icon

Plombovanie zúbkov u 4-ročného dieťaťa

nuna2112
10. aug 2022

Ahojte prosim ako ste to riesili ked Vam deturence nechceli otvorit usta u zubara? Nas ma 4r otvori na chvilu zubar stihne pozriet trosku vycistit okolo zubkov ale vrtat ani za toho si neda zacne plakat zatne zuby a koniec.. Ked sme doma sam hovori ze da ze sa neboji ze ujo mu len bacily da prec ale ked uz hlada nastroje zubar hotovo.. Neviem ako to riesit nechcem aby sa mu to roztiahlo na ostatne zubky

seedy
10. aug 2022

@nuna2112 možno skúsiť ešte iného zubára, moze mat iný prístup, dieťaťu môže byť viac sympatický. Ale zrejme ide o nespolupracuje dieťa, v tomto prípade dá sám lekár odporúčanie k pedostomatologovi, kde sa to robí väčšinou v premedikacii, da sa vypiť dieťaťu taky sirup. Dieťa si potom veľmi nepamätá to ošetrenie a nemá z toho traumu.

mikadooo
10. aug 2022

@nuna2112 ahoj, áno, malému plombovali zuby, dostal taký ten oblbovací sirup. Všetko bolo v pohode, len potom to bol masaker, udržať ho sedieť, lebo ho strašne točilo a stále sa niekam vybral a rovnováhu mal ako opilec, stále cvakol nás niektorú stranu. Ale tak som behala okolo neho, aby si neublížil.

nikha2809
10. aug 2022

Moja dcéra bola so svokrom u zubára lebo pri mne by vymýšľala a viac by si dovolila ako keď išla s ním 😀 Pri ňom pekne spolupracovala 😀