Zub múdrosti
Dobrý deň, prihlásila som sa na portál modry konik pretože som už zúfala z môjho zubára a dúfam ze sa nájde niekto, kto zažíva rovnaky problém a poradil by mi.
Lavá osmička mi rastie uz cca cez 2 roky, bolí dva tri týždne a zas 2mesiace “pokoj”.. ale teraz ma to bolelo už riadny mesiac ( ďasno okolo zubu, ucho, hrdlo a pod...)
Išla som zubárovi či mi vie poradiť čo stým, povedal ze mi to vytrhne ( keďže je to zákrok na ktorý sa musím pripravit psychicky skoor, som odmietla a zažiadala o liečivú vložku s nádejou ze to utlmí) čo ma najviac prekvapili ze mi ho chcel trhat a nemal ani rontgen .. predsa nemože vediet čo mám pod nim?? Po dvoch dňoch s liečivou vložkou bolesť stále neprechádzala.. Zašla som k nemu znova,, po 6hodinach čakania v čakárni ma konecne zobral ( myslela som si že mi ho už vytrhne) ale nestalo sa tak.. doslova mi rozrýpal celé ďasno okolo, darmo som si dala injekciu keďže cez hnis neprešla anestéza.. Čize mám ešte vačšie bolesti ako som mala .. dnes je 5deň od zubára a ja neviem jesť, otvárať ústa a doslova šušlem som bezradnaaa.. vyplachujem si ústa so šalviou, repíkom , švédskymi kvapkami, propolisom a po novom som si kupila uz aj listerin na strpnutie.. na ibalgine som u viac ako týžden.. o 3 dni odchadzam na dovolenku a nemožem si ho dať teraz vytrhnúť už vôbec.. pretože nechcem dostať prievan ani zápal.. rana sa mi bude hojit dlho keďže normalne ako každý človek jem, rozprávam, a občas zívnem. !! Čo neprajem nikomu:(( a pri týchto aktivitach sa mi to vždy natrhne ..Dopredu sa ospravedlňujem za chyby a dlhší sloh.. ale kratšie som to rozpísať nevedela.. ďakujem, za každú radu som maximálne vďačná!!
nenechávala by som ho tam rozhodne. si predstav, že by si musela na dovolenke hľadať zubára. ešte to podľa mňa niekde cez pohotovosť stíhaš
@petra0741 k inemu zubarovi si mala ist uz ked si videla aky neprofesional je pri tomto...ved zaklad je mat vzdy rontgen....u kazdeho zubara mi ho robili, aby videli ako mam ulozene korene plus ci nemam nejake hnisave loziska...z rtg snimku zubar vela vycita...ja som si tiez presla kadecim i trhanim oboch hornych 8miciek...najprv ma strasili stomatochirurgom za nekrestansku cenu, ale kedze zuby som mala oba vonku a korene pekne ulizene, sla som inej zubarke a vytrhla mi ich za par minut klasicky...a to chcel stomatochirurg za 1 zub 160eur...inak tiez zo Serede, tak aby si tam neskoncila aj ty 👍 a tato zubarka mi vytrhla kazdy zub za 30 eur...takze "trosku" rozdiel...
Nuz ale treba k novemy zubarovi plus rtg snimok plus to hned riesit...lebo to neni sranda ked ta to boli a mas tam urcite hnis...
@lilyianka ano ano.. uz som vyhladala jedneho z Galanty vola sa Petervari, priatelovej mame robil vsetky zuby.. vraj sa bez rontgenu ani nebavi s pacientmi co dalej. Na pacientov ma cas a venuje sa kym nespravi to co má. Ceny vraj za bezne proceduri nie su az tak rozdielne
a ty si aj videla postup, ako sa ti ten zub prerezal? lebo ja som mala este pred tyzdnom len taky kusocek vonku a teraz, ked ma to tak boli vidim, ze mam vonku uz vyse polovice
Ahoj. Fuuuha no to je veľká škoda ,že si si ho nedala vytrhnúť aj keď ti verím že si sa bála. Ja som mala tento problém s osmickami pravidelne. Ani antibiotiká som nemohla,lebo som dcérku ešte kojila. Keď zubárka zahlásila že musia všetky 4 von,lebo sa mi nemajú kde pretekať,povedala som si že radšej pôjdem znovu aj 10krat rodiť než toto. Trhať mi ich museli chirurgický,doslova vydlabavat,lebo som ich nemala vôbec ani prerežeme alebo veľmi málo. Mysleli mi to robiť až na súkromnej klinike v Bojniciach a stálo ma to 320€ (moju peňaženku to dosť zabolelo tiež). Robili mi to na dvakrát. A teraz? Nebanujem a len odporúčam. Bolesti boli prvý deň strašne ale dalo sa. Ďalšie dva tri dni už bez tabletky,mierna bolesť. Po 4 dňoch som už vedela viac otvárať ústa a dostávala som sa do normálu. Jediné čo ma mrzelo bolo, že väčšina ľudí po takomto zákroku schudne, vďaka tomu že sa človek nemôže poriadne najesť, a moja váha sa ani nepohla 😢😂 . Veľká nevýhoda, že máš naplánovanu akurát dovolenku. Ak sa dá prehoďte si ju,ak nie tak pohotovosť určite! Môže sa ti zapáliť celá čeľusť a bude ešte horšie nehovoriac o tom ak sa ti zhorší stav na dovolenke niekde v zahraničí.
