Vybité predné zúbky 3 ročného dieťaťa
Ahojte maminky,
moj syn,ktory este nema ani 3rocky,si vybil pre nedavnom 3 predne zubky. 😒 Bojim sa ako to bude s jeho papanim,rozpravanim,kedze este nevie povedat vsetko.Bojim sa tiez toho,aby nešušlal a takisto neviem ako to bude s jeho trvalymi zubkami.Nebude ich mat poskodene???Jeden predny zubok mu ostal vsadeny,teda vtlacil si ho dovnutra,je mu ho aj vidno. 😖
Zaujimaju ma hlavne nazory maminiek,ktorym deticky si v minulosti vybili zubky,ako ste zvladali toto obdobie???a ake trvale zubky Vam narastli... ?...
dakujem za rady a postrehy
@habibi78 ahoj zubky dcerke uz trvale vysli?alebo ste stale este bez zubkov?dakujem
@katarina43 nie, nevysli ani sa ziadne nekolisu....zatial fungujeme s tymi polozlomenymi sivymi 🙂
@habibi78 a dcerka kolko ma rockov?
@katarina43 v januari mala korigovanych 5 rokov 🙂
@habibi78 a mliecne zubky jej vychadzali neskoro?neskor ako v 6 mesiaci?dakujem 🙂
@katarina43 a pamatam si ja??? 😀 ale myslim ze standardne jej zubky vychadzali tak ako aj ostatnym detom....boli sme na rtg, ze sa jej uz tlacia trvale zuby...ale mliecne este nie a nie vypadnut....
@habibi78 tak vy to mate uz lepsie,lebo zubky Vam uz mozno zachvilku vypadnu,ved dcerka ma uz aj vek na tie trvale zubky,no my si musime este pockat ☹ ale dufam ze nam to tiez zbehne tak ako Vam 🙂
@katarina43 neboj, dobre bude 🙂 tie mrtve zubky ju niekedy bolia, hlavne ked je chora....drieme to v tych zubkoch, uz nech vypadnu....
@habibi78 no dufam ze bude dobre uz a zubky budeme mat pekne a vy 🙂 lebo tak ma to mrzi,lebo predsa su to zubky v predu a nevyzera to dobre ale co uz musime vydrzat do novych,co nam ine ostava.A vam sa zubky ostatne nekazili?Len tie v predu nemate a ostatne mate pekne?moju zubky tie mrtve nebolia,a vam tiez museli prevrtavat?lebo nam sa spravil hnisavy vacok a ten zubok polovicny museli malej prevrtat,aby hnis jej vytekal.
Moj maly mal tiez asi 3roky,ked si vybil predne dve,tiez mu tam zostali take ulomky,ale dali sme ich neskor vytiahnut a narastli mu potom pekne nove,tiez som sa bala,ze ako bude vyzerat.
@miska030 ahoj a potom mu zubky kedy vyrastli?cakali ste dlho na trvale?a nemali ste problem s rozpravanim?dakujem 🙂
@katarina43 Presne si to nepamätam,ale nam jeden zub,ten ulomok scernel a zacal rast dokriva,ale u nas je to komplikovanejsie,lebo maly ma diag.DMo s pravou hemiparezou,on ma postihnutu celu pravu cast tela,prave ocko ma mensie,pravu rucku nepouziva,prave usko ma mensie,nie je to vidiet,ale kedze je to moj syn ja to vidim,takze aj pravy zub robil problemy,ale zubar ho vytiahol a novy narastol pekny sice zase trosku mensi,ale to nevadi,s rozpravanim sme nemali prblemy,ja si nemyslim,zeby mal mat vas syncek nejake nedostatky kvoli tomu 🙂
@miska030 ja mam dcerku 🙂
@katarina43 Sa ospravedlnujem 🙂
@miska030 nevadi,nic sa nestalo 🙂
Dobry vecer prosim poradte mi maly si vybil 3predne zubky ked mal 2roky nic ho nebolelo len tera ako ma 3rocky tak ho to zacalo boliet a ma tam kuscicky zubkou dasnach co by mu pomohlo.je to nebezpecne dakujem
Dobry vecer prosim poradte mi maly si vybil 3predne zubky ked mal 2roky nic ho nebolelo len tera ako ma 3rocky tak ho to zacalo boliet a ma tam kuscicky zubkou dasnach co by mu pomohlo.je to nebezpecne dakuj
@simonarusnakova Dobrý večer, moja dcérka si vybila predné zúbky v jasličkách. Začali černať, zubárka navrhla ak sa začnú zúbky štiepiť a odlamovať musia von aby nepoškodili neskôr nové zúbky a nezačali sa zapalovať ďasná. Zúbky jej vyberali v troch rokoch keď nastúpila do škôlky. Nové jej vyšli až v siedmich rokoch.
@habibi78 ahoj ako ste na tom zo zubkami?uz mate trvalky?my sa este trapime :(
My sme na tom tiež tak, predné úplne polámané....:-/
@katarina43 hej hej uz mame konečne v 7 rokoch miesto dier zdravé trvalky 😄😄 a vy ako?
Ta super,my sa nevieme dockat...kedy Vam vysli az v 7 r.?ste nemali predne ci ako uz nepamatam?🙂 mna to velmi trapi ako vyzera :'( ale co narobime,musime pockat

@katarina43 nie, mladsia ich má krásnučké ako perličky 🙂 starsia bude mat za mesiac 6rokov a prvý jej vypadol teraz na vianoce