Zub múdrosti

petra0741
26. mar 2018

Dobrý deň, prihlásila som sa na portál modry konik pretože som už zúfala z môjho zubára a dúfam ze sa nájde niekto, kto zažíva rovnaky problém a poradil by mi.
Lavá osmička mi rastie uz cca cez 2 roky, bolí dva tri týždne a zas 2mesiace “pokoj”.. ale teraz ma to bolelo už riadny mesiac ( ďasno okolo zubu, ucho, hrdlo a pod...)
Išla som zubárovi či mi vie poradiť čo stým, povedal ze mi to vytrhne ( keďže je to zákrok na ktorý sa musím pripravit psychicky skoor, som odmietla a zažiadala o liečivú vložku s nádejou ze to utlmí) čo ma najviac prekvapili ze mi ho chcel trhat a nemal ani rontgen .. predsa nemože vediet čo mám pod nim?? Po dvoch dňoch s liečivou vložkou bolesť stále neprechádzala.. Zašla som k nemu znova,, po 6hodinach čakania v čakárni ma konecne zobral ( myslela som si že mi ho už vytrhne) ale nestalo sa tak.. doslova mi rozrýpal celé ďasno okolo, darmo som si dala injekciu keďže cez hnis neprešla anestéza.. Čize mám ešte vačšie bolesti ako som mala .. dnes je 5deň od zubára a ja neviem jesť, otvárať ústa a doslova šušlem som bezradnaaa.. vyplachujem si ústa so šalviou, repíkom , švédskymi kvapkami, propolisom a po novom som si kupila uz aj listerin na strpnutie.. na ibalgine som u viac ako týžden.. o 3 dni odchadzam na dovolenku a nemožem si ho dať teraz vytrhnúť už vôbec.. pretože nechcem dostať prievan ani zápal.. rana sa mi bude hojit dlho keďže normalne ako každý človek jem, rozprávam, a občas zívnem. !! Čo neprajem nikomu:(( a pri týchto aktivitach sa mi to vždy natrhne ..Dopredu sa ospravedlňujem za chyby a dlhší sloh.. ale kratšie som to rozpísať nevedela.. ďakujem, za každú radu som maximálne vďačná!!

pribinak
26. mar 2018

Zájsť na stomatochirurgiu a dat vyrezať cely zub von

junovedievca
27. mar 2018

Tak ako predosla pani radi.stomatochirurgia alebo iny zubny lekar,ktory sa zameriava aj na chirurgiu a ma v ambulancii rontgen.nie je na co cakat.a ranu ti mozu aj zasit.treba sa len vopred o tom porozpravat.

fiviasebi
27. mar 2018

Ahoj prave toto iste riesim s manzelom. Minuly tyzden ho zacal pobolievat ked to po 4 dnoch neprestavalo a nemohol uz ani usta otvorit tak som ho poslala k zubarovi ze nech mu to pozre a napise atb pretoze to uz mal cele dasno zapalene ale on mu to chcel vyrezat v ambulancii tak dostal 3 injekcie ale nezabrali kvoli zapalu. Len mu to rozrypal a dostal atb na 5 dni. Mal obrovske bolest este 2 dni tak nakoniec isiel na stomatochirurgiu kde mu povedali ze ked je zapal ze to nemozu robit a ani usta nemohol otvorit tak mu tam dali dalsie balenie atb a ze sa ma prist ukazat o tyzden co je prave dnes. Tak cakam ze co mi zavola ze ci mu to vyberali alebo este to potrebuje preliecit. Treba s tym ist a preliecit to tiez ked uz je tam zapal.

pininka
27. mar 2018

Zubari dobre vedia co su osmicky zac, su to najkazivejsie zuby a skoda ze si si to hned nedala vytrhnut. Jedine co urobil zle tvoj zubar je ze ta mal hned poslat na stomatochirurgiu. Moj zubar je profesor, uci ostatnych zubarov a sam mi vravel, ze on by sa do toho v normalnej ordinacii nepustal, hlavne ak s tym zubom nieco je. Urcite chod na stomatochirurgiu.

eliskapa
27. mar 2018

Tiez mam problemy so zubami :-/ ak si z bratislavy viem ti poradit fakt uzasneho zubara. Vzdy urobi rontgen zubov (vsak po 3 mesiacoch alebo pol roku sa kludne moze vytvorit zapal), skoda ze si to zacala riesit tak neskoro, uz skor si si mohla dat vyrrhnut. No budes to musiet vydrzat a na dovolenku si zobrat lieky od bolesti ...

