icon

Koľko stojí fixný strojček a prepláca ho poisťovňa?

1. aug 2025

Dobrý deň,
Syn bude potrebovať fixný strojček na spodné ,aj horné zuby
Zatiaľ nosí vysuvaci nočný strojček len na horné zuby, platila som myslím okolo 450€ (pred rokmi)
Chodíme čelustnej do Nitry, má napísané aj ceny na dverách , musím na najbližšej kontrole v októbri odfotiť
Zaujíma ma, koľko vyjde taký 1 strojček, keďže potrebujeme dva
Preplácajú niečo vôbec poisťovne?
Alebo si môžme nachystať minimálne 4.000€, ,ako nás straší okolie
Ďakujem

koniarova
1. aug 2025

Ponuka v HC 5500 eur. 😁

katica06
1. aug 2025

@anonym_autor za dolný fixný som platila u nás tento rok 400€ za horný pred 2r 360€ plus 100,€ za odtlačky. To bolo zatiaľ všetko . Vzsp nám v rámci peňaženky zdravia prekvapila jednu aj druhú čiastku.

janinka007
1. aug 2025

V Trnave aai 10 rokov dozadu 1600€ horny, kazda navsteva minimalne 20€. A tych navstev bolo. Okrem toho samozrejme dentalna hygiena musi byt pravidelne, denne cistenie roznymi kefeckami . Potom kadejake dlahy, abY sa tie zuby nevratili nazad... No naráta sa to.

hradnapani
1. aug 2025

Syn bude teraz koncit 2 rocnu liecby fixnym strojcekom. Za tie dva roky stala liecba celkovo cca 2500 eur.

fanta
1. aug 2025

@anonym_autor Spodny strojcek cca 250 Eur, vrchny strojcek tiez asi tak. To boli najvacsie vydavky. Teraz uz platime len kontroly, cca kazdy mesiac. Zavisi od toho co jej robia, vacsinou je to 10 Eur, niekedy 20 Eur. Raz za cas je to 80 Eur. VsZP v ramci penazenky zdravia preplati v podstate vsetko do vysky benefitu. Dcere nasadzovali vrchny strojcek v septembri, to uz sme mali nejake peniaze v penazenke zdravia minute, tak sa dalo uz len cca 150 Eur preplatit, v januari jej davali spodny strojcek, vtedy peniaze v penazenke prave nabehli, takze preplatili plnu sumu.

fanta
1. aug 2025

@anonym_autor sme z BA

anonym_dd5bb1
1. aug 2025

Radšej teraz keď poisťovňa nieco preplatí, ako keď by si zo musel sám platit ako dospelý..

makica
1. aug 2025

@anonym_autor syn pred rokom skončil liečbu v BA a vyšlo nás to cca 2000eur a do toho počítam aj snímanie strojčeka+udržiavací nočný. Čeľustná mala zmluvu s poisťovňou a viem že na začiatku robila nejaký návrh liečby pre poisťovňu, aby niečo preplácala. Najvyššia investícia bola na začiatku - snímky, nalepenie horného, po pár mesiacoch dolného - dokopy cca 900eur. Medzitým rôzne kontroly od 20eur a vyššie. Na konci snímanie strojčeka+vyhotovenie udržiavacieho cca 600eur. Liečba trvala 1,5roka. 4000eur sa mi zdá veľa...že by ceny išli tak hore? To už invisalign za tú sumu.

autor
1. aug 2025
@katica06

@anonym_autor za dolný fixný som platila u nás tento rok 400€ za horný pred 2r 360€ plus 100,€ za odtlačky. To bolo zatiaľ všetko . Vzsp nám v rámci peňaženky zdravia prekvapila jednu aj druhú čiastku.

@katica06 to je super.my máme Union
budem sa informovať na infolinke

anonym_c22a78
1. aug 2025

U nášho celustneho fixný 2500 a priesvitný 3000 eur. Oba vrch aj spodok. Ma zmluvu s poisťovňami. Niečo nám VsZP ešte preplatí cez peňaženku zdravia.

miskakyska
1. aug 2025
@hradnapani

Syn bude teraz koncit 2 rocnu liecby fixnym strojcekom. Za tie dva roky stala liecba celkovo cca 2500 eur.

@hradnapani syn ma po dvojročnej liečbe ešte na neurčito retenčné drotiky+fixnú dlahu na noc...kontrola tohto , ktorá trvá tri minúty,kde mu nič nerobí,nenapráva, žiadne komponenty nepouzije..iba mu fakt urobí kukuk do úst 62e🙈😡

miskakyska
1. aug 2025
@anonym_autor

@katica06 to je super.my máme Union
budem sa informovať na infolinke

@anonym_autor Union nám preplatil len smiešne smietky

weleda123
1. aug 2025
@miskakyska

@anonym_autor Union nám preplatil len smiešne smietky

@miskakyska mne Union preplatil celý strojček. Ale je pravda, že je to XY rokov dozadu.

Autorka, určite sa informuj. Z nosa neodhryznú a možno aspoň niečo pustia.

hradnapani
2. aug 2025
@miskakyska

@hradnapani syn ma po dvojročnej liečbe ešte na neurčito retenčné drotiky+fixnú dlahu na noc...kontrola tohto , ktorá trvá tri minúty,kde mu nič nerobí,nenapráva, žiadne komponenty nepouzije..iba mu fakt urobí kukuk do úst 62e🙈😡

@miskakyska ano, toto bude dalsia faza a dalsie palky. To su strasne ceny Len som chcela teda odpovedat, ze za tu hlavnu fazu sme platili tych cca 2500 eur.

sandri
18. sep 2025
@fanta

@anonym_autor Spodny strojcek cca 250 Eur, vrchny strojcek tiez asi tak. To boli najvacsie vydavky. Teraz uz platime len kontroly, cca kazdy mesiac. Zavisi od toho co jej robia, vacsinou je to 10 Eur, niekedy 20 Eur. Raz za cas je to 80 Eur. VsZP v ramci penazenky zdravia preplati v podstate vsetko do vysky benefitu. Dcere nasadzovali vrchny strojcek v septembri, to uz sme mali nejake peniaze v penazenke zdravia minute, tak sa dalo uz len cca 150 Eur preplatit, v januari jej davali spodny strojcek, vtedy peniaze v penazenke prave nabehli, takze preplatili plnu sumu.

@fanta ahoj, kam chodite kvoli strojceku? Tiez som z BA a za 1 fixny pyta zubarka 700 eur. Syn potrebuje dva. Hladam lacnejsiu zubarku... Dik.

fanta
18. sep 2025
@sandri

@fanta ahoj, kam chodite kvoli strojceku? Tiez som z BA a za 1 fixny pyta zubarka 700 eur. Syn potrebuje dva. Hladam lacnejsiu zubarku... Dik.

@sandri MUDr. Teplansky, Tbiliska, BA Rača

nikusska20
29. nov 2025
@katica06

@katica06
@katica06 a kde chodíte?

katica06
29. nov 2025
@nikusska20

@katica06
@katica06 a kde chodíte?

@nikusska20 k MUDr Tormovej