icon

Ako naučiť psa cestovať dopravnými prostriedkami?

Dnes o 11:03

Ahojte. Mám 3 mesačne šteňa a chceli by sme začať chodiť mhd, vlakom a aj autom. Ako ste učili na tieto dopravné prostriedky? Len ste sa vozili a odmeňovali? Alebo ako

anonym_e200c8
Dnes o 11:08

Stena sme nosili v taske, ked bolo vacsie tak na voditku, sedeli pri nohach. Este pred tym sme zvykali na nosenie kosika. Okrem toho ziaden specialny vycvik nebol potrebny

stellarstar
Dnes o 11:43

Dala do auta do sedadla a šlo sa na cestu. Nič som neriešila, obaja sa naučili

enmery
Dnes o 11:57

Naučíš ho to presne tak, že s ním cestovať budeš. Nič iné.

darinagod
Dnes o 12:20

Treba zacat s kratkymi trasami, bud ho dat do tasky alebo prepravky, neviem, aka velka rasa to bude v dospelosti.

anonym_fe958b
Dnes o 12:22

Ja som ho naucila, ze ked sa zastavim, on si sadne/alebo lahne, ked stojim dlhsie (napr. na semafore alebo ked niekoho stretnem a zakecame sa).. a ked si sadnem, tak on si lahne.. uz je to take automaticke, vela sme to trénovali, doma, v zahrade, na prechadzkach, na autobusovej zastavke sme vela sedeli, na namesti na lavickach 🙂 v kaviarnach a potom aj vo vlaku aj v buse.. v aute ho nosime v kufri v klietke, to sme mu tak 2x ukazali, ze tam ma skocit a teraz si tam skace uz sam + naucit na nahubok

ik70
Dnes o 12:40

Ako píšu pred domnou, ale na konci tej cesty musí byť niečo pre psíka pozitívne, napr. prechádzka lesom, alebo hra a venovanie sa psíkovi. Náš sa nevie dočkať ked niekam ideme, lebo vie, že ho čaká velké dobrodružstvo s celou rodinou. Ked otvorím zadné dvere na aute tak nedočkavo skočí do vnútra a skučí a vrtí sa od radosti. Nijako sme ho to neučili, len sme chodili často na výlety autom alebo vlakom. Nekedy je nám ho lúto ked ideme veterinárke a on sa teší, že ide na výlet a potom je z toho sklamaný, že sa nejedná o výlet. Pred tým sme mali psa s ktorým sme v mladosti nechodili vlakom, a raz ked už mal cca 8 rokov sme išli vlakom na výlet. Celú cestu vo vlaku sa triasol od strachu a naspäť už nechcel nastúpiť do vlaku, tak sme volali rodine nech pre nás prídu autom. Proste musíš psa zvykať kým je mladý a ešte malý. My sme mali Nemeckého vlčiaka a toho dospelého nedostaneš do vlaku ked on nechce.