icon

16-ročná na koncerte

marhulka96
26. máj 2023

Pustili by ste 16 ročnú dcéru s kamarátkou na koncert do Berlína?

Strana
z2
barbora19911
27. máj 2023

@marhulka96 ja som bola už ako 14 ročná s kamoškou na koncerte vo Viedni všetko sme si vybavili sami aj cestu aj ubytko cez booking ...ale to bolo pred 9 rokmi teraz je svet už horší ..teraz by som sa už bála ale išla by som aspoň s ňou 🥰 ..to je asi tá pubertálna neznalosť sveta a že môžem všetko urobiť a nikto mi nič nemôže :D

annm81
27. máj 2023

Pustila by som len ak by dcéra aj kamoška spĺňali niekoľko podmienok, ktoré asi väčšina 16 ročných nespĺňa.
1. Sú to bezproblémové dievčatá.
2. Nebol by to ich prvý koncert a viem, že neprídu z neho pod vplyvom.
3. Nebol by to ich prvý výlet bez rodičov.
4. Dohovoria sa nemecky alebo anglicky.
5. Sú to dievčatá, čo majú nejakú inteligenciu, nepanikária pri každej maličkosti a vedia si poradiť.

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
27. máj 2023

@annm81 moja 15 ročná toto čo píšeš spĺňa, ale aj tak by proste do Berlína nešla...veď taký koncert je plný drog a alkoholu a radšej nechcem písať čo sa môže stať, áno je rozumná a nič si od cudzieho nevezme, ale ľudia ich môžu obalamutiť...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
27. máj 2023

@jabadabadu ono záleží čo to bude oficiálny koncert alebo nejaký festival pod holým nebom že áno

rebrambora
27. máj 2023

@marcellka32
@jabadabadu
@annm81

Zeny tu ide o to, ze je to BERLIN. V DE som už roky rokuce a mam pochodene rozne miesta s naozaj roznymi ludmi.
Tu nejde ani tak drogy a alkohol, ale o to mesto.
Neviem ci mate vobec predstavu ako to na niektorych miestach funguje... Je to nebezpecne.
Je to risk aj pre dvoch dospelych muzov nieto taketo zabky.

koniarova
27. máj 2023

@rebrambora súhlasím s tebou. A tvoj názor má pre mňa najvyššiu výpovednú hodnotu práve preto,lebo tam žiješ. 👍

marcellka32
27. máj 2023

@rebrambora súhlasím je to nebezpečné a nepustila by som

annm81
27. máj 2023

@rebrambora Zas to s tou nebezpecnosťou nie je tak horúce. Oproti mestám vo Francúzsku, Belgicku, alebo Anglicku, je v DE naozaj bezpečne. (A to stále ostávame v mega bezpečnej Európe). Berlín má o máličko nižšiu mieru kriminality ako Frankurt, blízko ktoreho žijem ja. Noc čo noc sa v tých mestách premelú množstvá tínedžerov a nič sa im nestane. Len je dôležité, aby sa dievčatá vedeli trocha pohybovať po svete, nie že doteraz žili niekde na vidieku a nedokážu komunikovať aspoň v angličtine.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
marhulka96
autor
28. máj 2023

@oonnaganamakusai predpokladáš správne

lalilla
28. máj 2023

Ak si ta dcera urob kompromis. Zoberte jednu z mam nech vezme kamosku a budete mat trip, tak ako tu uz jedna kocka napisala. Myslim ze aj vy sa budete citit bezpecnejsie a aj koncert bude.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
walentina7
Odpoveď bola odstránená
marhulka96
autor
30. máj 2023

@oonnaganamakusai Ako ste zistili z môjho štýlu písania akej som vekovej kategórie, keď je tá otázka sformulovaná úplne normálne a tak by sa ju opýtal aj dospelý? A je mi jasné, že mi nikto nepôjde presviedčať mamu, pýtam sa to tu preto, pretože ma zaujímal názor ostatných ľudí/rodičov čo riešia podobné situácie s deťmi. Naozaj nechápem aký je s mojou otázkou problém a prečo by som sa ju nemohla ako 16-ročná pýtať.

marhulka96
autor
30. máj 2023

@lalilla to by sa dalo a asi je to aj najlepšia možnosť

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
annm81
31. máj 2023

@oonnaganamakusai Čítala si nejaké jej ďalšie diskusie?

ningningie
Odpoveď bola odstránená
marhulka96
autor
31. máj 2023

@oonnaganamakusai ďakujem vám za obohatenie mojich vedomostí, každopádne vaše vyjadrenie mojej otázke ktorou som otvárala túto diskutiu nijak nepomohlo

ningningie
Odpoveď bola odstránená
marhulka96
autor
31. máj 2023

@ningningie Lmao, ja viem

annm81
31. máj 2023

@ningningie Ja som od nej nič ďalšie nečítala, takže ma udivuje, ako je niekto schopný usúdiť z jednej jedinej otázky, že je to pubertiak... zvlášť ak tá otázka je gramaticky, štylisticky a logicky lepšia ako štvrtina otázok na tomto fóre...

marhulka96
autor
31. máj 2023

@annm81 však, aj mňa to udivuje, úplne normálna otázka a aj napriek tomu si niekto nájde dôvod ako do niekoho rýpať : D

luciana656
15. jún 2023

@timilv no tak povedať nie môžeš 🤣a to či pôjde už je jej vec keďže je dospelá a môže si ísť kam chce .

simca06022011
15. jún 2023

nie, dokonca myslim, ze ani s doprovodom by som ju do berlina na koncert nepustila

kvetinka75
15. jún 2023

ak by to bolo možné, išla by som s nimi. Nie na koncert ale spravila by som si zatiaľ iný program. Ja rada cestujem, tak ja by som aj privitala, keby moja dcéra išla niekam mimo. Hneď by som mala booknutý lístok na cestu aj ja 😀 (možno preto chodí málo 😂) Moja dcéra bola v 16tich na Grape festivale u nás a tak nebolo mi všetko jedno. Ale zaviezli sme ju tam s mužom si spravili víkendový pobyt len pre nás a potom ju s kámoškou odviezli domov. Ale zase v 18tich je dospelá, nemôžeš jej to zakázať. Ak si zarobí na lístky a cestu zbalí sa a ide.

kvetinka75
15. jún 2023

@luciana656 bože, ja som tak čakala na 18tku, že konečne si môžem robiť čo chcem. Aj keď sa mnohé veci našim nepáčili, chodila som si kade tade. To bola konečne sloboda
Doteraz si pamätám ten pocit.

Strana
z2