16-roční teenageri
Ženy ako to máte doma so starostlivosťou o tento vek?
Mám chalana 16,5 r síce sa vynikajuco učí, ale...roky robím z domu, takže veľa veci spravím za neho.Doma je navarené obedujeme doma, večer sa má spýta čo ma jesť?Chlieb, pomazánky, nechce to, co na obed nechce.
Sú v takýchto veciach samostatni?
Keď poviem zober si niečo otvorí šuflík zje croasant a za hodinu niečo hľadá.Vsetko očakáva,že nachystam, navarim predložím.Alebo začne pesnička on by si aj spravil kurací steak, ale nemáme, nechce sa mu a pod
V nedeľu doobeda som bola s kamarátkou po 100 r na káve, muž bol chorý ležal syn so mnou nechcel ísť chcela som, že sa najeme spolu vonku.Prisla som domov zjedol keksy, jablká a, že nemáme obed🤪
Fakt ma to prestáva baviť stále sa starať o jedno pomaly dospelé dieťa.To nehovorím, že raňajky a desiatu pred školou robím ja a mladý pán si umýva vlasy.Ja by som už vôbec nemusela vstávať.Ak som minule povedala, že sprav si sám to radšej pôjdem do Lidlu a kúpim si pagáč.Takze, ak chcem, aby normálne jedol musím spraviť.Stale stále musím myslieť čo na večeru, obed, desiaty som z toho unavená.Ako a čo zmeniť v domácnosti?na obedy v škole nechce chodiť, že to sa nedá jesť a príde domov neskoro.Obedy neriešim, ale chcem už samostatnost
To ako keby si písala o mojom synovi😂 Tá istá pesnička. Ak mu niečo nestrčím už pripravené popod nos tak si to ani neurobí/nezje. Ja chápem, že keď príde domov tak si chce oddýchnuť a, že potom zas letí na tréning, ale tiež by ho trošku samostatnosti nezabilo. Asi to treba len pretrpieť🙏
U nás to isté, 17 ročná.
Všetci teenageri su prirodzene lenivý, to je asi normálne.
Ja mam 13 (zachvilu 14) ročnú dcéru, tiez keď je hladná radšej ide po jogurt do ladnicky ako by si mala robiť obložený chleba ale našťastie nežije v nejakej naivnej bubline "samo sa".
Desiatu si robí sama od 5 tej triedy, tak isto robieva večere pre vsetkych, asi tak 5 - 6 krat do mesiaca. Vie navariť ci upiecť všetky bežné jedla.
Co sa týka domácich prác, sme doma 3 a kazdy robíme 1/3. Neexistuje aby som skákala okolo takej veľkej slečny alebo robila niečo za ňu.
Ja jej ináč doprajem, vreckové ma naozaj luxusné, má slobodu, môže si ísť kam chce do kedy chce ale ma tak isto povinnosti.
V živote som mala tu česť s odchovancami mama hotela, obidvaja moji partneri a jedna spolubývajúca, to je skratka utrpenie pre okolie žiť s takýmito ľuďmi. A vysvetľovať im úplne základné veci typu riad si musíš po sebe umyť a jesť wifonku každý deň nieje zdravé...
Autorka skus synovi navrhnúť aby raz týždenne varil pre všetkých. Sám navaril, sám vymyslel.
Prestaň mu robiť raňajky aj desiate. Tak nech si kúpi pagáč keď sa mu nechce chlieb natierať, proste ho nerieš ci na hlad... .obrazne povedané trochu ho hod do vody nech sa naučí plávať
Za 1,5 roka je dospelý, to znamená ze by sa mal o seba vedieť postarať... Vedieť si navariť, oprat oblečenie, prezliecť periny, upratať izbu, vybaviť niečo na úrade...
Ak to nevie tak najvyšší čas začať. Po malých krokoch, trvať na tom... Zobudiť ho ráno skôr aby si stihol tu desiatu spraviť... Schovaj všetky kroasanty a vybavene... Jasne ze bude frflat, ale nevzdávaj to. Budúca nevesta sa ti podakuje
len pokoj. nam so sestrami robila mama desiaty a varila a predkladala obedy a vecere do konca strednej skoly. Potom som v 19 odisla z domu pracovat mimo bydliska, osamostatnila sa a bolo 🙂 dlho som sa este stravovala stylom ranajky jogurt, obed kantina v praci, vecera nic. Veci sa zmenili po tom ako som sa vydala a mala dieta, a teraz som v tej istej situacii ako autorka 🙂

Že spolužiak si kúpi čokoládu a colu takto nechcem, aby žil, ale potom som tlačená do toho nech to robím ja.Nemam s tým problém, ale šunku nechce, jogurt do školy nie, banán nie, pomazánku nie, melón nie, lebo vytecie.Za posledný rok strašne narástol a schudol je dlhšie v škole o 3 hodiny ako býval predtým.Je svojský čo sa týka jedla on si bagetu napríklad na pumpe nekúpi, ide do kina s kamošmi každý si niečo kúpi vo foode všade mu niečo vadí.Problem s ním bol ohľadne stravy od dieťaťa ....ako žijú vaši teenegeri?uvariť vie vari so mnou cez víkend, ale je lenivy všetko čaká naservírované