icon

16 ročná kradla

juliannabrezova
13. okt 2021

Dobrý deň. 16ročná sestra sa priznala ,že kradla. Kradla opakovane vo viacerých obchodoch a nakoniec ju chytili. Správa bola spísaná , urobili z toho 1 skutok a má zápis. Ide o to, že ju určite prichitili aj iné kamery a bojíme sa ,že aj keď nebude kradnúť znovu, tak na ňu zavolajú políciu a ak do 12 mesiacov bude mať podobný problém, budú to riešiť aj inak ako pokutou. Je možné, že ak ju prichitili kamerové záznamy, zavolajú políciu aj po nejakom čase? Totižto ju v tom obchode mali už vytipovanú a preto ju chytili, ale ak niekde kradla len raz a už sa tam neukáže , čiže ju opäť nepristihnú, budú to riešiť aj tak? Či budú len čakať ,kým sa opäť ukáže?

benit
13. okt 2021

16rocna nie je dieta, teda myslim myslenim. Ona uz vie co robi. Aspon vam to vysvetlila? Mozno psycholog by vedel pomoct aby sa to neopakovalo.

juliannabrezova
autor
13. okt 2021

@benit ľutuje toho a nechce to opakovať,no bojíme sa,že keď ju uvidia/videli na kamerovom zázname ,tak zavolajú políciu aj v prípade,že už nič podobné neurobí

jjanulienka
13. okt 2021

Určite nebudú dodatočne kontrolovať kamerové záznamy, teda ak neukradla niečo v nazoaj vysokej hodnote... ak ma zápis tak rok nemôže nič ukradnúť lebo už bude stohana( neviem ako v 16tich) ale dospelý človek keď ukradne čo i len lizatko už keď ma zápis ide sedieť..

beata_k
Odpoveď bola odstránená
juliannabrezova
autor
13. okt 2021

@beata_k skôr puberta.

juliannabrezova
autor
13. okt 2021

@jjanulienka a ak ukradla niečo malé predtým ako ju chytili, ale v inom obchode?

sono2
13. okt 2021

@juliannabrezova tak, počítam že ľutuje, lebo ju chytili. No hold treba niesť následky a dostala by poriadnu od otca alebo odomna.. to ti môžem garantovať

zuzitko74
13. okt 2021

Za chyby sa platí. čím skôr sa to naučí tým lepšie. Zlé je len to, že sa to nenaučila na cudzej hlúposti, ale na tej vlastnej.

juliannabrezova
autor
13. okt 2021

@zuzitko74
@sono2
@jjanulienka
No hlavný problém teraz má, že ak by sa riešili záznamy v iných obchodoch ,no boli by staršie ako ten zápis, bude mať ďalšie problémy?

renab
13. okt 2021

Kamerovy zaznam sa neuchovava dlhodobo. Kedysi to bolo 15 dni, neviem, ci sa to este neskratilo.

zuzitko74
13. okt 2021

@juliannabrezova Hlavný problém je v tom, že bola schopná to vôbec robiť a keby ju nechytili, tak by zrejme pokračovala ďalej. Vedľajší problém, ale rovnako podstatný je ten, že jej veríte jej divadelné predstavenie o úprimnej ľútosti. OK, dokážem pochopiť, že vás všetkých najviac trápi to, aby nemala problémy so zákonom. Ale mali by vás trápiť aj iné veci.

lalenka33
13. okt 2021

Nikto spätne nebude prehľadávať kamerové záznamy a hľadať ju koľko krát kradla. To by každý obchod musel mať na 1 zlodeja 1 zamestnanca aby prehľadával kamerové záznamy,ktoré sa po 2 týžďňoch mažú, ale pamätať si ju určite budú a budú o nej vedieť aj v iných obchodoch. Pri najbližšej čo i len malej krádeži to pre ňu zle dopadne.

katarinka2290
14. okt 2021

@juliannabrezova pracujem v drogerii a samozrejme dohladavame zaznam,ked zistime ze nam nieco chyba a najdeme to tak hlasime to policii.ak ju uz videli na zazname a pride znova do toho isteho obchodu tak jasne ze si daju na nu pozor.
Mne sa stalo napr.to,ze som dohladala zaznam,zistila som kto to bol po 8mich dnoch a zrovna v den ako som pana nasla na zazname,tak prisiel znova kradnut aj som ho spoznala
A jasne ze znova skusal stastie.

dadis
14. okt 2021

@juliannabrezova Tiez si myslim, ze uprimna lutost u nej nie je, len ma strach z tej podmienky. Skor ako podmienku by som riesila jej dusevne zdravie, lebo nema empatiu voci predavackam, ktore ukradnuty tovar musia platit zo svojich miezd Ak by si spisala, co vsetko ukradla, co z tpho sa da vratit a co z toho moze kompenzovat financne, vratila by sa tam a komunikovala s tymi predajcami, ako vyriesit ich manko, tak by sa starych kamerovych zaznamov nebala. Za tymto sa neda spravit hruba ciara a ist dalej....

sense
14. okt 2021

Tam je skôr strach ako ľútosť (pretože keby jej je to ľúto a je to jednorazový skrat tak nekradne opäť, ale táto osoba kradla opakovane a kradla by aj ďalej keby ju nechytili) à myslím ze ty si ta 16r osoba. Pretože každy normálny rodič by si riešil decko ako pátral na diskusnom fóre ci ho môžu zistiť aj spätne...

martinq54
Autor odpoveď zmazal
lienka9
14. okt 2021

@sense 100%suhlas. V prispevku ani komentaroch mi nepride ,ze jej je luto kradez,ale len strach z odhalenia..