icon

Keď idú dieťaťu zúbky, vždy od neho ochoriem

swojska
2. okt 2013

maly zubky zvlada vzdy horucky kasel a sopli po celom byte..ja som po dvoch dnoch opat chora od neho. je to dost narocne kedze aj on je mrzuty a v noci nespi, ani cez den moc, nemam sa kedy kurirovat, ja kojim.
mate niekto podobny problem, da sa tomu vobec vyhnut,,,vitamin c, papame obaja

darina1952
2. okt 2013

no mala by si si zvýšiť imunitu, odporúčam vitamíny skupiny B (b-komplex) a nejaké probiotiká - ale brať dlhodobo aspoň 2-3mesiace, iba céčko nestačí 😒 . A určite zaradiť aj nejaký oddych, veď predsa prádlo v práčke počká, špinavý riad neujde... a nech trošku pomáha ja partner 🙂 . Skús cez deň keď malý spí ľahnúť a podriemkať aj ty. Telo sa najlepšie regeneruje v spánku.

swojska
autor
2. okt 2013

@darina1952 poriadok neriesim a muz je v praci, maly mi moc nechce spat, kedze je tiez chory ☹

darina1952
2. okt 2013

tak mu skús na spanie podať 1/4 ditiadenu (alebo 1/2 diazepamu 2mg) keď máš doma. Daj mu ho 15-20min. pred jeho obvyklým časom spánku počas dňa a potom môžeš aj večer. 🙂 Možno to bude stačiť jeden-dva dni, kým mu prejde tá najťažšia časť choroby.

sanym
2. okt 2013

@darina1952 pevne dúfam, že s tým Diazepamom to nemyslíš vážne. 😕 Čítala si niekedy príbalový leták tohto lieku a tušíš na čo sa používa? 😝

sanym
2. okt 2013

@swojska možno by to chcelo absolvovať nejaké odbery a výtery, možno sa zistí nejaká baktéria. Na posilnenie imunity skús nejaký prípravok z Hlivy ustricovej, to by sa mohlo aj popri kojení. Malému na lepší spánok môžeš skúsiť homeo čípky Viburcol, niektorým deťom pomôžu.

darina1952
2. okt 2013

@sanym viem...len som ho navrhla ako alternatívu keby nemala ditiaden 😉

sanym
2. okt 2013

@darina1952 nuž, keby si navrhla Fenistil, dajme tomu, ale toto je fakt dosť brutálna alternatíva, sú to celkom odlišné lieky, ale proti gustu žiaden dišputát.

xlucia
2. okt 2013

@swojska tebe aj malemu okrem cecka treba aj bkomplex a hlavne Decko!!! plus kvalitne probioticka ci hlivu ustricovu

simca06022011
2. okt 2013

U nas to bolo rovnako dost dlho, totalne mi to rozhodilo imunitu... imunoglukan, Cko v normalnych davkach, Dko a probiotika... som brala dlhodobo. Ked bolo malej aj mne najhorsie, tak som to poriesila tak, ze sme zalahli do postele, pustili si na notebooku rozpravku a kukali sme a spali ako sa dalo.. jasne, dvere som mala zamknute, okna pozatvarane na izbe, ze ak by som naaahodou zaspala, nic sa jej nestane :P aj ked... vzdy ma zobudi... s dithiadenom a diazepamom by som vobec neriesila nic, ja som raz pri vysokej horucke toto dala malej.. a bolo este horsie nakoniec, lebo lietala ako na baterky :P Inak vraj som bola rovnaka :P Ale fakt je ten, ze malej vzdy nasli riadneho bacila vo vyteroch, ja som sa po roku konecne vypytala ku krcnej ( u obvodacky som mala vytery negativne) a nasla mi take zvery kadejake v hrdle a dokonca v uchu, ze som az kukala... tie potom len cakaju pod "pokrievkou" kedy sa oslabi trochu organizmus a zacnu vyvadzat

drzubok
18. okt 2013

poopravil by som nazov témy: ked je dieta choré ochoriem od neho aj ja

modrofuzik11
20. okt 2013

mozno je to psychika. bojis sa, ako to bude tvoje dieta znasat a to ti oslabuje imunitu. neboj, maly to zvladne. a ty bud silna kvoli nemu 😉