Trhanie zúbku 5 ročnému dievčatku
Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť ohľadom trhania zúbku....Myslím si, že ten zúbok sa už nedá zachrániť vzhľadom na to, že už pred dvomi rokmi sme ho zachraňovali. Len sa mi celkom nepozdáva prístup pani zubárky. Viete mi dať nejaké rady a tipy na ambulancie, kde sú k malým pacientom vľudni? Máte nejaké skúsenosti s celkovou anestézou? Aké možnosti existujú na zmiernenie bolesti pri trhaní? Privítam akúkoľvek tip alebo radu a vopred ďakujem.
@genialitka, skus sa spytat, ci by jej mohli podat Dormicum. Ja by som dieta kvoli prepac takej blbosti uspat nedala. Nasej robili biopsiu tenkeho creva, ked mala ani nie 4,5 roka a nasla som lekarku, kt. to robi ambulantne, ja som bola proti narkoze, kt. davaju na Kramaroch detom do 14 rokov. To riziko nestoji zato. Dopadlo to super, dcerka si nic nepamata, pocas zakroku som ju cely cas drzala a hladkala a bola to pohoda. Aj mandle vyberaju tak ze podaju Dormicum (alebo uspia). Ja chapem tvoje obavy, aj dcerkin strach, ale narkozu by som nedovolila. Mne trhali mliecnu stolicku a nie jednu a ziadnu injekciu mi ani nedavali a nebolelo to nejak. To sa neda porovnat s trvalym zubom. Spytajte sa na ten oblbovak, narkozu by som urcite neriskla.
@genialitka, len pre info, http://www.liekinfo.sk/liek-dormicum-7,5-mg-tbl...
@pes123456 Ja sa tiež chytám za hlavu, keď čítam čo všetko mamičky nechajú pchať do svojich malých detí len preto, aby vytrhnutie mliečneho zúbku nebolelo. Žasnem..
@katka1981 Tie nežiaduce účinky ☹
@ivankaberrynka *facepalm2*
@pes123456 *facepalm10000* 🙂
Dakujem za vsetky rady, pomohli ste mi dievcata 🙂 hlavne som si po precitani utriedila myslienky ( pravdepodobne som ten strach vzbudila viac v dcerke ja - asi potrebujem oblbovak viac ja ako ona 😀 )
Takze nakoniec som zmenila zubarku, ktora povedala, ze to zachranit predsa len pojde 🙂
Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci, nakoľko potrebujem väčší počet respondentov. Zaberie vám to iba chvíľu a mne to pomôže. Mamičky,ak sa tento strach prejavuje u vašich detí, môžete to vyplniť za ne. Ďakujem. http://www.survio.com/survey/d/R9Y2E8C6Z3O6J8Z1Y
@genialitka viem že je to stary príspevok ale úprimne mňa potešilo ako dobre to dopadlo ;)

@ivankaberrynka
*facepalm*