Oprava zúbkov u 5,5 ročného syna v celkovej anestéze cez poisťovňu
Prosim Vas o radu - Vseobecna zdravotna poistovna vraj preplaca celkovu anestezu ak mam papier od zubara ze dieta ma panicky strach. Problem je ze nedokazem najst nemocnicu kde nam to aj realne spravia( anestezu a opravu zubkov) Ak niekto ma skusenosti dajte mi vediet.Dakujem
@kermitka
Áno, chápem....že nemáte energiu...to poznám...Tiež tak niektoré veci sa vývinu....ja som vlastne S tým prvým zubom bola že idem sa poradiť,lebo tak malého mi nechceli zobrať nikde....A teraz tam pôjdem , aby mu vtýral,ak sa bude dať uchopiť ešte za niečo....lebo je už rozpadnuty, jednotka V predU...ale to len kvôli vlastnej uvahe, že keď vytrhnúť, tak nech sú obe jednotky vonku,aby sa tlačili súmerne trvalé..uvidím, či mi to akceptujú...
uvidíte neskôr, či sa úplne rozpadne ten zúbok, alebo ako...my ešte S ďalším musíme ísť na vytrhnuté,kvôli nedostatku miesta pre trvalé zúbky....Tiež neviem, či to stihneme včas...
držím palce, aby nebolelo.
Ešte pre info,na heydukovej nám dali pri vytrhnúti injekcie od bolesti do ďasná..asi mali nás ako najmladšieho pacienta...detí sú tam uprednostňovanie, čo sa týka čakania.
Super ze vam to nakoniec takto dopadlo. my ideme do súkromného centra kde nechame majland cca 2000e.. ona ma viac kazov a tym ze je taka mala, tak nespolupracuje. nechcem aby to zaslo tak daleko, ze ju zuby zacnu boliet a opuchne.. takze snad nam to dopadne dobre..
@mypa no lacné to nebude 🤷♀️
@marcelatje viem ze nie ale pocitam tak do tych 300-400€.
@mypa podľa toho čo budú robiť, ale ak to bude s narkozou to bude vela
@halci nasla som v nitre jednych co robia v sedacii alebo v celokvej narkoze. Urcite by som najprv volila sedaciu ale uvidim co povie dr. Nato ci to bude realne. A kukala som ze 180€ je anesteza v nr u jedneho dr. Tak tak dako pocitam cenu okolo150-200€ v pripade zeby sme museli dat celkovu. +zubky dva. Ale duuuufam ze sa to bude dat v sedacii, lebo ta narkoza je velka zataza na take male telicko ☹
@halci to je riadne prestrelena cena, jedine že by jej išli robiť úplne nové zuby bolo by to primerane...
@laura0107 my 20.12 v sedacii (no teda takej ciastocnej lebo polovicu vyplul) 😀 ale zvladol to statocne bol trooosicku taky ze ho motal ale inak neviem ako velmi mu to zaucinkovalo nechal si opichat miesto ku koncu uz plakal, potom sa ukludnil a nechal si vyvrtat zablombovat no na konxi strasne uz plakal. Ale zvladol to. 1.3 mame dalsi termin
@mypa môžem sa opýtať boli ste nakoniec? A ako to dopadlo a koľko vás to stalo? Ďakujem
@mypa máte prosím kontakt? Ďakujem
@hettinka - viem, že stará diskusia, ale zaujalo ma, že tvoj 11 má už všetky vymenené. Moj syn bude mat čoskoro 10 rokov a este mu nevypadla ani jedna stolicka, ani ocne sa mu nevymenili, črenové ešte nevyrastli. Nové má len 1,2 hore a dole a jeden črenový. Žiadny sa mu ani nekýva. Síce aj zubárka sa čuduje...
@dahra moja mala v siestich rokoch 12 trvalych zubov 🤷♀️ odvtedy jej nevypadol ani jeden mliecny 😁
@lenochod13 áno boli sme no dali mu vypiť tu vodicku ale reeeval ako pavian ale spravili mu to. Sedacia plus blombovanie dvoch zubov cca 80e v Nitre asprodental sa volaju

@marcelatje ja si dam statne ze robia aj na pevno aby vam dobre drzali.Ale celkova anesteza ze ked mate papiere od psycho.co potrebujete tak platite nie vela ecok za anestezu ze je to okolo 80e.
cistajte: V Banskej Bystrici si môžete dať urobiť chrup v celkovej anestézii vo Fakultnej nemocnici F.D. Roosevelta, poliklinika 3 poschodie priamo v mojej ambulancii, t.č. je 048/ 4413722. Potrebné je odporučenie od Vášho stomatológa, potvrdenie o preventívnej prehliadke za minulý rok a psychiatrické odporučenie. Keď budete mať tieto dokumenty môžete sa objednať na vyšetrenie a na základe neho Vám viem podrobne vysvetliť ďalší postup a povedať presne čo Vás ďalej čaká. Zákrok trvá asi 2 maximálne 3 hodiny. Hospitalizácia je jednodňová, to znamená že prídete ráno v deň zákroku a večer ak bude všetko v poriadku pôjdete domov.