petra0741
autor
27. mar 2018

@eliskapa ahoj, praveze nie som.. som z Pustych Ulan a k zubarovi chodim do Velkej Mace kde sme zvyknuty na ine ceny .. ale ako tu kazdy pise.. po dovolenke mozem nacupitat na stomatochirurgiu..

eliskapa
27. mar 2018

Tak je mi jasne, ze ceny su vsade ine ... ja len ozaj viem co to je ked ta ozaj boli zub. Tak sa drz na tej dovolenke prajem aby ti to ustalo nech si mozes v pohode oddychnut

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kkl82
27. mar 2018

v seredi je dobra stomaochirurgia a to mas aj blizko

tilly
27. mar 2018

@petra0741 ja som na tom teraz podobne. Cela moja lava cast tvare a hrdla ma boli. Dasno mam napuchnute, ale k zubarovi nejdem, bolo by to zbytocne, kedze neviem otvorit usta. Uz som to mala na opacnej strane, po par dnoch to preslo, dasno odpuchlo a osmicka bola vonku. Ked vylezie taj tato, dam vytrhnut obe...

petra0741
autor
27. mar 2018

@kkl82 dakujem za tip 🙂 urcite pozriem

petra0741
autor
27. mar 2018

@tilly no lenze ja ho mam tak krivo na stvrtku vonku.. a mozno zub sam o sebe je zdravy.. musim ist na ten rontgen ci nie je nieco pod nim. Nie je to sranda.. nechcem mat zapal okostnice..

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tilly
27. mar 2018

@petra0741 ja tiez tak, kusok z neho je vonku, osetrujem dasno. Tiez sa bojim zapalu okostnice, ale ked neotvorim usta, tak co so mnou zubar urobi? roztiahne usta nasilu? alebo ako? ja si ledva kefku pretlacim do ust... ale presne takto mi vychadzala osmicka na opacnej strane. Po par dnoch to bolo dobre, zub vysiel von a uz je to v poriadku...

baby a je nejaka stomatochirurgia, kde mi to urobia aj pod narkozou? lebo ja s bolestou nemam problem, ale usta neviem drzat ani bezne u zubara otvorene, nie este teraz, ked mam zablokovanu celu sanku

ella2015
27. mar 2018

@petra0741 Bez urážky ale chybu si urobila aj Ty, mala si si dať zub vytrhnúť hneď a nie byť hrdinka. My sme na dovolenku leteli v nedeľu a mužovi zub trhali v stredu popoludní a nie nebola to stomatochirurgia ale ambulancia, ranu mu zašili a poslali na RTG. V nedeľu sme leteli a že by jedol len kaše na dovolenke som si fakt nevšimla. Neviem prečo je v dnešnej dobe hitom robiť z lekárov čertov s rohami a vidlami, ak si nespokojná tak je určite dosť ambulancii kde Ťa na priamu platbu vezmú

taziona
27. mar 2018

@petra0741 ja som mala v lete problemy s osmickou. Vyrastla v horizontalnej polohe. Moja zubarka povedala,ze ked nerobi problemy, nebude to riesit. Ale v juli ked to boliet zacalo,tak uz bolo neskoro :( ta bolest, bola som vkuse na tabletkach, potom na pohotovosti mi dali liecivu vlozku, ktorej som nepripisovala ziadny vyznam kedze ju ani poriadne nevedeli vsunut medzi dasno a tu trosku prerezanej osmicky :( nakoniec ma zubarka poslala na rtg, vypisala na stomatochirurgiu.a tam mi oznamili,ze musim vybrat antibiotika, lebo kvoli zapalu nemozu hned rezat :/ po vybrati som isla na zakrok. bolo to hrozne, ale uz neboli a to je hlavne. Su to hnusne zuby :/ drzim prsty. Nenechavaj si to na dovolenku,lebo si ju neuzijes. Alebo si priprav velke zasoby tabletiek. Ja som musela kazde styri hodiny si nieco dat,lebo inak som plakala od bolesti. A to nie som padavka si myslim....

