Preventívne natieranie ďasien
Ahojte, dcerka ma 3 mesiace a chcela by som jej preventivne natierať ďasienka kvôli rastu zúbkov. Čo by ste mi vedeli odporučiť?
Môžeš jej dat hryzatko a ty v rámci kúpania a hygieny masírovať, ale žiadne pasty, ani gély netreba, kým naozaj netreba 🙂
preventivne natieranie gelmi je hlupost, ved prvy zub sa jej moze prerezeat o 3-4-5 mesiacov 🤷♀️ asi si tiez nedavate ibalgin tri mesiace preventivne pred navstevou zubara, treba dat vtedy, ked budete mat pocit, ze treba, nech sa jej ulavi (ruky v ustach, slintanie, nervozna, zvysena placlivost, zhorseny spanok) a nam zaberal dologel alebo dentinox
Pri mojej ani nevieme že jej idú zuby, len veľa slintá a zrazu zub vonku. Dávať jej lieky keď to nepotrebuje je zbytočné a asi aj škodlivé 🤷🏻♀️
@petamich no práveže toto všetko čo ste opísali má presne do bodky. Akurát kukala som na ďasienka ja nič nevidím že by sa jej prerezávalo. Veľmi uplakaná začala byť poslednú dobu preto ma napadlo či by jej to pomocť nemohlo. Tiež jej nechcem zbytočne dávať nejaké gély len to navrhla známa že tým jej nijak neublížim. Uvidím poradím sa s lekárom radšej konečne máme poradňu v stredu

@domixlily preventívne načo?