Ako často vyčesávať krátkosrstého psa v dome?
Ahoj. Ako často vyčesavate krátkosrstého psa ktorého máte v dome?
Moja Trixinka plzne 2 krát ročne, no plznutie trvá cca 2 mesiace. Vyčesavam ju každý druhý deň vo vani, len tam mi to dovolí 😃....počas plznutia vysavam a zametam denne, chlpov je veľa, no nevadí ❤️❤️❤️
podľa toho aké plemeno, že…
Tak ono je to jedno aké plemeno.
Psy Plznu bez ohľadu na dĺžku srsti celoročne, ale 2x do roka v jari a jeseni, vždy je to najintenzívnejšie keďže prebieha výmena. U psov žijúcich v interiéri je to celoročne kvoli umelému svetlu a teplu.
Ja ma krátkosrstého psa a prebehnem jej krk a stehná každý den furminatorom.
@anonym_66a49d to náš odkiaľ? existujú plemená psov bez podsady - a tie neplznú, nemá im čo plznúť…
@biba_18 tak je jedno aké plemeno. Krátkosrsté psy snáď nebudú mať dlhu srsť
@anonym_autor ďalšia 🤦🏼♀️ existujú aj krátkosrsté psy ktoré neplznú
Tak ono je to jedno aké plemeno.
Psy Plznu bez ohľadu na dĺžku srsti celoročne, ale 2x do roka v jari a jeseni, vždy je to najintenzívnejšie keďže prebieha výmena. U psov žijúcich v interiéri je to celoročne kvoli umelému svetlu a teplu.
Ja ma krátkosrstého psa a prebehnem jej krk a stehná každý den furminatorom.
@anonym_66a49d moja žije v interiéri, no fakt plzne len cca 4 mesiace v roku,keď obmieňa srsť. Okrem tohto obdobia fakt chlpy nepúšťa...možno nájdem občas jeden dva...ale skôr nič. Asi zalezi od plemena a typu srsti
@anonym_autor ďalšia 🤦🏼♀️ existujú aj krátkosrsté psy ktoré neplznú
@biba_18 myslíš tie ktoré majú vlasy? To nieje môj prípad
@anonym_autor nie, sú aj psy bez podsady. preto som napísala podľa toho aké plemeno. takže ak tvoj plzne, tak ho treba česať pravidelne podľa stavu podsady. kamoška vyčesáva svojho kavaliera v podstate asi každý deň, chodí von s rukavicou… ja som môjho nečesala ako bol rok dlhý, mala som vipeta…
@biba_18 myslíš tie ktoré majú vlasy? To nieje môj prípad
@biba_18 napríklad? Skús ma poučiť …. Všimla som si že sa vyjadruješ k viacerým témam ale tu si zbytočne, nakoľko o nej zjavne nemas ani potuchy (nič v zlom)
Ďalšia vec co ma podsada spoločne s plznutim plemien ktoré ju nemajú? Aj tie ktoré nemajú podsadu plznu. Sj tvoj vipet plzol, resp obmieňal 2x ročne srsť.
@7miriam77 jasne že veľa závisí od plemena, ale aj stravy a kozmetiky
@anonym_autor vlasy nemá žiaden pes, tie majú ľudia. Existujú len psy, ktoré majú srsť podobnú (čo sa týka rastu a vypadavania) vlasu, ale stále je to srsť.
@biba_18 napríklad? Skús ma poučiť …. Všimla som si že sa vyjadruješ k viacerým témam ale tu si zbytočne, nakoľko o nej zjavne nemas ani potuchy (nič v zlom)
Ďalšia vec co ma podsada spoločne s plznutim plemien ktoré ju nemajú? Aj tie ktoré nemajú podsadu plznu. Sj tvoj vipet plzol, resp obmieňal 2x ročne srsť.
@7miriam77 jasne že veľa závisí od plemena, ale aj stravy a kozmetiky
@anonym_autor vlasy nemá žiaden pes, tie majú ľudia. Existujú len psy, ktoré majú srsť podobnú (čo sa týka rastu a vypadavania) vlasu, ale stále je to srsť.
@anonym_66a49d tak je to hair coat, preto prekladám alo vlasy alebo vlasová srsť ako majú napr york, maltezak 🙂
@anonym_66a49d tak je to hair coat, preto prekladám alo vlasy alebo vlasová srsť ako majú napr york, maltezak 🙂
@anonym_autor jasne ja rozumiem, len správne pomenuvavam. Všetci to volajú pes s vlasmi.
@anonym_66a49d takže ja nemám potuchy o téme - lebo tvrdím že niektoré psy nemajú podsadu. tak?
tak nech sa páči: bišon, pudel, maltezak, vodny pes, ratlík, vipet, greyhound, taliansky chrtik… mám pokračovať?
nemáš zač. aj nabudúce…
@anonym_66a49d tieto psy nie je potrebné vyčesávať kvôli plznutiu - a preto som svojho vipeta nevyčesávala…
@anonym_66a49d tieto psy nie je potrebné vyčesávať kvôli plznutiu - a preto som svojho vipeta nevyčesávala…
@biba_18 wow, máš vipeta? Keď som žila v Izraeli ❤️, o jednu "vipetku" som sa starala a je to úžasná povaha. Chcela som si ju odkúpiť a vziať domov, no žiaľ, nevyšlo to😥.
