Internátny výcvik psa
Ahojte, je tu niekto, kto má skúsenosť s výcvikom psa s ubytovaním (internátny výcvik)? Ide o bytového psa.
Zaujíma ma:
- či sa vám takýto výcvik osvedčil,
- či pes po návrate domov naozaj poslúcha,
- ako sa správal po výcviku v bežnom prostredí,
- a celkovo vaše reálne skúsenosti (plusy/mínusy).
Ďakujem za každú skúsenosť alebo odporúčanie.
Ano. Naj investovane peniaze a same plusy.
Samozrejme vycvik je len zaklad, na ktorom dalej stavias a podla pokynov dalej so psikom pracujes a trenujes doma. Nefunguje to tak, ze ho das na vycvik a odovzdaju ti psa, ktory uz navzdy polsucha a ty nemusis dalej nic robit ani ho trenovat.
Zalezi aj od toho ci ma pes nejake vazne problemy v spravani alebo ide o zakladnu poslusnost (chodenie na vodzke, privolavacka a pod), tomu je potrebne prisposobit potom ocakavania. Problemovy psik sa za mesiac ani dva neprerobi
A samozrejme zavisi od toho komu ho zveris
@bg92 Ďakujem veľmi pekne. Je dosť namáhavé chodiť s nou na prechádzky, ťahá, šteka na psov,auta, kolobežky… kým som chodila iba so psom na prechádzky ako tak sa to dalo zvládnuť ale s kočíkom je to často krát hazard o život.
@bg92 Ďakujem veľmi pekne. Je dosť namáhavé chodiť s nou na prechádzky, ťahá, šteka na psov,auta, kolobežky… kým som chodila iba so psom na prechádzky ako tak sa to dalo zvládnuť ale s kočíkom je to často krát hazard o život.
@monainan to, čo opisuješ je komplexný problém, ktorý sa nedá vyriešiť za tak relatívne krátky pobyt (efektívne, dlhodobo, a tak, aby ste spokojní vy, aj váš pes), a hlavne potrebuje to spoluprácu spolu s vami ako s majiteľmi v reálnych situáciách.
Ja viem, že sú "tréneri", ktorí budú tvrdiť opak. Ale ver, že skúsený dobrý kynológ neodporučí pobytový výcvik. Je to skôr o marketingu lebo rýchle zázračné nenamáhavé "riešenia" predávajú.
Chápem, že to musí byť pre vás frustrujúce a celé na nervy. Ale oveľa viac by v tomto prípade dali individuálne hodiny s trénerom priamo v praxi (ísť spolu s trénerom na prechádzku, aj s kočíkom atď.. postup by už určil priamo tréner) ako dať psa na pobyt, čo so sebou nesie mnohé aj veľké riziká.
Rozhodnutie je ale samozrejme na vás. Držím palce.

Ano. Naj investovane peniaze a same plusy.
Samozrejme vycvik je len zaklad, na ktorom dalej stavias a podla pokynov dalej so psikom pracujes a trenujes doma. Nefunguje to tak, ze ho das na vycvik a odovzdaju ti psa, ktory uz navzdy polsucha a ty nemusis dalej nic robit ani ho trenovat.
Zalezi aj od toho ci ma pes nejake vazne problemy v spravani alebo ide o zakladnu poslusnost (chodenie na vodzke, privolavacka a pod), tomu je potrebne prisposobit potom ocakavania. Problemovy psik sa za mesiac ani dva neprerobi
A samozrejme zavisi od toho komu ho zveris