Trhanie štvoriek
zdravim zachvilu mi budu trhat dve stvorky zuby kvoli tomu ze mam malo miesta a budu mi davat strojcek len neviem ako budem vypadat mam 15 rokov a ci to nevypada az tak zle bez tych stvoriek :D
a este aj medzery to tam budem mat nafurt alebo co nechapem ked mi daju prec tie stvorky
@ragnartheblooded opri si jazycek o predny horny rezak a pocitaj postupne do prava o styri. Na tom zubku si urob centropenkou znacku. Zopakuj postup dolava, potom v dolnej rade a usmej sa na seba do zrkadla americkym usmevom (na dva prsty).
A budes mat predstavu, ako to bude vyzerat.
Alebo mas tie stvorky este mliecne, alebo tak uzunku celust/sanku, ze sa ti zuby este k sebe stlacia a medzeru zakryju. Doveruj zubarovi. 🙂
Mám vytrhnuté - kvôli strojčeku 🙂. Bolo to už pekných pár rokov dozadu. Strojček mi tie zuby postupne posunul tak, že medzery nemám žiadne 🙂. Porozprávaj sa o tom aj s čeľustiarkou, že ťa to trápi, určite ťa upokojí a nastaví ti strojček tak aby medzery postupne zmizli. Je to však dlhodobý proces, kým sa zuby poposúvajú. Teda ak ti plánujú dať ten fixný-drotiky. Ja som mala taký.
@ragnartheblooded aj mojej dcére vytrhli všetky štyri štvorky kvôli strojčeku - už sme pomaly na konci liečby a zuby má krásne rovné, žiadne medzery... zrejme aj tebe rastú iné zuby niekde mimo oblúku, tie ti tam teda zapasujú práve pomocou strojčeku.
Ahoj.
Pred cca 16r dozadu aj mne chceli trhat 4rky... ale ocino to zatrhol a nasli sme ineho zubara...
Mala som strojcek a slo to aj bez trhania 🤗
@myska_lili aha no a ty si mala fixny? lebo ja mam male usta a vravela ze mam malo miesta ze potom sa mi zaradia pekne
@ragnartheblooded ano fixny...
Najskor sme boli v Martine u zubarky..tam len trhat a trhat... ale ocino bol proti pretoze nechcel aby mi trhali zdrave zuby...
Tiez to iste ze malo miesta...
Nakoniec sme sli do Trencina tam ziadne trhanie nebolo potrebne..
Urobili mi to aj bez toho 😊
@ragnartheblooded
synovi vytrhli všetky päťky trvalé, kvôli strojčeku, má fixný zatiaľ len pár mesiacov a už sa mu tie medzery tak zmenšili, že iná zubárka pri prehliadke nevedela, či mu chýbajú štvorky alebo päťky.
Čiže, vôbec to nevidno, tie medzery sa musia urobiť, aby bolo miesto pre iné zuby, aby sa dali vyrovnať, aj keď je to teda dosť drastické.
Mám 16. V 13 mi vytrhli 4 štvorky a v utorok mi majú dávať dole strojček. Na ľavej strane mám hore aj dole malilinke dierky, ale potom sa vraj s tou nočnou násadkou by sa mi mali zuby upraviť samé, takže sa ničoho neboj 🙂 .
Dcére majú trhať všetky 5 😲 tiež sa mi to zdá drastické ale dr.povedal že sa to inak nedá nemajú sa kde posúvať zubky.

videl niekto dakdo niekoho bez tych stvoriek ci to vypada az moc zle alebo ako