icon

16-ročný puberťák

21. jún 2023

Chcem počuť vaše rady.Syn 16 r vedel, že dnes ideme k bývalému spolužiakovi chodí s ním hrávať futbal rozumejú si nebolo to na silu na návštevu v dedine kde bývame.Volal mi zo školy, že či môže ísť so spolužiakom do fitka bola som prekvapená, lebo nikdy nebol, ale nechcela som byť protivna, tak hovorím choď, ale nemáš so sebou prezlečenie, náhradné tenisky, neobedoval si obeduje doma nepaci sa mi to, ale choď.Ked skončíš fitko napíš mi.Muz pracuje o ulicu ďalej, že ho odvezie domov bývame v satelite.Povedala som mu, že také veci sa oznamujú skôr.
Muž mi písal, že už ide domov z práce a či sa už ozval oni ešte nedocvicili má ho počkať asi 20 min.
Prišiel domov a bol urazený, že sme ho surili a na žiadnu návštevu nejde.Ze ho držíme pod zámkom nikam nemôže ísť a RAZ niekam chce ísť a je to z toho zle on sa rád ľutuje.Pol hodinu sa to zduval, že na návštevu nejde je unavený.Nakoniec išiel bolo dobre.
Vôbec si neuvedomuje, že vyblokoval mňa, muža celý deň od desiatej nič nejedol a prišiel o 17.Bol v nákupnom centre tam je fitko, že nechcel jesť.
Teraz som sa s ním rozprávala, že nabudúce má dať aspoň deň vopred vedieť a zbaliť si veci to fitka, uterak a to chytil hysteriu, že jeho spolužiaci chodia kde chcú prídu domov večer a rodičov to nezaujíma.A, že ak bude chcieť bude chodiť každý deň.Nechce sa mi hádať vidím, že všetko otáča proti mne dokonca povedal, že tu návštevu som naplánovala ja a on nebude robiť ako my si zmyslime😂pýtala som sa ho či rátal s tým, že mu poviem nie, do fitka nechoď choď domov.Mal jedine šťastie, že som bola doobeda na služobke a mohla som poobede vyvenčiť psa.Samozrejme som zlá, lebo všetci fajčia, pijú a on je ako vo väzení.Nikdy sme mu nezakázali ísť do kina, či von.Ani neviem prečo, ale strašne sa ma to dotklo

erikavesela
22. jún 2023

No...my mame doma tiez 16 rocneho..za 2 mesiace bude mat 17 ...mne keby toto urobil (myslim to odutie), by mal po chlebe...nas presne povie, kam, s kym, kedy bude doma, akceptuje vsetko od upratovania az po navstevy a vyzdvihnutie mladsieho brata (7r.)
zo skoly...ano, chodi von s kamosmi, frajerkou, cvicit, na treningy, na brigady, na bicykel (aj 5 hodinova cyklistika) v dobodnutu hodinu je doma a musi dvihat mobil..nezakazujeme nic, ale ocakavam, ze sa prisposobi situacii v rodine...jeho neprisposobenie nam pre mna znamena nabuduce moje neprisposobenie sa jemu...vie to a riadi sa tym...
Nie...v ziadno pripade nie si zla, si matka, kt.na dietati zalezi ....ano, su deti, kt.rodicia nekontroluju, ale on musi akceptovat, ze to nie je jeho pripad...sadni si s nim a porozpravaj sa...uz je to partner na plodnu diskusiu...vysvetli mu, ze ked sa raz nieco dohodlo, tak to plati a zdutie, vycitanie, krik atd. tomu nepomoze...plany nech robi dopredu, ved byt bez jedla do 17,00 nie je ok...to ako cvicil bez veci?..nechapem.....zbytocne chlapec robi stresy...neprospieva to nikomu, ani vam (rodicom), ani jemu..