Ako riešiť problémy s novými susedmi a voliérou?
Keď sme pred 20r kupovali dom tak sme dali volieru nášho psa asi 15m od hraníce pozemku za plotom mal vtedajší sused drevareň, (im to nevadilo)boli dosť starý ľudia a po čase šli bývať k deťom a dom zostal neobývaný na ďalších desať rokov, po čase bol aj na predaj ale predal sa až vlani. Nová majiteľka dala drevareň zbúrať a od vtedy máme samé problémy.
Majitelka tu bola možno tri krát,zato kadejaký ľudia sem furt chodia, aj pani s malými deťmi ktoré naschvál dráždia psa, napr frkajú vodou, hádžu zvyšky jedla. Ďalšia pani chodí aj s kamarátmi raz s jedným raz a druhým niekedy aj dvomi chlapmi naraz, vždy sa opijú a hulakajú.
Na obci som s mojím problémom nepochodila.
Budovu drevareň a starý chliev došli zdemolovať rómovia z neďalekej osady, ktorý hádzali do psa kamene, dokonca kuracie kosti na motúziku. Milión krát boli upozornení dali sme na golieri aj sieťovinu. Aj pes to predsa vycíti a sieťovinu roztrhal. Psa už v poslednom období na záhradu vôbec nepustíme bez dozoru.
Pozemok nie je veľký nie je veľmi iné miesto na volieru.
Čo by ste poradili ako postupovať ďalej
Ahoj, vela moznosti nemas, je to blba situacia. Prava sa nedomozes, ludi neprinutis neprovokovat psa. Bohuzial. V zaujme zachovania svateho pokoja a bezpecnosti mojho psa by som presunula volieru (neverim tak celkom tomu ze je to jedine miesto na pozemku a ze sa voliera neda dat aj inde, niekde z druhej strany domu, k domu, atd - ale to vies Ty). Nemyslim si, ze to ma ine riesenie. Alebo ako hovoris, mat psa dnu a na zahradu len pod dozorom 🤷
@anonym_f286c0 na druhej strane pozemku je garáž a studňa na tejto strane je pieskovisko a hojdačky pre deti. Vzadu za domom máme bazén a malý skleník.
Tak predok 15 zadok desať,nechytajte ma za slovíčka, prečo by sa nedalo hodiť kameňom,polkou tehli 10m?
Tak predok 15 zadok desať,nechytajte ma za slovíčka, prečo by sa nedalo hodiť kameňom,polkou tehli 10m?
@anonym_autor ty si hadzala polku tehly 10m?
A pes ma uz 20 rokov?
Tiez si neviem predstavit maly pozemok, kde 15 m od plota vadi susedovi pes😇
@anonym_autor Ahoj autorka, jedine co mi este tak napada, ci by ste nemohli na tu volieru nainstalovat kameru? Ked budete mat dokazy, viete ich potom ukazat policii.
A pes ma uz 20 rokov?
@oliolijanka nie to bol predošlý pes. Nechytajte ma.za.slovicka prosím
A pes ma uz 20 rokov?
@oliolijanka kto píse že im vadí môj pes?
@anonym_autor Ahoj autorka, jedine co mi este tak napada, ci by ste nemohli na tu volieru nainstalovat kameru? Ked budete mat dokazy, viete ich potom ukazat policii.
@motylik2559 prosím čo spraví polícia s rómom z.osady či neposlušným deckom?
Voda sa nedá dofrkat 15m, ani zvyšky jedla. Tí Romovia už davno odišli, boli tam len počas búračky. Váš pes bol zvyknutý, že na susednom pozemku nikto nebýval a teraz šteká na každého, to je váš problém.
Aj my sme boli v takejto situácii, ale naopak. Sused mal volieru tesne pri plote. Akonáhle sme prešli okolo plota, ten pes sa išiel zblázniť. Vedela som, že už je starý a za pár rokov bude pokoj, tak sme ten úsek obchádzali, no a keď sme tam museli niečo robiť, sused bral psa preč. Teraz nový pes je kľudný, lebo od začiatku vie, že susedia existujú.
Mne sa zdá, že tebe tí susedia vadia len preto, že existujú.
@motylik2559 ja.som mala kamerový záznam z.kradeze aj našla.som v záložní ukradnuté veci keď sa.vlamali k mojej mame a tí sú stále na slobode
Voda sa nedá dofrkat 15m, ani zvyšky jedla. Tí Romovia už davno odišli, boli tam len počas búračky. Váš pes bol zvyknutý, že na susednom pozemku nikto nebýval a teraz šteká na každého, to je váš problém.
Aj my sme boli v takejto situácii, ale naopak. Sused mal volieru tesne pri plote. Akonáhle sme prešli okolo plota, ten pes sa išiel zblázniť. Vedela som, že už je starý a za pár rokov bude pokoj, tak sme ten úsek obchádzali, no a keď sme tam museli niečo robiť, sused bral psa preč. Teraz nový pes je kľudný, lebo od začiatku vie, že susedia existujú.
@aurelia2000 hadicou sa dá frkať. Videla som
@aurelia2000 ty tu bývas že vieš do koho steká pes ktorý ani nemá vo zvyku štekať. Gratulujem.
@anonym_autor A nemáte plot? Veď spravím 2,5 metrový betónový plot a nič neprehodia ani psa nebudú vidieť. Ak by bolo treba, tak na vrch dám aj ostatný drôt.
@motylik2559 prosím čo spraví polícia s rómom z.osady či neposlušným deckom?
