Uchytí sa znova mliečny zub?
Počula som takú zvláštnu vec, že keď si dieťatko vyrazí alebo mu vypadne mliečny zub, a vloží sa tam späť, tak on sa tam znova uchytí. Mne to hlava neberie, akože úplná blbosť. Ale povedala mi to skúsená mamička dvoch detí. Je to pravda? Alebo si zo mňa len srandu robila, alebo som ju len nepochopila alebo čo? 🤣
@anavixy wau tak to je neuveriteľné, ďakujem za informácie. 😯😁 Idem si to aj ja sledovať na insta.
vias co moja dcera tak spadla ze sa jej predny zub uplne vyhol do horizontalnej polohy. nevypadol a zatlacila som jej ho na miesto. a prezila s nim este dalsie tri roky. vypadol jej sice potom tusim prvy ale trvaly zub jej narastol pekne normalne
@pralinka25 ked sa vyhne je to ok a moze sa vratit spat do povodnej polohy, ale ked uz vypadne uplne aj s korenom, tak by sa nemal davat spat
Moja raz padla pri nahanacke na predne zuby, tiekla jej z dasien krv a kyvali sa jej. Ja som v.panike ze co pride teraz o mliecne zuby volala zubarke, a ta mi povedala ze s tim nic nespravi bud si poskodila korene a tie zubky jej zcernaju, alebo sa normalne zahoja nazad a nebudu sa ani kyvat a budu ok...dceru par dni boleli, mala tam normalne akoby modriny na dasnach a normalne jej zarastli pekne, uz je to asi rok a pol a ani nescernali, ano nevypadli

Naopak, trvaly zub sa zachranuje a da zachranit, ak vieme ako co robit a sme dost rychli. Mliecny zub sa nezachranuje, hrozi riziko poskodenia trvaleho.
Takze srandu si nerobila, ale ma zle info. 😃 resp ani nie zle, on by sa ten mliecny asi tiez uchytil, ale je to zbytocny risk.