icon

Odstránenie zubného kameňa u psov: Je nutné a bezpečné?

Včera o 19:43

Koľko vás to vyšlo cenovo? Myslíte, že je to nevyhnutné? Máme 5 ročného yorka a už ma nejaký kameň na zuboch. Nie je nebezpečné to uspavanie viac ako nejaký kameň?

anonym_c9d313
Včera o 19:47

Pokiaľ má pes predoperačné vyšetrenia v poriadku tak v zásade nie, nie je to nebezpečné. Baktérie v zubnom kameni spôsobujú chronický zápal, uvoľnenie celého závesného aparátu zubu. Batérie sa dostávajú do krvi a do všetkých orgánov. Keď človeka začne bolieť zub tak na druhý deň beží k zubárovi. Prečo nechať psa trápiť sa a čakať na rozvoj komplikácií?

biba_18
Včera o 19:47

môjmu nešlo odstrániť kameň žuvaním hračiek, kosti a svinské uchá nemohol - tak sme dávali odstraňovať pravidelne ...

autor
Včera o 19:51
@biba_18

môjmu nešlo odstrániť kameň žuvaním hračiek, kosti a svinské uchá nemohol - tak sme dávali odstraňovať pravidelne ...

@biba_18 ako často ste dávali?.koľko to cca stojí? Naša má 5 rokov, ideme na očkovanie a budem sa informovať ohľadom toho... Tiež tie žuvacie mlsky nepomáhajú

biba_18
Včera o 19:56

@anonym_autor raz za rok, za rok a pol… cenu už neviem. ale bola to nevyhnutnosť tak sme ho nosili. mali sme možno 10x vačšieho psa ako máte vy, tak aj cena bola určite iná…

autor
Včera o 19:59
@biba_18

@anonym_autor raz za rok, za rok a pol… cenu už neviem. ale bola to nevyhnutnosť tak sme ho nosili. mali sme možno 10x vačšieho psa ako máte vy, tak aj cena bola určite iná…

@biba_18 dakujem

colsami
Včera o 20:00

Ahoj, ano je to nevyhnutne. Zapal a infekcia zo zubov prestupuju krvnymi cestami a siria sa do ostatnych organov a nasledne ich poskodzuju .. aj srdcovy sval, oblicky, atd.

Stoji to ako kde, a ako aky kamen. Moze Ta to vyjst 50e aj 300 euro.

U jorksirov zvlast si treba dat pozor. Majitelia chodia s extremne zanedbanymi a vyhnitymi papulkami - pretoze za to nie su ochotni platit raz za cas a ani o zuby sa psom nestaraju. Divili by ste sa, ako to vyzera v ustach tych bytovych, postelovych psikov... Strasne.

A nanosy zubneho kamena nijake zuvacie pamlsky a hracky realne neodstrania. Ani kremiky, pasticky, riasa.

motylik2559
Včera o 20:05

@anonym_autor Ahoj, dala som mojmu psikovi, ked mal 9 rokov (teraz mal 12 na zaciatku marca). Urobili mu predoperacne, vsetko mal v poriadku v ramci vysledkov. Stalo ma to v tom case v BA 150eur. Kolegyna ma Bisonika a dala mu spravit zubky ako 13rocnemu, predoperacne mal ok, uplne pekne to zvladol. Takze tvoj 5rocny to zvladne lavou zadnou, ked bude mat vysledky ok. A teda opytaj sa najprv veterinara, ci to ma uz take,ze ci mu to treba spravit. Mne veterinar hovoril, ze zubky su u psikov dolezite aj napr. kvoli vnutornym organom v tele (oblickam hlavne). Neboj, ak veterinar usudi, ze bude lepsie mu to dat a vsetko bude ok, tak sa nemas coho bat. Mne do 2hodin volali,ze si mozem po neho prist🙂

autor
Včera o 20:10
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, dala som mojmu psikovi, ked mal 9 rokov (teraz mal 12 na zaciatku marca). Urobili mu predoperacne, vsetko mal v poriadku v ramci vysledkov. Stalo ma to v tom case v BA 150eur. Kolegyna ma Bisonika a dala mu spravit zubky ako 13rocnemu, predoperacne mal ok, uplne pekne to zvladol. Takze tvoj 5rocny to zvladne lavou zadnou, ked bude mat vysledky ok. A teda opytaj sa najprv veterinara, ci to ma uz take,ze ci mu to treba spravit. Mne veterinar hovoril, ze zubky su u psikov dolezite aj napr. kvoli vnutornym organom v tele (oblickam hlavne). Neboj, ak veterinar usudi, ze bude lepsie mu to dat a vsetko bude ok, tak sa nemas coho bat. Mne do 2hodin volali,ze si mozem po neho prist🙂

stellarstar
Včera o 20:28

Mám 2 čivavy, staršiemu ( 10r ) som už dala 2x, tento rok to preberiem s našou vet ako ďalej a mladší ( 2r ) má super krásne biele zuby a áno je lepšie dať odstrániť

colsami
Včera o 20:53
@anonym_autor

@anonym_autor a inak bezne robievame kamen v anesteze aj 15 - 16 rocnym ked treba, minuly rok aj 17 rocnemu. Takze zdravy 5 rocny pes (ak nema nejaky specialny problem a ak sa nestane nejaka specialna komplikacia) vsetko elegantne zvladne.

autor
Dnes o 04:10
@colsami

@anonym_autor a inak bezne robievame kamen v anesteze aj 15 - 16 rocnym ked treba, minuly rok aj 17 rocnemu. Takze zdravy 5 rocny pes (ak nema nejaky specialny problem a ak sa nestane nejaka specialna komplikacia) vsetko elegantne zvladne.

@colsami je zdravá, kop klop

anonym_a63782
Dnes o 06:56

My sme davali 1x za rok, stalo to pred 5 rokmi 50€. Ale az vo vyssom veku, nie 5 rocnem. Bol to oriesok a so vsetkymi zubami sa dozil 17 rokov.

anonym_dc8cd3
Dnes o 08:15

@anonym_autor náš maltezak male2x odstraňovany kameň v 6 a 8 v roku. Potom som si nahovorila, že po odstránení kameňa, ho má ešte viac tak viac už nebol. Dožil sa so všetkými zubami 18r❤️