12 ročný syn a psychológ - áno či nie
Mám doma čerstvo 12-ročného puberťáka. Je jedináčik. Vždy bol kľudné, skôr introvertné dieťa. Je rozumný, učí s dobre. Problém je škola, je šikanovaný v podstate od 1.triedy, nevie sa brániť ani slovne, ani fyzicky. Riešili sme to prestupom na školu, kde to je ešte horšie, podpora školy žiadna, nezáujem, škola si nechce pokaziť svoje meno a rodičia svojich “bojovníkov” kryjú. Ďalší problém je, že syn začal prehnane riešiť čistotu, všetko dezinfikuje, ak si mu sused sadol náhodou na vankúš museli sme ho prezliekať, ak si starký natieral nohu krémom od bolesti riešil, že ak s rukou od krému niečo chytí dostane sa mu to do tela a je to chemikália…..proste nekonečný príbeh… a trocha mi to prerastá cez hlavu…..
Otázka je….riešiť to u psychológa, alebo puberta tak strašne u detí mieša karty? Pomôže šikanovanému dieťaťu psychológ získať väčšiu asertivitu a guráž na riešenie konfliktov? Akosi tomu neverím… Dík za každé rozumné a empatické slovo….
A to si nevieš ty s muzom po škole chytiť dvoch - jedného spratka nevychovaneho a trochu mu “dohovoriť” medzi 4 očami?
@katkami123 kiežby to bolo take jednoduche ….
@kacena4 ja netvrdim, ze nema sedenia a uz vobec nie, ze predpisuje lieky ako na beziacom pase. Ja tvrdim, ze toto dieta ma mat komplexnu pomoc, a kazdy odbornik mu poskytne inu formu pomoci. Pri dnesnom pocte pedopsychiatrov, nie je v ich moci robit aj medicinsku stranku aj psychoterapeuticku. (psych.)
@katkami123 aby sa to obratilo prori nej? To nie je cesta. Pred takouto reakciou nas policajti vystrihali,lebo razom sa mozu role obratit a ona sa ocitne v roli agresora
@katkami123 fuuu, toto je veľmi nebezpečná rada, ja viem byt tiež veľmi ostrá, ale pozor na toto, aby ona ešte neskončila aj s muzom ako tí čo šikanujú deti
Ak môžem rada by som poznala váš názor ohľadom jedného chlapca zo susedstva, ktorého vychováva babka, lebo jeho matka sa ho vzdala pri narodení, otec neznámy, jednoducho veľmi ťažký osud, matka vraj bola prostitúka a ani nevie s kým ho má, zo sociálne zlých pomerov,... Bola som svedkom ako ho ostatné deti od seba odháňali keď sa chcel s nimi hrať, posmievali sa mu, ...bolo mi strašne ľúto a mala som chuť tie decká vyplieskať, ... jediné čo som mohla urobiť že som ich napomenula, ...Dnes som sa rozprávala s dcérou, ktorá je v 9 triede a rozprávala mi ako tento chlapček prišiel na ich školu a je piatak, že ho už aj riaditeľ školy sa na jeho adresu vyjadroval adresívne, ...ako ho deti na zástavke autobusu psychicky dokonca aj fyzicky napádajú, nikto sa s ním nechce kamarátiť, sú na neho vyslovene zlé, dcérke je ho veľmi ľúto a keďže je po mne už sa niekoľkokrát zastala,... Ja som človek činu a hneď som písala do školy mail, kde som opísala ťažký osud chlapca, to ako ho od mala šikanujú a odháňajú ostatné deti a či sa aj škola ku nim pridá , v záveru som ich poprosila o pomoc pre chlapca a jeho začlenenie do kolektívu. Nevadí mi, čo si o mne pomyslia, nedokážem byť ľahostajná voči tomuto nešťastnému chlapcovi, jeho babka jeho výchovu nezvláda, je dosť hysterická a na chlapca neustále kričí... Veľmi by som mu chcela pomôcť a rozmýšlam ako by som ešte mohla, tak možno by mi niektorá vedela poradiť....
@malena ak je zo susedctva tak ho pozvi k vám resp. Sa spytaj tej babky porozpravaj s ňou ..pozvi ho (ich) napr. na grilovačku alebo na nejaky vylet.
@123sofia123 chlapčeka som už raz zavolala ku nám, bol prekvapený, lebo na to nie je zvyknutý, ale nedzržal sa, lebo utekal, že už je neskoro, bývame na byte, grilovačky nerobíme, rozmýšlam však, že sa u nich zastavím, akože tak mimochodom, a nie štýlom som tu, idem robiť charitu...
@malena no ved jasne tak to ani vyzniet nemalo pripadne normalne povedz trebats tej babke že tvoja dcera sa často doma nudi ( aj ked ro mebude pravda)nema sa s kym hrat a že aby prišli ku vám na navstevu že sa zahraju, len nepovdz niekedy ale navrhni termin lebo pri niekedy nepridu nikdy😅

@bubuku vzdy je treba riesit toho kto sikanuje. Skola by to mala vediet. Ako vychovny poradca ti radim smer policia, ked skola odmueta riesit. Netreba sa bat...k ostatnemu neidem vyjadrovat, nepoznam pripad podribne. Drzim palce.