)

januska12323
27. jan 2025

U zubára, keď má zuby treba chodiť na prehliadky.

tanyan
27. jan 2025

Ja som to riešila s výmenným lístkom od pediatra u stomato-chirurga.

dixitka
27. jan 2025

Lámanie zúbkov neviem, či je ok, ale aj môj má z jedného rezáku kúsok odlomený a tiež si myslím, že to má zo škrípania zubami. A horná uzdička, ak je hrubšia, tak spôsobuje medzeru medzi prednými zubami, ale určite ešte pôjdu zúbky bližšie k sebe, keď bude mať vonku všetky. Deti si tú hornú uzdičku inak často narušia aj samy, keď spadnú na ústa. Takže je možné, že trvalé zúbky už budú úplne bez medzery.

bara_borka
27. jan 2025

podľa foto to vyzerá na kaz raného veku, tzv medové zúbky. ak su spodné zúbky ok a vidíte zmeny len na horných dvoch, resp štyroch predných, pôjde zrejme o tento problém. často nastáva, ak sa zuby necistia hneď od pretekania prvej čiarky nad ďasno.