Mám si 7. deň po trhaní zubu múdrosti nasadiť Dalacin?

ctrl
8. aug 2019

Prosím o radu: som siedmy deň po vytrhnuti zuba múdrosti akú dobu môže bolieť v takej intenzite že ráno si musim dať Ibalgin 1tableta a na noc 1 tableta potom je všetko ok ale už to je týždeň . Ale nakoľko som prvý deň pri mori čiže ôsmy deň pobolievanie stále mám nutkanie dať si lieky protizapalove Dalacin ktoré mi predpísala moja zubárka keďže tam bol pri korení aj zápal . Povedala my že si ho mám nasadiť v prípade nutnosti nakoľko by som sa musela dobre vyhýbať slnku a viete asi ako to je pri mori . A okrem toho veď viete aké nežiadúce účinky majú ATB -hnačka bolesť brucha a ženské posvove mykózy v tom horšom prípade . Samozrejme mám zo sebou aj probiotika Probiofix Inum .Neviem sa rozhodnúť či nasadiť a do troch dni si myslím že už by bolo po probléme alebo koľko ešte dni počkať a brat len ten Ibalgin . Ďakujem vopred za rady a ak by sa tu našla zdravotná sestra alebo zubárka ktorá by mi poradila bolo by to fajn . Na oplachovanie ranky si davam Eutroosisoro je to gél po chirurgických zákrokoch v ústach

slavka173
8. aug 2019

@ctrl mna bolelo po vytrhnuti zubu mudrosti presne tyzden neznesitelne, fungovala som na Flectore, skus este vydrzat. Zubar mi hovoril, ze to moze boliet aj dva. Pokial tam nemas opuch, alebo to necitis teple a rana sa hoji, tak antibiotika nenasadzuj.

ctrl
autor
8. aug 2019

@slavka173 opuch nemám ani teple to necítim a ani teplotu našťastie zatiaľ ale je to nepríjemne takto trpieť na dovolenke . Ale budem sa snažiť ešte vydržať ďakujem za odpoved

fkata
8. aug 2019

@ctrl Ja som brala Dalacin C opakovane na zápaly, naposledy mi zubár predpísal 3 dávky, našťastie bez nežiadúcich účinkov.
Čo viem od zubára, slnko im nevadí, nie sú to fotosenzitívne ATB.
Ak máš Flector alebo Voltaren, skúsila by som radšej tie.
ATB by som začala užívať až keby sa bolesť stupňovala, mala by som začervenané ďasno, v príp. neutíchajúcej bolesti, opuchu.
Skús preplachovať ústnou vodou viackrát denne.

ctrl
autor
9. aug 2019

@fkata ďakujem

sabush000
9. aug 2019

@ctrl ja som presne 8 dní po vytrhnuti a už je to celkom dobre. Tiež som mala Dalacin, mala som tam dosť veľký zapal, žiadne nežiaduce účinky. Proti bolesti som mala Valetol tabletky a ešte mám ústnu vodu Corsodyl rano a vecer a Florsalmin ústnu vodu po každom jedle alebo keď si dám kávu a tak. No každopádne niečo z toho mi pomohlo. Tak ti držím palce a krásnu dovolenku.

sylvie
9. aug 2019

mne trhali osmicku dolnu, mala som aj zapal a mna to bolelo potom este viac ako 2 tyzdne.. ale hornu ked mi trhali kde zapal nebol, to ma bolelo len asi 5 dni..

sylvie
9. aug 2019

ja som si davala Nalgesin

ctrl
autor
9. aug 2019

@sabush000 dakujem

ctrl
autor
9. aug 2019

@sylvie dakujem

ctrl
autor
9. aug 2019

@slavka173 dakujem

ctrl
autor
9. aug 2019

@fkata dakujem

ctrl
autor
10. aug 2019

A je po bolesti dnes už žiadny Ibalgin prešlo to bez antibiotík .

gilmorka
13. mar 2020

Je v poriadku ak mam dasno okolo vytrhnuteho zuba na druhy den mierne opuchnute? Nie je to take, zeby som nevedela usla otvorit, ale mam to oproti druhej strane mierne zvacsene. Je to pozakroku bezne? Teplotu nemam, boli to, ale nie zas nesnesitelne.

fkata
13. mar 2020

@gilmorka úplne bežné.

gilmorka
13. mar 2020

@fkata dakujem 🙂