Výčnevok na ďasne (divé mäso)
Ahojteeee žienky. Mam 6rocneho syna, ktory mi v pondelok ukázal v ústach nijaký malý pluzgierik na dasne vzadu(ešte tam nemá stoličku) ktorý bol s menším množstvom hnisu, keď som s nim bola u Dr.povedala,ze to vyzerá na aft, ale ak sa zmení tvar mam ísť ku zubarke. V stredu, keď som sa na to kukala skoro ma prekotilo,neverila som vlastným očiam že to tak narástlo pomaly vo veľkosti zubu(vyzerá to ako nijaký vycnievok diveho mäsa) vraj ho to neboli, iba zavadzia. Som z toho nešťastná, nervózna, aj keď už zajtra ideme ku zubárke, potrebujem sa predtým ukludnit, lebo zinfarktujem... Mala ste s týmto niekto skúsenosť,neni to nič vážne co si myslím? aspon nijaké základné informácie, lebo lustrujem o tom dva dni a neviem o tom nič nájsť...🙏🙏😨😨
@cool_cica neboj ak je to hnisavy vacok prepichne vycisti a bude to oki nech klokta harmancek môžeš mu to občas pretriet poraď sa v lekarni niečo nealkoholicke kloktat harmancekom a mate po probléme
Tiez si myslim, ze ak to tak velmi rychlo narastlo tak to bude iba vacok s hnisom, to bud prepichne a vycisti alebo viem, uz su na to aj take masticky na potieranie a to vytiahne ten hnis, uvidis co zubar povie
@cool_cica - pred pár týždňami to isté u 5,5 ročnej dcéry. Zdurilo sa ďasno, potom to vyzeralo, že sa jej tam spravila afta, nakoniec po 2-3 dňoch to bolo asi 1 až 1,5cm vyčnievajúci kus niečoho bieleho? obrovská afta? Akurát šiel víkend, tak som na to dávala len florsalmin spray na dezinfekciu, že ak neprejde cez víkend, tak v pondelok idem k zubárke. Asi po dvoch dňoch to opadlo a prerezala sa 6-tka. To bol kus mŕtveho mäsa z ďasna, čo zub vytlačil. Tiež ju to nebolelo, len zavadzalo. Nezažijem, neverím. Vyzeralo to hnusne.
@dahra ďakujem baby, teraz som len došla s malým od zubarky, tak som si nepozerala koment. Nakoniec sa mu naozaj prerezala 6stka stolička, takže ako píšeš, že to bolo dasno, ktoré stolička vytlačila, ale zároveň si tam zniesol infekciu. Ale dala nám kremík, takže to buď odpadne, alebo praskne... Fu už som kľudnejší, celu noc som z toho nespala, naozaj to vyzeralo hnusne......

@cool_cica ak to narastlo tak rychlo, najskor to bude hnisavy vacok