icon

Nalomený zúbok

lenca1401
27. okt 2016

Dobrý deň,Ahojte
Malí má 9,5mesiaca a momentálne nám idú horné zúbky.Predvčerom sa hral-sedel na zemi a padol na ústa-mal aj rozbitú peru,ale dnes som zistila že má aj nalomený zúbok.Predný,horný.Ani ho nemá celí vonku.Budem sním musieť k zubárke-však?Ale čo mu stým urobí?Ten kúsok mu tam drží.Neviem ako veľmi ho má nalomený keďže nieje vonku eše celí.Zajtra musíme aj k obvodnej dr...

sissy27
27. okt 2016

@lenca1401 sotva bude spolupracovať, takže mu s tým neurobia nič... bežne sa to len zabrúsi, aby tam neboli ostré hrany, prípadne sa to dá dorobiť, ale u tak malého ozaj nič...

lenca1401
autor
27. okt 2016

Bože...Dosť zle mi papáva a ešte aj toto...

hivanik
27. okt 2016

@lenca1401 moj mal ulomene zo zuba bol uz starsi a zubarka vravela ze zabrusi len ak by to malo ostru hranu a tym padom by mu drazdilo peru alebo jazyk. Takze sme to nechali tak.

sissy27
27. okt 2016

@lenca1401 ale veď to nie je nič hrozné a nemá to ani vplyv na funkciu zuba... Keď začne jesť tuhú stravu tak sa mu to postupne obrúsi prirodzene aj samé

lenca1401
autor
27. okt 2016

Ano?No dúfam že to bude v poriadku teda.Zajtra poviem jeho dr aby mu to ona poriadne pozrela či to je naozaj nalomené(či som ja nespanikárila)a uvidíme.A s funkciou zubu viem že to nič nemá,len som sa bála aby ho to nebolievalo keď má poškodenú sklovinu.
Ale ďakujem teda za info.

sonyap111
27. okt 2016

ahojte moj maly ma polovicu prednych hornych zubkov odlomene a zubar mi povedal ze s tym sa nic neda, treba prijmat vela mineralov, ktore som zistila ze su napr., v neskviku alebo ciny minis, je to divne ale vazne dolamali sa mu zubky ked som mu to prestala davat a teraz kazde ranko papame a nic sa nelame dalej, mame tri roky 🙂

lenca1401
autor
27. okt 2016

@sonyap111 pekne.To by som fakt nepovedala. 🙂

lenca1401
autor
28. okt 2016

Tak zúbok je vraj v poriadku.Že to sa mi asi zdalo lebo ešte je kúsok obalený ďasienkom a to sa mi mohlo hýbať.A že keby aj tak nič.Takže som sa len vystresovala.Ale už je to ok 🙂
Aj vám vďaka 🙂