icon

Ake povinnosti majú doma vaši stredoškoláci, stredoškoláčky?

22. aug 2021
Strana
z2
deti95060810
23. aug 2021

@srferreira taqk si sa pochválila čo robí tvoj 15 r. brat...no a? môj v 15 sa učil, nevyliezol ani z izby a mal samé jednotky od vrchu až po spodok a to som bola rada že nemusím s ním nič , ani na rodičko chodiť, lebo som mala doma 3 batoľatá...

veronikaszabova
23. aug 2021

@deti95060810 zijeme na dedine v rodinnom dome 😀😀😀 takze si uplne mimo 🤦😂

deti95060810
23. aug 2021

@janulik2008 môj otec riad neumýval...to by som sa musela hanbiť ..otec robil na poli ako otrok...

sonnenshein
23. aug 2021

Byvame v pomerne velkom dome, a podmienkou bolo, ze upratovat budeme vsetci 4. Teenageri chceli kazdy vlastnu izbu, takze pre to musia aj nieco spravit.
Takze velke vikendove upratovanie si striedame
Umyvacku naklada a vyklada cez vikend syn, cez tyzden dcera
Syn pripravuje malej sestre flasky (umytie, sterilizacia, naplnenie prevarenou vodou)
Dcera sama pecie
Syn triedi pradlo na pranie a vesia ho
Dcera sklada (pouzivame metodu Marie Kondo) a odklada
Nakupy a varenie zabezpecujeme s manzelom
PS. Vsetci su spokojni, aj teenageri

deti95060810
23. aug 2021

@matqa411211 je to len a len jeho vec ako si to doma zariadi...to sa ja hádam nebudem do toho starať...mám dosť svojich ďalších deti, svojich starostí tak prečo by som sa mala starať o niekoho domácnosť...Ako si to zariadi tak bude mať... 😉

marpel
23. aug 2021

@deti95060810 tak potom super. Každopádne si stojím za tým, že každý človek, bez ohľadu na pohlavie by mal byt schopný sa o seba postarať. To znamena, byt schopný žiť aj samostatne bez toho, aby potreboval niekoho iného. Tu tým pádom patrí aj starostlivosť o domácnosť, varenie, pranie a pod. 🙂

deti95060810
23. aug 2021

@namornicka jasné syn bude umývať riad a 3 slečny ležať celé dni s mobilmi v rukách... 🙄 popr. budeme čakať do neskorého večera kým syn príde z práce aby mohol umyť riad...

deti95060810
23. aug 2021

@zivotgombicka otec nikdy neumýval riad, robil ako otrok na poli... by som sa musela hanbiť aby narobený človek umýval riad večer po robote...
prístrešok sa neurobí za pár hodín - je tam dlhá príprava od obrúsenie dreva , po natretie dreva až po stavbu... plus potom ešte treba dať škridľu, odkvap, spraviť elektriku.... pár týždňov...
to isté plot pozvárať a všetky zvary obrúsiť trvalo celé mesiace.... Jasne niekto si to dá spraviť firme za pár tisíc, len nás to vyšlo za zlomok ceny od firmy...Ja to považujem za šikovnosť, nie umývať riad... to zvládne aj 13 r. slečna, ktorá bez mobilu pomaly ani na WC nechce ísť ... 😨
Treba vedieť porovnať robotu a robotu...

srferreira
23. aug 2021

@deti95060810 ja som sa nechvalila. Ja som odpovedala autorke co robia pubertiaci doma. S ucenim to nema nic spolocne.

zivotgombicka
23. aug 2021

@deti95060810 ale ja nespochybňujem šikovnosť vášho syna v iných oblastiach, ale vo svojom pôvodnom príspevku ste to, že váš syn neumýva riad, odôvodnili tým, že hádam ho nebude umývať, keď ste doma štyri ženy. Nespomínali ste, že už nie je stredoškolák (o čom je táto rubrika), ani že už chodí do práce, ani žiadny širší kontext, odôvodnili ste to iba jeho pohlavím, preto to tu vyvolalo také reakcie, aké to vyvolalo. Aj v ďalších príspevkoch ste skôr dehonestovali a znižovali užitočnosť toho, čo vy nazývate "ženské práce".

fidka79
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
23. aug 2021

@deti95060810 toto je ozaj zmyslanie spred 30 rokov 😳 predpokladam ze pristresok alebo garaz sa stavia raz za uhorsky rok. Prace v domacnosti? Kazdy den, dokolecka. Naozaj ti to pride spravodlive? To ze tvoje dievky maju nosy pichnute nonstop v telefone je uz iny problem.

