icon

Ako pomôcť šteňaťu s prezubovaním a kŕmením?

Dnes o 07:29

Ahojte prišla som sa sem poradiť ohľadom psíka. Práve začal prezubovať a začal odmietať granule. Vidím na ňom že by ich chcel ale ťažko sa mu kúšu. Skúšala som do nich dať vodu, vývar. No tie nechce už vôbec. Má od Brit junior lamb large breed, začínali sme od chovateľa tie isté ale puppy. Potrebujem aby tie granule nejako do seba dostal, lebo v nich má aj artivit sirup. Čo odporúčate? Možno vymeniť granule?

btus
Dnes o 07:42

nedávať mu large, dávať stále puppy alebo junior, ale small, alebo skús mu teraz dávať možno barf, alebo mu ich trochu namočiť do vývaru ( bez soli a korenia), prípadne dávať konzervy mäsové. Aké plemeno?

autor
Dnes o 08:02
@btus

nedávať mu large, dávať stále puppy alebo junior, ale small, alebo skús mu teraz dávať možno barf, alebo mu ich trochu namočiť do vývaru ( bez soli a korenia), prípadne dávať konzervy mäsové. Aké plemeno?

@btus má junior, ale large breed. Puppy už nemôže má 4,5 mesiaca. A barf nemáme priestory. A vývar som skúšala ako píšem. Je to doberman.

btus
Dnes o 08:12

nedávať large, pretože to sú veľké granulky, keď dáte small, to sú drobné, mäkšie granulky, ale výživovo rovnaké ako tie large. Barf - môžete dať mäso, vajíčka, kur srdcia, pečienky, pridať varenú ryžu... Vývar musí byť silnejší. Skúste mu teda namiesto vody dať na pitie vývar, taký chladnejší. Sirup mu môžete naliať aj na konzervu. My dávame tie z dm( ale my to dávame ako zákusok, raz za týždeň), ale pri prezuvbovanía na sirup je to dobré. Zje to, lebo je to mäkké. https://www.mojadm.sk/zvierata/psy/konzervy-pre...

pribinak
Dnes o 08:17

Daj surové vajíčko a zmiesaj s granulami. Alebo rybaciu konzervu, take tie väčšie ľudí ale vo vlastnej stave, alebo srdcia, pečienky a zmiesaj s granulami

Aj ja dávam vývar, alebo mleté morčacie mäso a ryža, pridám mrkvu.

Masové konzervy mu nechutia?

autor
Dnes o 08:19
@btus

nedávať large, pretože to sú veľké granulky, keď dáte small, to sú drobné, mäkšie granulky, ale výživovo rovnaké ako tie large. Barf - môžete dať mäso, vajíčka, kur srdcia, pečienky, pridať varenú ryžu... Vývar musí byť silnejší. Skúste mu teda namiesto vody dať na pitie vývar, taký chladnejší. Sirup mu môžete naliať aj na konzervu. My dávame tie z dm( ale my to dávame ako zákusok, raz za týždeň), ale pri prezuvbovanía na sirup je to dobré. Zje to, lebo je to mäkké. https://www.mojadm.sk/zvierata/psy/konzervy-pre...

@btus nemôžem dať psovi, ktorý bude mať v dospelosti nad 25kg granule pre small breed ktoré sú do 10kg. Vývar nechce vôbec.

autor
Dnes o 08:22
@pribinak

Daj surové vajíčko a zmiesaj s granulami. Alebo rybaciu konzervu, take tie väčšie ľudí ale vo vlastnej stave, alebo srdcia, pečienky a zmiesaj s granulami

Aj ja dávam vývar, alebo mleté morčacie mäso a ryža, pridám mrkvu.

Masové konzervy mu nechutia?

@pribinak vajíčko dávame. Dá granulu do úst a vypľuje. Ako pisem, vývar vôbec v žiadnej formec či už samotný alebo zmiešaný. Mal kúpenú tasticku puppy od carnilove, zmiešanú s granulami no prehnalo ho.

btus
Dnes o 08:22
@anonym_autor

@btus nemôžem dať psovi, ktorý bude mať v dospelosti nad 25kg granule pre small breed ktoré sú do 10kg. Vývar nechce vôbec.

@anonym_autor ale môžeš. Máme doma samojedy. ( v dospelosti od 20-30 kg) Dáš predsa viacej granuliek, nie napr. 200 g, ale 400, 600 g, aj tak kŕmiš 3x za deň. A navyše, nie je to na dlho. Je to na preklenutia prezubovania. Small sú písané len preto, že do 10kg, lebo sú maličké granulky, nie výživovo iné. Navyše - doberman by mal jesť medium, large je pre plemena cca50 a viac kg

autor
Dnes o 08:26
@btus

@anonym_autor ale môžeš. Máme doma samojedy. ( v dospelosti od 20-30 kg) Dáš predsa viacej granuliek, nie napr. 200 g, ale 400, 600 g, aj tak kŕmiš 3x za deň. A navyše, nie je to na dlho. Je to na preklenutia prezubovania. Small sú písané len preto, že do 10kg, lebo sú maličké granulky, nie výživovo iné. Navyše - doberman by mal jesť medium, large je pre plemena cca50 a viac kg

