icon

Nočné bolesti brucha pri raste zúbkov

miruskamy
21. jún 2021

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, je tu niekto kto mal pri prerezávaní zubkov bolesti brucha v noci? Cez deň malý funguje úplne normálne, zdravé dieťa, máme 20 mesiacov a rastu nám s prestávkami stoličky. Ale v noci po zaspati spustí strašný rev, vyzerá to na bolest bruška, zaseknuté vetry alebo bolesti v spojitosti s rastom zubov. Má hnackovitu stolicu jeden až dvakrát ale cez deň, v noci nie. Môže byť táto nočná bolesť v spojitosti s rastom zubov a prípadnou hnačkou cez deň?

lauxx3
20. feb 2023

@miruskamy ahoj, boli to nakoniec zúbky?

soni_ka
17. mar 2025

@miruskamy Dobrý deň, chcem sa spýtať ,ako ste nakoniec dopadli s tými nočnými bolesťami ? My to máme presne takto isto ,len teda stolica je dva x za deň ale nieje hnačkovitá ale v noci to isté ,no veľmi ho nafukuje a malinký aj dosť prdká a práve len v noci.. Máme 11 mesiacov ,zobudí sa s plačom ,bolestivo a teda vidím ,že ho aj bruško bolí. Súvisí to s rastom zúbkov toto nadúvanie prosím ?

miruskamy
autor
18. mar 2025

Dobrý deň, ukázalo sa mi aj pri prvom synovi aj pri druhom že áno u nás to spojitosť s rastom zúbkov malo, zvyklo ich v noci bolieť bruško ked im rástli zúbky. Práve kvôli tej hnačke spojenej s rastom zúbkov. Vyrástli z toho. 😉 Prveho syna okrem toho aj zvyklo dosť nafukovať kvôli intolerancii na lepok a je celkovo citlivejší na bolesť, druhý s tým problémy nemal.

miruskamy
autor
18. mar 2025

@soni_ka pri nafukování sme dávali sab simplex, fenyklový čaj od Sunaru a natierali bruško s detským uvolňujícím olejom od Saloos obsahuje fenykel. Nám sa inak časom potvrdilo že ho nafukovalo z pečiva ale aj teda vtedy keď sa potreboval vykakať do zubov, dala som mu cipok camillia homeo ak už boli bolesti veľké tak nurofenovy cipok, to mu pomohlo vykakať sa a bolo dobre do rána.
@soni_ka
@soni_ka

soni_ka
19. mar 2025

@miruskamy Trocha ma to ukludnilo ,pretože som už začínala mať obavy ,že bude mať nejaký iný problém.. No na testy na lepok ideme až v Máji pretože my od samého bábätka mávame koliky čo sa týka nafukovania. Ono je to ozaj strašné v tej noci.. Koľko vám to trvalo prosím? Keď hovoríte ,že z toho vyrástli? 😁na bruško dávam vzdy pred spaním ,keď viem ,že mu idú zúbky krém pupík. Ďakujem ,že ste odpísali ❤️Lekarka mi povedala ,že to by nemalo mať spojitosť nafukovanie s rastom zúbkov a začala som sa báť, čítať pretože mne sa stále zdalo ,že je to z tých zúbkov až som nakoniec našla vás a jediný kto to píše ,že to môže mať spojitosť dr.max. Skúsim ešte ten sab simplex.

miruskamy
autor
19. mar 2025

@soni_ka poznám ten pocit, doslova mi prereval noci, strašné koliky, tiež som sa veľmi bála. Cca do roka a pol, potom už sa intervaly predlžovali tak raz za mesiac a menej. Teraz má 5 rokov a tak 4x do roka sa stane že ešte teraz dostane kŕče že ho nafúkne. Čo sa týka spojitosti s tými zúbkami vtedy boli bruško kvôli hnačke, to odoznie hneď ako sa mu všetky prerežú. Hlavne pri tých stoličkách. Nás trápilo velmi aj nafukovanie, to so zúbkami spojitosť nemá, chodili sme na gastro kde mal intolerancie v poriadku a až keď bol väčší nám povedali že na sone má vždy veľa plynov, to už sme vedeli a mali za tú dobu odsledované že ho nafukuje z lepku.

soni_ka
20. mar 2025

@miruskamy lenže my nemáme hnačku.. Mávame normálny pravidelnú stolicu vždy ráno..

miruskamy
autor
20. mar 2025

@soni_ka môže to byť že Vás nafukuje, ja neviem, ale pri bábätkách je toto dosť bežné, pokiaľ papa a cez deň funguje normálne nočné bolesti bruška bývajú často do toho roka určite. 🤷 Samozrejme konzultujte všetko s doktorom to len pre väčšie upokojenie.

miruskamy
autor
20. mar 2025

@miruskamy treba vydržať, bude dobre 😉