Si predstav ze tvoj syn sa ozeni a skonci v byte. Zo dve deti a ta jeho zena sa zblazni ak bude mat full time job a este servis robit tvojmu synovi. Sa ti podakuje. A vobec nejde o to ze su to lahke prace ktore sa nauci kazdy. Ide o jeho nastavenie ktore si donesie z rodicovskeho domu, od teba.

alenka7777
23. aug 2021

@deti95060810 presne, zmyslanie ako spred 30 rokov

janulik2008
23. aug 2021

@deti95060810 My sme boli malé deti vtedy keď otec nám navaril a áno aj umyl riad. Mala som 6 a sestra 3 roky. Ja do 1. ročníka a sestra prvý rok škôlky. Tak to šlo až kým sme nepodrástli. Preto nemáme so sestrou problém pozvárať plot, opraviť defekt, položiť dlažbu ukázal mi ako sa to robí.
Otec cez 40 rokov pracoval na smeny 8micky neskôr 12tky. Mama to isté vo výrobe 12tky. Tu nejde o to čo je ženská či mužská práca ide o rozdelenie

Ja tiež chodím do roboty neraz prídem K.O makám 5 nočných a?

janulik2008
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
23. aug 2021

@deti95060810 k tomu plotu oco je SÁM muž doma má doma babinec ale aby som mu povedala prepáč ale toto je chlapska robota. Vezmem obujem sa a ideme von mu pomôcť. To že tvoj otec pracoval na poli, nuž to je o inom

elizabet173
23. aug 2021

@deti95060810 obuli sa tu do teba parádne, ale majú pravdu. Ani dlažbu ani plot syn nerobí počas zimných mesiacov a ani to nerobí každý rok a ani každý druhý. Bývam na dedine, pred rokmi, keď som bola sopľoš otec nemal problém umyť riad a to sme boli doma tri baby. Tiež robil v záhrade a okolo domu, chodil do práce, ale mama po príchode z práce neležala. Išla do záhrady aj ona a väčšinou robili spolu. Prečo by mal mať muž v zime veget a žene zostane to isté, čo v lete, okrem teda tej záhrady? Aj môj svokor v pohode umyl riad, navaril, tiež postavil dom, pozváral plot, postavil si krbovú pec, robil na poli, opravoval autá. Ale svokra sa starala o tri deti a jeho rodičov. Ty to vidíš svojou optikou, dcéry nemusia mať mobily v ruke, mohli ísť pomôcť s dlažbou a syn sa tiež nezblázni, keď sem tam ten riad, alebo okno umyje. Našťastie mama môjho partnera takéto myslenie nemala, po rozvode sa staral o seba a o byt bez problémov sám. A ja som jej za to veľmi vďačná.

0silvia0
23. aug 2021

Ja sa zamyslam nad tym umyvanim riadu... Som myslela, ze 80% domacnosti ma umyvacku riadu, cize netreba furt v kazdom prispevku riesit blbe riady.

taskataska
23. aug 2021

@deti95060810 to nemyslis vazne...za to, ze ma penis medzi nohami a styri zeny doma, to neznamena, ze je oslobodeny od umytia riadu, vysavania ci nalozenia pracky...
ze raz za cas postavi altanok s tatkom je pekne, ale velmi chabe ospravedlnenie

az tu raz nebodaj napise tvoja nevesta, ze chlap je totalne nepouzitelny, lebo "zenske prace", tak dufam, ze sa hrdo prihlasis, ze takto si si ho vychovala a si nanho velice pysna. lebo kedysi robil plot

matqa411211
24. aug 2021

@deti95060810 Ako si zariadi tak bude mat a dalej sa nestaras? No ano, ale to ako si zariadi zavisi aj od toho ako ho naucis, k comu ho budes viest, ale ved dobre, nech ma zo zeny sluzku, alebo doma bordel, ako vravis...ako si zariadi tak bude mat ;)

Strana
z2