Môžu ísť trojmesačnému bábätku zúbky?
moja dcerkama 12 tyždnov a vcera som sivšimla že si pcha stresne ručičkydo pusinky najradsej by ich celezjedla jemožnéže nam idu zubky??..nieje to este skjoro??..dost malo mi spapá neviem čo s tym
to by ma vobec nenapadlo že už ttakto skoro to može prist 😒
to pchanie ruciciek do pusy ani nie je tak zo zubkov ako ze babo spoznava svoe telo cmulanim a vobec cele okolie hryzenim, jendoducho ustami, takze je to skor taky reflex. ale nevylucujem zuby, lebo sa skutocne najdu deti, ktore maju zuby aj v 4.mes. kamaratkin syn sa dokonca s jednym narodil 😨
@barustek ručičky do pusinky si deti pchajú skoro stále, a slinatjú tiež ale nemusí to hned znamenať zúbky. to sa deti len zabávajú. ale zase netvrdím že to zuby nie sú. len treba dávať pozor aby malá nemala tie ručky stále mokré. nášmu sa tak urobila mykoza medzi prstami a museli sme na to dávať velký pozor
je to prirodzeny vyvoj deti paste si v tomto veku pchaju do ust vsetky vätčinom sa v tejto dobe len plnia dasienka a aj to boli preto su nepokojne ale samozrejme su aj vynimky ak ma dasienka biele a na dotyk citis zubok je možne že jej pojdu zubky ak nie tak sa jej len plnia dasienka zubkami.
babo takto zacina spoznavat svet o chvilu to nebudu len ruky ale aj vsetko ostatne co chyti poputuje do pusy
no naša mala si pcha ručičky už od 2 mesiacov do ust...zoberiem ju na ruky tak celu bradu mi okuše... 🙂 ma 5 mesiacov a furt nič..manžel mi sustavne hovori nie je hladna?.....nejdu jej zubky?.... 🙂 takže všetko pripisujeme zubkom a kedy vyjdu?......synovi až v 6 mesiacoch......takže čakajme a uvidime....držte sa
dakujem dievčata trosku ste ma ukludnili ja som sa zlakla že čo to..nemam s tym žiadne skusenosti. 😕
barustek my máme 4 a pol mesiaca a mame von prvý zúbok...malý ale dával do ust vsetko od kedy vedel....akurát neskôr začal dosť slintať,bol nervózny a mal mierne zvýšenú teplotu...nespal nám, ale to sme brali ako normál keďže nám nespí od začiatku.... preto sme ani poriadne nevedeli, že to sú zúbky...a predsa.....

syn mal v 4 mes uz 2 zubky a v roku ich mal vonku všetkych 16 a v roku a pol posledné 5. takze môzu