@btus veterinár nám poradil ktoré máme dávať. Práveže pre dobermana radil pre veľkých až obrých psov, aby dostal všetko čo potrebuje. A asi radšej budem dôverovať jemu v tom aké granule a doplnky dávať. Small majú v sebe iný pomer všetkých vitamínov a podobne.

diankadop
Dnes o 08:28

@anonym_autor Preco by si nemohla? Je to len docastne nudzove riesenie. Ved mu ich nebudes davat natrvalo. Alebo mu ich skus zmiestat ked tak.

pribinak
Dnes o 08:29
@anonym_autor

@pribinak vajíčko dávame. Dá granulu do úst a vypľuje. Ako pisem, vývar vôbec v žiadnej formec či už samotný alebo zmiešaný. Mal kúpenú tasticku puppy od carnilove, zmiešanú s granulami no prehnalo ho.

@anonym_autor nie taštičky, to je take príliš riedke, ale nirmalnu masovú konzuervu

btus
@diankadop

@anonym_autor Preco by si nemohla? Je to len docastne nudzove riesenie. Ved mu ich nebudes davat natrvalo. Alebo mu ich skus zmiestat ked tak.

@anonym_autor nuž, tak potom neviem.

@diankadop tiež si myslím. Lebo iné, už neexistuje - barf nie, konzervy nie, zmeniť granuly nie, tak ja neviem, čo ešte by sa dalo. ☹

anonym_8e0d1b

@colsami je vet.

autor
Dnes o 08:32
@diankadop

@diankadop no keby mu ich začnem dávať, tak aj tak minimálne týždeň sa musia miešať kým by na ne prešiel, ako sa to robí, keď sa prechádza na iné granule.

autor
Dnes o 08:32
@pribinak

@anonym_autor nie taštičky, to je take príliš riedke, ale nirmalnu masovú konzuervu

@pribinak vieš poradiť aké? Psom sme nikdy konzervu nedávali.

autor
Dnes o 08:33
@btus

@anonym_autor nuž, tak potom neviem.

@diankadop tiež si myslím. Lebo iné, už neexistuje - barf nie, konzervy nie, zmeniť granuly nie, tak ja neviem, čo ešte by sa dalo. ☹

@btus keby mám priestor na barf nemám s tým problém, ale nemám. Plus barf pre šteňa je dvojsečná zbraň, treba barf ovládať.

pribinak
Dnes o 08:42
@anonym_autor

@pribinak vieš poradiť aké? Psom sme nikdy konzervu nedávali.

@anonym_autor brit care, Ontário, wolf, …

anonym_9e45a0
Dnes o 08:50

N&D granulky sú velmi chutné a majú viac druhov (speciálne pre roznych psov). Majú 97% obs.masa a velmi im chutí .. nic iné potom ani nebude potrebovat .. (jedine vitaminy este) Ale vrelo odporucam (a to som vyskusala vselico .. barf., vsetky drahé granulky, ...atd.) Jedine tie granulky majú radi (nemecká doga a cavapoo). 🙂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
wolf_
Dnes o 08:57

Masírovať ďasná, dať požuvať hryzacie hračky na to určené - už sú napr aj také chladivé...
A s granulami by som ja osobne skúsila nechať vo vode o niečo dlhšie - nech je z toho skôr taký mäkkší "maglajz" 🫣 A ak ani to nie, tak by som skúsila tomu dopomôcť kŕmením z ruky resp. tréningom. Že by som si ten "maglajz" (alebo samotné granule) zobrala do ruky a skúsila napr chôdzu pri nohe alebo čo robievate alebo "len" pohyb od psa tou rukou alebo odhadzovanie granuliek.. apod.. skrátka snažila by som sa tomu tak trochu zvýšiť hodnotu a nech aj trochu "zabudne", že vlastne "nechce" 🙂
A ak nič, tak by som sa poradila s chovateľom a/alebo vet 🙂

autor
Dnes o 09:19
@wolf_

Masírovať ďasná, dať požuvať hryzacie hračky na to určené - už sú napr aj také chladivé...
A s granulami by som ja osobne skúsila nechať vo vode o niečo dlhšie - nech je z toho skôr taký mäkkší "maglajz" 🫣 A ak ani to nie, tak by som skúsila tomu dopomôcť kŕmením z ruky resp. tréningom. Že by som si ten "maglajz" (alebo samotné granule) zobrala do ruky a skúsila napr chôdzu pri nohe alebo čo robievate alebo "len" pohyb od psa tou rukou alebo odhadzovanie granuliek.. apod.. skrátka snažila by som sa tomu tak trochu zvýšiť hodnotu a nech aj trochu "zabudne", že vlastne "nechce" 🙂
A ak nič, tak by som sa poradila s chovateľom a/alebo vet 🙂

@wolf_ skúšali sme nechať aj na ten maglajz no vôbec, ani z ruky. Pri tréningu granule berie ale vidím ako sa mu ťažko kúšu.