Otvorený zúbok u 5 ročného

babyborn
15. okt 2018

Syn 5r mal zablombovany zadny zub. Kedze ho to bolelo, zubarka mu ho otvorila a nechala nech sa nezapaluje cca pred mesiacom. Dnes som si vsimla, ze stred zuba ma dasno. Dookola zub a stred dasno. Nemate skusenosti s niecom podobnym? Som mu to najprv chcela dat zo zuba prec, ale potom som si vsimla, ze je to dasno asi. Je to mozno aby sa mu tolko zubu zrazu stratilo az mu dasno v strede vidno? Nema cierny kaz alebo tak

babyborn
autor
15. okt 2018
janda20
15. okt 2018

@babyborn treba sa poradiť so zubárom

pehavcek
15. okt 2018

Ja som mala ako dieta takto otvoreny zub. Zubarka povedala, ze to bude takto lepsie. Nevadilo mi to a ani to nebolelo ale kym nevypadol tak som neraz v noci zaslintala vankus takymi akoby krvavymi slinami. Islo to z toho zubu. Cize caste prezliekanoe vankusa bol jediny problem.

katren
15. okt 2018

@babyborn moja ma tiez tak par zubov, dr to videla a neriesila...

maickamf
15. okt 2018

toto už len vytrhnúť, pravdepodobne mu vybrali zo zuba nerv, ale na mliečnych zuboch sa nerobí koreňová výplň. tak sa to nechá len tak otvorené, potom sa tam môže dostať jedlo, spraví sa opuch alebo toto .treba ísť k dr.

babyborn
autor
30. okt 2018

@katren tak sme nakoniec volalu zubarke. Ze zakial ro neboli je to ok. Zvykne sa to stat.

nikusa008
30. dec 2018

@babyborn ako ste dopadli nezacalo ho to boliet?Moja dcera ma tiez tak vyvrtany zubok a cca pred tyzdnom sa jej tiez tak isto urobilo ako keby jej v zubku vyšlo dasno az hore.nevidno ani dierku co sme cistili.Nesupem jej uz do toho vravela ze zub ju neboli.Tak tiez uvazujem ci je to ok alebo ci to nieje dajak zapalene .

majinka81
1. dec 2021

@nikusa008 ahoj ako ste dopadli s tym zubkom?My mame to iste,vyvrtaný zub a vnútri ďasno.Spravila sa nám aj fistula pod zúbkom.Pozajtra idem ku dr s tým,nebolí ju to.

nikusa008
2. dec 2021

@majinka81 nic to dasienko tam raz bolo raz zmizlo ale nebolelo ju to.Zub ma doteraz otvoreny ale uz jej cely prehnil a lame sa jej postupne