icon

Vytrhnutie zuba: Ako rýchlo zmizne opuch?

4. feb 2024

Ahojte,
1x mi majú ísť trhať zub 8micku. Termín mám 27.2.
Chcem sa opýtať, do kedy budem "spuchnutá"? 😁
Ide o to že 1.3 je akcia firmy kde manžel pracuje a pozývajú sa aj manželky/manželovia 🙂
Mám to preložiť alebo budem do vtedy fit?
Ďakujem za názory 🙂

alexandra383
4. feb 2024

Mne trhali pred 2 tyzdnami. Nemala som absolutne ziaden opuch ani bolest. Pri predchadzajucej som mala opuch tyzden. Takze je to individualne

barbora0308
4. feb 2024

To je zial velmi individualne, vytrhnutie hornej osmicky je vacsinou menej narocne, ako vytrhnutie spodnej. Ked mi trhali hornu, tak som spuchnuta nebola skoro vobec, no ale ked mi trhali spodnu, tak to som sa davala dokopy velmi dlho. Spuchnuta som bola asi tyzden, bolesti som mala mesiac a asi stvrt roka som mala znecitlivenu polku pery aj cast brady 🫤. Buduci tyzden mi idu odstranovat druhu spodnu a uz teraz mam obavy 🤦.

mamusa123456789
4. feb 2024

Mne odstraňovali osmičku chirurgicky, keďže moja bývalá zubárka ma asi rok len pre objednávala, tak sa zub rozpadol a bolo to bez opuchu.

janka1011
4. feb 2024

Vôbec nemusíš mať opuch. Vždy po trhaní si treba dávať v ten deň ľadové obklady.

autor
4. feb 2024

@alexandra383 aj som si myslela že individuálne 😌
@barbora0308 toto ma celkom potešilo lebo hornú mi majú trhať 😁😁 ale to znecitlivenie tváre na takú dllhu dobu ma vystrašilo, muselo to byť strašné aj s tými bolesťami 😌
@mamusa123456789 chirurgický robili bývalej kolegyni a tá za to dlho chodila do práce spuchnutá ubolena 😌 mne majú klasický trhať...
@janka1011 no tak to musím prehodnotiť teda a dúfať že budem ok 😁

barbora0308
4. feb 2024

Ak maju klasicky trhat, tak to budes podla mna rychlo fit ☺️. Mne odstranovali dolny chirurgicky, zakrok trval 2 hodiny, takze aj preto tie nasledky...

petulka67
4. feb 2024

@barbora0308 prosím Ťa, kde Ti to trhali a koľko si platila? Úplne som vydesená, mám sa objednať na chirurgické odstránenie spodnej 8...😮

malapepka
4. feb 2024

Mne trhali teraz vo stvrtok. Stvrtok som si davala velky pozor, aby som ranu nedrazdila, jedlom, napojmi.... bolest skoro ziadna.
V piatok iba mierne, malicko citlive, ale nie bolestive. Opuch iba malilinko. V sobotu a dnes uz ani neviem, ze mi trhali zub. Na moje velke obavy to dopadlo super.
Hlavne ranu nevyplachuj. Vobec.

barbora0308
5. feb 2024

@petulka67 Mne ju odstranovali chirurgicky v Dental centre Nivy v BA, ale moje osmicky su specificky pripad takze sa vobec nestras 😅... Platila som 200€. Osmicka, ktoru mi odstranili bola velmi blizsko nervu a isla von tazko, po kuskoch...odstranovali ju dvaja lekari a trvalo to viac ako hodinu, no cista katastrofa. Nakoniec sa rozhodli aj kusok zuba ponechat a ranu zasit. Hojilo sa to velmi dlho, v den zakroku som doslova zomierala od bolesti, nic horsie som v zivote nezazila. No a ked som na vecer este stale necitila kusok pery a cast brady, tak mi bolo hned jasne, ze sa poskodil nerv pri zakroku a regeneracia bude este dlhsia 🫤. Nuz a buduci tyzden mam ist na odstranenie druhej dolnej osmicky, kedze sposobuje tiez stale iba zapaly. V danom centre mi po konzultacii povedali, ze si zial uz netrufaju na dalsie odstranenie a dali mi vymenny listok, ze si mam zub dat odstranit v niekorej z nemocnic v BA (Ruzinov alebo sv. Alzbeta). Nakoniec vsak po konzultacii cez znamost, si ju vsak idem odstranovat na sukromnu kliniku do Madarska. Takze pevne verim, ze to tentokrat dopadne lepsie, i ked mam samozrejme extremne obavy 🫤, ale zub proste musi ist von...neviem fungovat ani takto a dlhodobe zapaly su tiez neunosne pre moje telo.

petulka67
5. feb 2024

@barbora0308 ešte otázka - chodila si normálne do práce alebo si bola PN? Neviem si predstaviť napríklad opuchnutá alebo s bolesťami takto pracovať...🤔😳 Vďaka 😉

3petka
5. feb 2024

Naozaj individuálne. Záleží aké moc náročné to máš.
Mne museli každú osmičku rezať a doslova dolovať z hlavy. Opuch som mala asi 3 dni s tým že som bola týždeň na kasickach.

barbora0308
5. feb 2024

@petulka67 Som doma s dietatom na rodicovskej, ale teda 2 dni mi maleho strazila na striedacku svokra a mamina, kedze som vobec nevedela pri nom fungovat. Nasledne dalsie 2 dni ostal doma manzel s nami. Takze pre mna by bola PN-ka urcite nutna 😁.