@anonym_autor Hadzanie kamenov do psa je uz trestna cinnost a taktiez do vasho majetku a zrejme budu dohladatelní, kedze by si zavolala policiu, ked tam budu. Budu mat aj ich tvare na kamere a min moze mat za to zodpovednost osoba, ktora je aktualne majitelkou toho domu/pozemku odkial to hadzu. Takze zas si nemysli, ze to nie je vobec napadnutelne a ver,ze ked ju policia predvola, tak bude musiet povedat mena, inak to moze byt cele na nu a rit sa jej minimalne scvrkne tak, ze si da do buducna sakra pozor na to, co jej tam tie navstevy robia.
@motylik2559 Dobrovodský z Malaciek mal aj kamery, aj kamerové záznamy a aj tak si so susedmi nič nepomohol.
@motylik2559 Dobrovodský z Malaciek mal aj kamery, aj kamerové záznamy a aj tak si so susedmi nič nepomohol.
@chrobak7 Na sude by taketo zaznamy presli, ale je dobre mat aj policajny zapis, pokial by to policia neriesila. Ale je to pripad od pripadu co sa policie tyka, lebo znama mala podobny problem kedysi a policia ich riesila a uz si potom ani nepipli od strachu.
@anonym_autor Hadzanie kamenov do psa je uz trestna cinnost a taktiez do vasho majetku a zrejme budu dohladatelní, kedze by si zavolala policiu, ked tam budu. Budu mat aj ich tvare na kamere a min moze mat za to zodpovednost osoba, ktora je aktualne majitelkou toho domu/pozemku odkial to hadzu. Takze zas si nemysli, ze to nie je vobec napadnutelne a ver,ze ked ju policia predvola, tak bude musiet povedat mena, inak to moze byt cele na nu a rit sa jej minimalne scvrkne tak, ze si da do buducna sakra pozor na to, co jej tam tie navstevy robia.
@motylik2559 vlámaní do domu mojej mamy bol taktiež trestný čin s čo z toho nič,
@motylik2559 vlámaní do domu mojej mamy bol taktiež trestný čin s čo z toho nič,
@anonym_autor No tak ked si taky neveriaci Tomas kvoli jednej skusenosti, tak vymysli nieco sama, ak ti to teda nestoji za to, to vyskusat takto🤷♀️
@anonym_autor No tak ked si taky neveriaci Tomas kvoli jednej skusenosti, tak vymysli nieco sama, ak ti to teda nestoji za to, to vyskusat takto🤷♀️
@motylik2559 a vieš s tom že mojimi kamerami nemôžem robiť zabery na verejné pretriastrastva a cudzie pozemky?
@motylik2559 a vieš s tom že mojimi kamerami nemôžem robiť zabery na verejné pretriastrastva a cudzie pozemky?
@anonym_autor Ok, tak v tom pripade ju nastav tak,ze aby bolo vidno,ze tie kamene su do voliery hadzane. To min bude vidno odkial to leti - kde dopadaju kamene, aj z toho bude viac nez jasne,ze je to od susedy, uz aj to je dokaz.
Alebo dat spravit vysoky murovany plot na tu cast vasho pozemku, pripadne este zvysit ten plot co mate🤷♀️ Ine moznosti nejak nevidim...
@anonym_autor Ok, tak v tom pripade ju nastav tak,ze aby bolo vidno,ze tie kamene su do voliery hadzane. To min bude vidno odkial to leti - kde dopadaju kamene, aj z toho bude viac nez jasne,ze je to od susedy, uz aj to je dokaz.
Alebo dat spravit vysoky murovany plot na tu cast vasho pozemku, pripadne este zvysit ten plot co mate🤷♀️ Ine moznosti nejak nevidim...
@motylik2559 kamene hádzali rómovia keď demolovali, aj keby som mala 3m plot tak zo strechy tých chlievov a drevarne by aj tak mohli hadzať čo chcú. Čo ja s tým teraz?
@anonym_autor postav si pevný plot a nikto nebude psa dráždiť. Ľudí nezmeníš a takto zabezpečíš izoláciu sebe aj psovi.
@motylik2559 kamene hádzali rómovia keď demolovali, aj keby som mala 3m plot tak zo strechy tých chlievov a drevarne by aj tak mohli hadzať čo chcú. Čo ja s tým teraz?
@anonym_autor predpokladam, ze uz je zdemolovane, susedny pozemok prazdny. Do buducna si pozemok poriadne oplotte a okolo voliery nasad zivy plot a bude po probleme.
@anonym_autor Ale chlievy tam už nie sú. Tak aký je problém teraz?
@anonym_autor predpokladam, ze uz je zdemolovane, susedny pozemok prazdny. Do buducna si pozemok poriadne oplotte a okolo voliery nasad zivy plot a bude po probleme.
@kp7333 nie je prázdny je tu rodinný dom garáž a letná kuchyňa. Kam by všetci tí ľudia chodili žúrovať ak by tu bol iná prázdny pozemok po starých chlievoch?
Čítať s porozumením je tak ťažké
@anonym_autor Ale chlievy tam už nie sú. Tak aký je problém teraz?
@chrobak7 Ale sú tam tí susedia a tých tam ona nechce, tak rozmýšľa, čo by im prišila. Mne sa javí ona ako neznasanliva a nepríjemná, viď jej útočné komentáre.
Dobre ploty robia dobrých susedov. Keď chce psa, musí investovať do oplotenia.

Ahoj, vela moznosti nemas, je to blba situacia. Prava sa nedomozes, ludi neprinutis neprovokovat psa. Bohuzial. V zaujme zachovania svateho pokoja a bezpecnosti mojho psa by som presunula volieru (neverim tak celkom tomu ze je to jedine miesto na pozemku a ze sa voliera neda dat aj inde, niekde z druhej strany domu, k domu, atd - ale to vies Ty). Nemyslim si, ze to ma ine riesenie. Alebo ako hovoris, mat psa dnu a na zahradu len pod dozorom 🤷