icon

Poistovňa zrušila zmluvu s čeľustným ortopédom

ivinkapink
30. jún 2025

Dobry den,
co by ste robili v takejto situacii:
Dlho sme hladali celustneho ortopeda pre dceru. Nie je to esteticky problem. Riesime to od jej 6tich rokov, aktualne ma 10,5r. Je problem najst celustneho ortopeda, vsade nam hovorili, ze min.rok cakacka, nakoniec nas vzal zubar v Piestanoch, ktory ju v podstate len dva roky sledoval a nakoniec ostal dlhodobo PN a museli sme si najst noveho, kde sme cakali pol roka len na termin...konecne jej vo februari nalepil strojcek (vrchny), vyplatili sme celu sumu (dopredu aj za spodny, ktory este nema nalepeny). V maji mu poistovna odmietla predlzit zmluvu. Takze mame tieto moznosti:
Najst si noveho celustneho ortopeda. (Neviem ci sa najde taky, co bude dokoncovat pracu po inom zubarovi a ci by to vobec bolo dobre).
Byt samoplatca.
Zmenit poistovnu. (Nova bude platna az od januara a dovtedy neviem, asi bude treba platit ako samoplatca?toto neviem..)
Akoze som strasne nahnevana, uprostred "operacie" sa oni nedohodnu a pacient nech si to poriesi sam...Boli ste niekto v takejto situacii? Akoby ste to riesili?
Ďakujem.

gemerka17
30. jún 2025

@ivinkapink najprv si zisti aké budeš mat náklady Ako samoplatca navyše oproti tomu kolko by preplatila poisťovňa. A máš pravdu, ťažko nájdeš zubára, ktory by dokončoval prácu po niekom inom.

ivinkapink
autor
30. jún 2025
@gemerka17

@ivinkapink najprv si zisti aké budeš mat náklady Ako samoplatca navyše oproti tomu kolko by preplatila poisťovňa. A máš pravdu, ťažko nájdeš zubára, ktory by dokončoval prácu po niekom inom.

@gemerka17 uplny samoplatca urcite nechcem byt, nevidim dovod...ale je mi jasne, ze od maja do januara zrejme budem musiet hradit ako samoplatca....pride mi to nefer...lebo vlastne nemam na vyber..

gemerka17
30. jún 2025
@ivinkapink

@gemerka17 uplny samoplatca urcite nechcem byt, nevidim dovod...ale je mi jasne, ze od maja do januara zrejme budem musiet hradit ako samoplatca....pride mi to nefer...lebo vlastne nemam na vyber..

@ivinkapink preto ti píšem, ze si zisti rozdiel najprv lebo reálne to fakt moze byt v tvojom prípade úplne zanedbateľná suma. Takto niektorí zubári funguju a cely zubný systém na Slovensku. Človek je vyplaseny ako samoplatca ale nakoniec zistí, že rozdiel je v sume ako pri návšteve zmrzliny. Ale nemusí to tak byť.

ivinkapink
autor
30. jún 2025
@gemerka17

@ivinkapink preto ti píšem, ze si zisti rozdiel najprv lebo reálne to fakt moze byt v tvojom prípade úplne zanedbateľná suma. Takto niektorí zubári funguju a cely zubný systém na Slovensku. Človek je vyplaseny ako samoplatca ale nakoniec zistí, že rozdiel je v sume ako pri návšteve zmrzliny. Ale nemusí to tak byť.

@gemerka17 ano mas pravdu, mozno robim paniku🙈 len uz sme dali 2000€ do toho (a to este doplacala poistovna)...tak ma desi kolko to este bude stat...

kaca222
1. júl 2025

Kým by ste sa dostali na radu u iného čeľustného ortopéda (kvôli dlhým čakačkám), bude další rok, takže za mňa zmeniť poisťovňu

because
3. sep 2025

Dobrý deň, akú máte poisťovňu?

ivinkapink
autor
3. sep 2025
@because

Dobrý deň, akú máte poisťovňu?

@because vszp ale musime ju zmenit..

because
4. sep 2025
@ivinkapink

@because vszp ale musime ju zmenit..

@ivinkapink no škoda,chcela som ti odporučiť doktora, pretože akurát včera som bola so synom u čelustneho v seredi Dr.Sabová a tiež mali na dverách oznam,že poistenci VSZP k aprílu končia. Ja mám dôveru. Pekne ma vzali hned a aj termín mu dali.

ivinkapink
autor
4. sep 2025
@because

@ivinkapink no škoda,chcela som ti odporučiť doktora, pretože akurát včera som bola so synom u čelustneho v seredi Dr.Sabová a tiež mali na dverách oznam,že poistenci VSZP k aprílu končia. Ja mám dôveru. Pekne ma vzali hned a aj termín mu dali.

@because 😄🤣😄🙈 trafila si...chodime k mudr.Sabovi...doktor super, len skoda ze s poistovnou zrusil zmluvu...
A dakujem 🤗