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra0741
autor
27. mar 2018

@sandra151 pn som bola cely tyzden kvoli tomu. Sedela som v čakárni 2x ako urgent vzdy ma zobral skoro poslednu ked uz nemal naladu po celom dni. Na dovolenku idem len do Brna na vikend neda sa to zrusit dufala som ze mi to dovtedy ustupi ale neprešlo. Na buduci tyžden pojdem urcite na stomaochirurgiu alebo k odbornikovi ktory sa na to pozrie aspon cez rontgen.

petra0741
autor
27. mar 2018

@sandra151 chcela som len zistit ci ma niekto rovnaky problem . Pretoze mi nejde do hlavy ze po uvolenni dasna a liecivych procedurach bolest neustupuje

jana_eyre
27. mar 2018

a to ako s takymi bolestami prezijes dovolenku? nebolo by lepsie to vyriesit pred nou?

katarinamarkova
27. mar 2018

@petra0741 ,,o 3 dni odchadzam na dovolenku a nemožem si ho dať teraz vytrhnúť už vôbec.. pretože nechcem dostať prievan ani zápal..,,
??
Ale veď ty tam zápal už dávno máš! a podľa všetkého riadny, keď hovoríš o hnise, liečivých vložkách, bolesti.........
A kam ti prosím ťa dával tú vložku - ked hovoríš, že zub je možno zdravý?? nechápem.
máš 3 dni, daj zub vytrhnúť a máš po starostiach.

petra0741
autor
27. mar 2018

@ella2015 ale ja som vedela prečo nechcem aby mi ho hned trhal.. ide o to ze babke uz tak pokaslali dolny chrup .. vytrhol jej zub ked mala zapal a bez rontgenu a chytila zapal okostnice a potom jej musel vytrhat vsetky dolne zuby a mohla ist na nove. Problem je v neprofesionalite zubara. Naberie si vela ludi a nikoho nespravi 100%

petra0741
autor
27. mar 2018

@katarinamarkova vlozku mi nacpal do ďasna za zub .. 2 x po sebe a ziadny rozdiel. Chystam sa zajtra uvidime co spraví ale bez rontgenu mu nedovolim trhat..

jana_eyre
27. mar 2018

@petra0741 a teda ked vies ze nie je profesionalny, tak si ho mohla zmenit hned pri prvom probleme.. je ich dost..

petra0741
autor
27. mar 2018

@jana_eyre toto je prvy problem taky vaznejsi co riesim snim..

petra0741
autor
27. mar 2018

@jana_eyre pojdem aj pred nou. Ale vytrhnut nie je podla mna najlepsie riesenie pred dovolenkou “ na vikeend len idem do Brna” aby som nedostala prievan a nebolo to horsie. Skor nieco na utlmenie bolesti zatial

ressankajanka
27. mar 2018

@petra0741 Uff, to si si teda odžila ☹ Tiež ma zvyknú trápiť zuby múdrosti, mala by som sa aj objednať na chirurgiu, ale stále to odkladám. Keď to začína opúchať, hneď si to vyplachujem propolisom rozriedeným vo vode, ten väčšinou zaberie a zub sa úplne ukľudní. Inak ak je to vážnejšie, lekár by ti do zuba s hnisom šprtať nemal. Vtedy mi predpísal antibiotiká a až po vyliečení zubu nastáva trhanie, práve kvôli možným infekciám a pod. A hlavný je ten RTG, ten ti mal urobiť už dávno, to väčšinou zubári robia preventívne stále, mne ho robievajú, aby vedeli aj lepšie odhadnúť kazy a podobne, sú tiež RTG také menšie, urobí snímok priamo v ordinácii.

ella2015
27. mar 2018

@petra0741 Mne tiež trhali 8čku keď som mala zápal a žijem, ak by ma vtedy poslal so zubom domov asi dám hlavu na koľaje,dostala som ATB na 10dní a už druhý deň som chodila vysmiata. Ja si so zubami užívam od detstva a zápal okostice to by som nepriala nikomu, teraz mam super zubára, priplatím si ale za tú spokojnosť mi to stojí
Ako píše @jana_eyre ak si nespokojná lebo je vraj neprofesionální prečo ho nezmeníš? Lebo ak by bol nejaký profík nebolo by sa na čo vyhovoriť??

katarinamarkova
27. mar 2018

@petra0741 aha....ono fakt ak vieš, že tvoj zubár robí viac blbostí ako osohu tak hladaj iného. rontgen si daj spraviť, hoc aj dnes 🙂 tvoj zubár má v ambulancii RTG?