Vytrhnutie štyroch očných zubov kvôli úzkej čeľusti

brcinko
4. sep 2022

Maminky, poprosím o info, ak ste dávali v poslednej dobe trhať trvalé očné zuby a následne strojček pre svojho teenedžera, koľko ste cca platili? Ďakujem

heleninamama
4. sep 2022

@brcinko Obyčajný strojček stojí u nás cca 3000 eur, polovicu preplatí dieťaťu poisťovňa. Ale trhať očné zuby??? A ešte na začiatku liečby? To nikdy - sú špecifické, pevné, najmenej kazivé a najdlhšie vydržia. Kvôli čeľustí sa trhajú 5, alebo sa vyberú 7, nikdy nie očné zuby. Aj to len v krajnom prípade, trhanie zdravého zubu je to posledné, čo dobrý zubný lekár odporúča. Švagriná je zubárka, toto viem od nej, konzultujem s ňou vždy všetko. Byť Tebou, tiež idem konzultovať to trhanie inde.

svokrinjazykmonika
4. sep 2022

@brcinko očné zuby? A všetky štyri?? Určite??? To sa mi nezdá. Tiež keď som si dávala rovnátka pýtala som sa či mi musí vytrhnúť tento krivý očák čo mám a zubárka na mňa pozrela že ale kdeže, očné sa len tak netrhajú...

minenkas
4. sep 2022

@brcinko očné sa netrhajú ale te za nimi a za to sa myslím neplatí len za inekciu

lucik194
4. sep 2022

mame ten isty problem, 2 nezavisle celustni ortopedi povedali to iste
mala by prist o vsetky osmicky hore dole ked vyrastu a taktiez o vsetky stvorky.
ocne trojky sa netrhaju.nikdy.
u nej mala celust brutal zuby.

ceny
priesvitný 4000 eur
drotikovy 3600 resp 1700
oba BA

nie som v pohode s tym ze príde o zdrave zuby. takze vahame

brcinko
autor
4. sep 2022

Bratrancovi tiež vytrhli 2 horne očné ešte pred 15 rokmi a nenosil ani strojcek a teraz má krásne zuby. Teraz ide o neter, boli s nou u 2 lekárov a stanovisko rovnaké. Zaráža ma však, že na Slovensku " s poistovňou" je to oveľa drahšie ako v Cechách za hotovosť.

lucik194
4. sep 2022

p
@brcinko priesvitny na slovensku sa nepreplaca ani euro

minenkas
4. sep 2022

Dcére trhali štyri ale očné to neboli a mne jeden zub múdrosti

81anina
4. sep 2022

V ziadnom pripade by som nedala vytrhnut ocne zuby. Stvorky alebo patky sa trhaju kvoli strojceku nie trojky. Mne trhali patky len horne.

zuna07
4. sep 2022

Ahoj. Mojej dcére 11r. hrozilo že by jej vytrhli všetky štvorky kvôli úzkej čelusti. Tak som sa rozhodla pre strojček ale priesvitný invisalign. Už sa jej to pekne poposúvalo a bez trhania. Nedala by som jej trhať zdravé trvalé zuby.

dorottka
4. sep 2022

Ocne v ziadnom pripade, su to piliere sanky a celusti, nedovol to, zeny tu pisu velmi spravne.

petricka22
4. sep 2022

@brcinko ocne zuby urcite nie! Nepomylila si sa? Videla som uz aj chybajuce dvojky kvoli strojceku, ale ocne a sestky su piliere a tie treba zachovat, co najdlhsie. Ale pokial ma dcera naozaj malu celust a “vela” zubov do nej, nejake sa budu musiet obetovat kvoli estetike a taktiez to moze znizit kazivost, kedze krive, prekryvajuce zuby sa tazsie cistia.

nevenka
4. sep 2022

Ja mam napriklad vytrhnute stvorky, ocne riadne spicaky, dvojky mensie o dost od jednotiek, nosila som len ten vykladaci strojcek volakedy, mne sa to vsetko poposuvalo naspat a tam, kde nemam stvorky, tak potom mi v pohode vysli osmicky vzadu - hore, ale skoda tych stvoriek teda, osmicky su take zuby, no...a dole mam vsetky, jeden cez druhy tie predne, ledva mi tam vojde nit a osmicky museli rezat, nemali ako a kam vyjst, chirurgicky mi ich vyberali zo sanky. Blee...Este som rozmyslala nad strojcekom, ale neviem, ci mi to za to stoji uz. Lebo budeme mat coskoro 4 deti a to bude masaker, ak budu mat zuby po nas s manzelom 🤨.
Ale ocne som tiez nepocula, ze by trhali...🤔

kacena4
5. sep 2022

@svokrinjazykmonika aj mne trhali 4 ocne zuby, ak je mala celust a velke zuby je to bezne.
za trhanie neviem co sa plati teraz, ale strojcek sme davali dole pred mesiacom. platili sme cca 300€ na zaciatku 300€ v strede a par € na konci (2r) medzi tym pri prehliadkach kazdych 6t cca 20€ nic viac