Aká je ideálna váha pre 165-centimetrov vysoké dievča?
Ahojte aká je podľa Vás ideálna váha 165 centimetrov vysokého 13.ročného dievčaťa? Dcéra má 13,vysoká je 165cm. a má 50 kilogramov. Rada športuje a hrá futbal, pohybu má teda dosť. Akurát teraz v zime nie až tak ako keď je leto. Stále o sebe hovorí, že je tučná.... Aká je podľa Vás teda ideálna váha?
Napisat, ze kazda zena, co ma 70 kg a viac je tucna je rovnaka hlupost ako napisat, ze kazda 50 kg a pod 50 kg je anorekticka... K teme: autorka myslim, ze momentalne je vaha tvojej dcery uplne v poriadku a este ked je futbalistka, tak nie je vobec o com...
@ghostsgirl
Presne, ja som tiež potom vyrástla a mala pri 170cm 65 kíl a bola som taká chuda, až nebezpečne, ale teda ja som vždy cvičila a behala.
@ghostsgirl Ja tiez neviem, co sa tolko upriamuje pozornost na zensku postavu, ako dolezity prvok zenskej uspesnosti. Zeny, co su prilis stihle alebo prilis tucne v niecom zlyhali? Nikdy by som si nedovolila nejaku inu zenu hodnotit (je ako kostra a pod.), je taka aka v sucasnosti vie byt, moze byt, dokaze. To hodnotenie svedci jedine o plytkosti vnimania toho, kto hodnoti. Na margo temy, moja dcera by mala asi odhadom pri vyske 165cm tych 50kg (teraz je o 5cm nizsia a ma 44kg). Ona je ako 2 banici (predvcerom na veceru 4 chleby so slaninou a celym hermelinom, vcera vyprazany syr s batatovymi hranolkami). Ked nema take kaloricke jedlo, tak jej zarobim protein, alebo si da nutridrink (tie jej ale idu uz hore krkom)Ale teda tiez sa aktivne venuje sportu, 6x do tyzdna ma trening. Ak by zacala vymyslat s jedlom a chudnutim, tak teda zacnem mat obavu o jej zdravie. A v ramci jej sportu, su dievcata roznych postav (a su uspesne), trenuju rovnako, jedia mozno aj menej ako moja dcera..
Výborná váha, podľa mňa by si sa mala zamerať na tie jej poznámky o tucnosti.. nie je to sranda keď to rieši, niekde bude problém... Vklude by som sa poradila aj s odborníkom (aj bez dcéry) ako s ňou vhodné komunikovať.. ja mám celkom strach z toho koľko detí trpí tym ako riešia svoju postavu, preto by som to nepodcenovala...
Ja mám inak 163cm, keď som bola na strednej (v 13tich som bola určite omnoho nižšia, vždy som bola maličká, preto spomínam neskorší vek) tak som vazila 40-44kg a bolo to veľmi málo.. mňa nikdy postava netrapila, ale zato som nikdy normálne nejedla, nemám bežnú chuť do jedla.. až v 20tich som pribrala na 50kg.. (a potom už bohužiaľ viac 🤪)
@6mia6 Ďakujeme
@dadis Boh ti zrejme nadelil viac tela, alebo zabudol pridať výšku 🙂 Tvoje športové výkony sú bravúrne a lýtka by ti mohol závidieť aj Sagan, akurát, že on sa nimi nemusí chváliť na fórach.
Ešte som nepočul o mužovi, ktorý by obdivoval ženské tučné lýtka, ale tak existujú rôzne úchylky, tak možno ide o nejakú novinku.
Myslím, že ak by si bola spokojná sama so sebou a trávila veľa času športovaním s frajerom, tak by si sem nechodila a nesnažila sa ostatných presviedčať o tom, aká si a čo všetko dokážeš. Jednoznačne máš nejaký problém v sebe a neverím, že tu ho vyriešiš, Obráť sa radšej na odborníka
Ja myslim, ze uplne v pohode.

Hrávala som futbal. 50 kg som mala tiež možno niekedy na ZŠ. Vždy som bola vychrtlina, meriam 164. Niektoré dámy netušia o čom je váha. Bola som samý sval. Minimum tuku. Jedla som čo som videla. Pri tom vydaji som mohla zožrať aj koňa.
Teraz mám po 20 rokoch a troch deťoch 60kg a stále som chudá. Dám na 58, mám prepadnutie líca a vyzerám hrozne.
Darmo má známa 48 kg je síce štíhla ale len kým je celá oblečená.v kraťasoch a tielku je len kosť a koža, ani prsia. Žiadny sval na stehne, lýtku, rameno. Nic. Takže ja radšej 60 a sval.
Slečnu pozdravujem nech sa darí, vyhýbajú sa zranenia. Ak si nie si istá objednaj ju na športovú prehliadku. Dostaneš čísla o kondicke, svaloch, tukoch a v neposlednom rade aj stav srdca.