@anonym_66a49d takže ja nemám potuchy o téme - lebo tvrdím že niektoré psy nemajú podsadu. tak?
tak nech sa páči: bišon, pudel, maltezak, vodny pes, ratlík, vipet, greyhound, taliansky chrtik… mám pokračovať?
nemáš zač. aj nabudúce…
@biba_18 písala si o krátkosrstých psoch čo neplznu. Na tie som chcela príklad. Viem že sú psy s a bez podsady, o tom ma poučovať nemusíš, pracujem s nimi denno denne.
@anonym_66a49d tak potom myslím že vieš že vipet, greyhound alebo krysiarik SÚ krátkosrsté psy, že… chápem, že musíš trvať na tom, keď si to už raz napísala, že by si vipeta česala hrebeňom na podsadu každý deň, ale tým by si mu iba ublížila, ver mi…
@anonym_66a49d tak potom myslím že vieš že vipet, greyhound alebo krysiarik SÚ krátkosrsté psy, že… chápem, že musíš trvať na tom, keď si to už raz napísala, že by si vipeta česala hrebeňom na podsadu každý deň, ale tým by si mu iba ublížila, ver mi…
@biba_18 kto píše o akom hrebeni na podsadu? Ty si si tvrdila že existujú krátkosrsté psy ktore neplznu. Ja som napísala že svojho cesem furminatorom (na to určeným čiže na krátku srsť do 3cm, furminator samo o sebe je značka nie konkrétny hrebeň)
@anonym_66a49d áno, existujú krátkosrsté psy ktoré neplznú. napísala som aj ktoré. nerozumiem čo je na tom nejasné.
a ja predsa nespochybňujem to že ty svojho češeš každý deň - to ty si spochybňovala mňa. ako vravím, vipeta som nečesala, nebolo treba…
@anonym_66a49d a môžeš mi prosím dať ktorý konkrétny hrebeň máš? lebo ja poznám iba furminator na podsadu. a potom len kefu…
@anonym_66a49d áno, existujú krátkosrsté psy ktoré neplznú. napísala som aj ktoré. nerozumiem čo je na tom nejasné.
a ja predsa nespochybňujem to že ty svojho češeš každý deň - to ty si spochybňovala mňa. ako vravím, vipeta som nečesala, nebolo treba…
@biba_18 Neexistujú žiadne krátkosrsté plemená, ktoré nepĺznu. Všetky, ktoré si menovala/ vipet, geyhound, ratlík, krysiarik/ predsa normálne pĺznu.
@anonym_66a49d a môžeš mi prosím dať ktorý konkrétny hrebeň máš? lebo ja poznám iba furminator na podsadu. a potom len kefu…
@biba_18 konkrétne ja mám curry comb od znacky FURminator+ v čase plznutia tj na jar a jeseň ju vycesavam klasickým na krátku srsť (akurát ja mám starší model, čierno oranžový, nie ružový). A furminator (to ružové na foto) nie je len na podsadu ale aj na odumrete chlpy u psa, nakoľko ak použiješ správnu veľkosť vrchnú (kryciu) srsť to absolútne nezničí. (Áno sú plemena u ktorých sa vyslovene používať nemá ako je Pomeranian, akita,ShibaInu, malamut… resp ja osobne by som ho na vycesavanie podsady u dlhosrstých plemien nepoužila nikdy). Čo sa týka vipeta, ten ma veľmi podobnú srsť fr buldočkovi, tam by som to určite nepoužívala lebo ta srsť je príliš mäkká, narozdiel od stafforda, mopsa, bullterier,rotvajler,
@anonym_66a49d no a to druhé (žlté) je na podsadu 😏 ružové na fotke nevidím..
každopádne
budem ako papagáj - na otázku autorky - ako často češeme psa - budem sa opakovať - záleží od plemena… ja som môjho vipeta v podstate nečesala 😏
@marci9 tak ešte mi porozprávaj no 🤷♀️ koľkokrát týždenne češeš vipeta - a keď ho češeš čo mu vyčešeš keď nemá podsadu… neviem čo znamená u teba normálne plznúť 😏
@biba_18 Chovala som krátkosrsté chrty so srsťou typu vipet, greyhound roky. A áno, pĺznu a riadne. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo toto plemeno už nechovám a prešla som na skutočne nepĺznúce yorkshirské teriéry.
...ešte doplním, že z tieto krátkosrsté plemená sa najlepšie "vyčesávajú" mokrou rukou. Proste namočíš ruku a trieš v smere rastu srsti a srsť padá jedna "radosť".
@anonym_66a49d no a to druhé (žlté) je na podsadu 😏 ružové na fotke nevidím..
každopádne
budem ako papagáj - na otázku autorky - ako často češeme psa - budem sa opakovať - záleží od plemena… ja som môjho vipeta v podstate nečesala 😏
@biba_18 prepáč, odfotila som ružové aj žlté a myslela som si, že som pridala to ružové. A nie, nie je to len na podsadu je to aj na uvoľnenie už odumretej srsti - povedala by som že prioritne na to (resp keď už tvrdíš že je to na podsadu, daj mi jedno plemeno psa s podsadou, ktoré by si konkrétne s týmto krátkym zubom vycesavala, lebo za 15rokov čo striham psov som to na psa s podsadou nepoužila nikdy, pretože na plemena ako mops,bigl a pod to absolútne nefunguje)
A stále som nedostala odpoved na neplznuce krátkosrsté plemena
@anonym_66a49d veď som písala… už ma to nebaví. môjho vipeta som v podstate nečesala…