Triky na prekonanie teploty pri zúbkoch
Ahojte... Mam doma 7,5 mesacneho syna, ktory ma odvcera teplotu 39,4 (stiahli sme mu ju panadolom) a dnes rano mal opat 39,8.. Su nejake "triky" na prekonanie zubkov??? Samozrejme, davam mu aj gelik... Segra mi poradila ked ma teplotu vobec nezakryvat a nechat mu hole nozicky... Prosim o rady... Dakujem vopred damy... :D
tak to ti nezavidim my sme si tym presli maly mal 6m.ked nam isli zuby nespala som v tedy 10dni vobec. Bola som aj u doktora. dala mi aj lieky ale potom nam to kleslo tak som mu ich nemala nasadit...Davala som mu paralenove cipky lebo sirup mi hned vygrcol... Mal teplotu 39 az 40,5.nijak mu to neslo dolu len zabalmi. Drzim vam palce nech to malemu rychlo prejde a je v poriadku...
@bubula_007 dakujem... :D i ked ho necham odokryreho, nakoniec mi to neda a zakryjem ho... To je to, ze kazdy vravi inak... Asi zostaneme pri panadole a zabaloch... :D
@luduk vzdy ked maly ochorie je piatok vecer a na pohotovost to nevidim... Keby bol tyzden uz som u dr. Hadam to bude 2-3 dni a koniec... Najlepsie na celom je, ze ked mu pichem prst do pusinky, zubky necitim... Mozno je to len teplota z toho ako sa tlacia dole, co myslis??
@storm161 Ak má také vysoké teploty, tak ja by som na tvojom mieste predsa kontaktovala v pondelok Dr. Môj syn má rok, vyšlo mu už 11 zúbkov. Ale dosť sa natrápime. Je nervózny, nechce papať, v noci horšie spinká... a stále pršteky v ústach. Aj keď ich veľmi ľúbime a je nám ich ľúto, pri tomto im veľmi nepomôžeme. Každý si musí svoje vydržať. Prajem veľa trpezlivosti a nech ste čo najskôr v poriadku. A daj vedieť aj neskôr, ako sa máte. 🙂
@ my mame 1 zub, a cakame uz aj 2 🙂 teplotu nemame ale nechuti nap papkat:(
@storm161 ja by som skocila na tu pohotovost, mozno to ne su zubki! my v 4 mes 4 dni mali vysoku teplotu a bola to siesta choroba!
@ my mame 1 zub, a cakame uz aj 2 🙂 teplotu nemame ale nechuti nap papkat:(
pokial verejnost neakceptuje že teploty zo zubkov niesu - pričom je 99 príčin prečo tie teploty su dalej sa nepohneme. Takisto ak matka neakceptuje že je len v jej rukách a to doslova stav chrupu jej potomka. že ak tu kefku nevezme do ruky a zub po zube 2x denne dokonale neočistí.... nie že sa hra, si vyčistí samo, ak mu ona zo zuba neodstráni plak tak to vedie ku slzám, bolesti, a bremenom do buducnosti... bud ostanem bez zubov alebo si to xx preplatím... a bude to este drahsie to mi verte.
upozornujem že stále viac zubných lekárov spoplatnuje u detí čas nie konkrétny výkon. a cesta je asi správna
@surviver ved to, zadarmo, ale najprv si každý zahreší že platíme do zdravotnej poistovne.... potrebné je dodat, kto kolko, a akosa to rozdelí... osobne som za aby poistovna nedoplacala nič v rámci verejneho poistenia.... a je na to dost argumentov preco.... npr. kvalita práce zubára ktorý má výpln urobit za 15 min. len aby naplnil limit?? endodoncia za 20 minut atd... kvalita nekoreluje s kvantitou.... plus osobná zainteresovanost
@storm161 Na tvjm mieste by som urcite navstivila lekarku a ak je to cez vikend, tak urccite chod aj na pohotovost. Vobec to nemusia byt zubky a s takym malickym babom mozes ist na pohotovost kedykolvek, ludia tam chodia s inymi hlupostami. Drzim palce a este k tomu nezakryvaniu a holym nozickam- urcite nie.

@storm161 triky asi nie... treba to pretrpieť. Ak má také vysoké teploty, radšej k lekárovi, pre istotu. Aj my sme absolvovali odber krvi, ORL, aby sme sa uistili, že teploty máme od zúbkov. Ja som ho nenechala odkrytého, ani s holými nohami. Keď zaspal s teplotou, potom sa vypotil. Spýtaj sa aj detskej Dr. ona najlepšie poradí. Neskúšala by som na svojom dieťati babské recepty.