Ahooj,, ďakujem za radu.. ale dovolenka sa preunut neda musela by som vyplatit polovicu z pobytu a ideme len do Brna na vikend. A na pohotovosti mi tiez nic nenarobia okrem vytrhnutia a vytrhnut si to nemozem uz pred odchodom.. no hrooza.. rozmyslam ze si zatial pojdem aspon pre ATB a po sviatkoch hned na rontgen a vytrhnutie dovtedy to snad prezijem so šálom a s ibalginom 😀🤦♀️ Ale toto stou váhou poznám jem teraz same kašičky a jogurty a vaha je na tom tak isto 😒
@petra0741 Peťa, viem čo je to zub múdrosti. Musí ísť von, vtedy budes mať pokoj. Ja mám už dva vonku a idem na tretí - ked sa odhodlám... Vidím, že si z okolia GA, a baby Ti radili Dr. Peterváriho - áno je dobrý, ja chodím k dr. Kllčovi v NItre - je to veľmi skúsený lekár, súkromným stomatochirurg v krásnom veľkom súkromnom zariadení, ja mu plne doverujem a je super, žiadne 6 hod. cakanie, aj ked nie si objednaná a mám bolesť. ked je potreba robí aj rtg na mieste, ale ja som to nikdy nepotrebovala - on je velmi skúsený a super sestricka. skus si tam zavolať. prajem vela síl a odhodlania. bude to dobré. zbav sa toho zubu! 🙂 erika
@erikapeter dakujem pekne ! 🙂 hned utorok to budem riesiť a pojdem dať von.. bud do ga ked nebude mat volne skusim zavolat aj do Nitry auto mam tak odidem uz hocikam len nech je dobre 😀a cenovo je ako v Nitre? Lebo zas aby penazenka nedostala prievan velky😂
@petra0741 ja som za vytrhnutie zubu mudrosti platila 35 aj s innekciou.
neexistuje zubná pohotovosť? ale viem si predstaviť tú bolesť. MŇa ono tiež začalo bolieť, išla som ku zb. poslala ma na rentgen a potom rovno na stomatochirurgiu kde sa zhodli, že mi vyberu všetky 4, lebo rastli hrozne :/ operacia bola v pohode, len mi pri zákroku porezali jazyk - mala som ho tiez zasity a nevedela som dlho dlho jest a zyvat :D
8micky bolia, nenarobila s tym nič ani na pohotovosti. Ak zubár vidí že ide von 8, nevidím dôvod aby robil RTG s trvala som na tomto. Mohol byť už dávno vonku. Mne vyberali 8micku, bolela skoro 2 roky predtým, lebo jasbe prereAt sa to vôbec nechcelo a pod ďasno sa mi furt dačo nazbieralo a zapálili, potom opuchnutá som bola cca týždeň a bolelo to aj viac ako mesiac, citlivé dlho. RTG bol na figu, aj tak nebolo vidno na ňom že časť z 8 je pod 7 mickou a preto ten zub nejde von... Zákrok nebolel ( nechápem ako cez hnis v tomto prípade, neprešla anestézia, to by mi niekto mohol vysvetliť), vyplachovala som to výlučne paradontax Forte a ešte jedným s obsahom diklofenaku ( glimbax?) a jasné od bolesti dačo. Niekedy strach je najhorší pán, povedala si netrhat, netrhat sa... Kým sa zahojí rozrypane dasno a zub sa vytlačí na miesto bude to trvať, po dovolenke sa porad a daj si ho vybrať.

Tak nechod normalne k zubarovi ale chod cez vikend na zubnu pohotovost. Len neviem ked si vedela, ze ides na dovolenku preco si si ho nedala vytrhnut hned ten prvy krat? Uz by si mala pokoj. Ja viem, ze je to sok ked ti to len tak povie ale zase aspon si sa pred tym tyzdne nestresovala, ze ta to caka.