Akí sú vaši 10 roční chlapci?
Dobrý deň chcela by som poprosiť maminky 10rocnych deti aby mi napísali ake ich deti sú chalani hlavne.Ci pomáhajú či sa k vám škaredo správajú či vas ľúbia aj vám to dávajú najavo.Mam 10r a už občas nevládzem .
@danica2711 spýtala hneď to otočí proti mne že to iba tak atd
@eliska13 beriem veci veľmi osobné som veľmi citlivá a myslela som si že keď dám strašne veľa lásky všetko sa mi to vráti že môj syn bude úžasný že má bude na rukách nosiť o to je tá realita pre mňa hrozna v to všetko čo som verila o čom som snívala je zrazu preč je to úplne iné a celim realite ktorej nechápem nechápem synove správanie sú dni kedy mu vôbec nerozumiem jeho postoj konaniam a pri tom by nám mohlo byť tak dobre ale týmto sa všetko strašne ničí o to to viac boli.Co sa týka školy takisto musím mať všetko v hlave na všetko myslieť na jeho úlohy stále kontrolovať on zabudne jediná vec ktorá ma.na tomto teší že sa učí veľmi dobre len je hrozne lenivý on by mohol dokázať strašne veľa ale nechce chápeš ja viem na čo má a on nechce keď si predstavím ako.by sa mohol mať dobré ale velmi sa bojím že sa mať dobré nebude.On nevie že keď vypnem ja a dôjdu mi sily že on skončí úplne.
@renata5 ja mam dvoch uz starsich a v 10tich rokoch sme ani pri jednom o puberte ani nesnivali. Ta prisla omnoho neskor. V 10tich to bola pohoda. Starsi samostatny skvely chalan, mladsi samostatny ale stale tulko.
Laska k detom nema byt povolna, vsetko odpustajuca, opicia ale prisna a spravodliva.
@renata5 ahoj.Moj uz je starsi,ale zvrhava sa to podobne.Ked mal 10r,este sa celkom dalo,teraz je s nim uz ťažká dohoda.Ja som ale rozvedena,jeho otec skoda reci,uplne volna vychova a my ho doma "tyrame" beznymi poziadavkami.🙂Manzel je raznejsi ako ja,sice rezim,ulohy,pomoc vyzadujem,ziadne narocne veci iba hlavne skola,nakrmit psov,doniest drevo na kúrenie,odpratat si po sebe aspon ten najväčší bordel,povysavat poschodie,no chalanovi je to strašne proti srsti,oduvanie,odvrkovanie,blbe poznamky.Som tehotna,bez ohladu na to by som tiez velmi rada,keby je citlivejsi aj na okolie nielen na seba,nikdy sa neopyta na druheho ci nieco potrebuje.Mrzi ma,ze je sebecky a lenivy,nic mu nie je dost dobre.Vsetci mu vadia,ale na seba sa nepozrie.Obcas chyti az hysak.a mna ide rozdrapit.Potom som samozrejme najhorsia na svete.Manzel ma zlate nervy,dohovara,vysvetluje,ale ked uz je moc nakricí riadne a mlady sa potom tvari,ze je fakt tyrany a prezentuje to tak aj starym rodicom a exovi.Su to tazke situacie,ja ale nepovolim.Ak budem citit,, ze treba budem este prísnejšia a kvitujem aj muzovi,aj ked nie je jeho,bez neho by ma mladý prevalcoval.Musite byt asi tiez trochu raznejsi.Az nastupi puberta zožerie ťa.Tiez citim, ze keby uvolnime dopadlo by to velmi zle a to mam aj tak obavy co este pride
@kubkovamama toto mi tiež dosť pripomína malého tiež iba na seba mysli mala som narodeniny a malý si šetrí peniaze keď dostane a tak mu muž hovorí že by sa mamine patrilo niečo kúpiť keby si videla čo robil až reval o dušu lebo.mu nič nezostane a všetko minie na mňa vieš čo keď mi dával darček čo nakoniec kúpil s malou na polku tak ani sa mi ho nechcelo prijať.tiez len na seba hladinlennaby jemu bolo dobré a pohodlné.
@renata5 my sme dávnejšie ešte na prvom stupni chodili do Cppp kvôli porozvodovym problémom,to máš aspoň dobrý základ,že nie ste z rozbitej rodiny.Super psychologička,ale nepohla s ním za rok sedení.Skonštatovala,že to je skrátka taká povaha,otrlý,menej citlivý,zameraný na JA a že s tym nič nespravíme,nemá ambície ani ciele,iba pohodlie.Iba mu ísť príkladom a stále ho tlačiť.Velmi sa to zlepšilo,keď som si našla terajšieho partnera,asi je fakt pravdy na tom,že chalani potrebujú toho chlapa v rodine čo aj občas zakročí.Mozno tvoj muž by mohol skúsiť taktiku prisnosti a ty bokom,syn ťa možno prirodzene bude trochu preferovať ako "tú lepšiu".Ale neviem čo je dobrá cesta.Moze to zaucinkovat aj celkom opačne.U nás to v niektorých situáciách nevypáli a syn má nas oboch za protivníkov a mňa za ježibabu čo ho nechráni pred macochom.🤦🙂 Väčšinou to nie je nič vážne,veď asi ani u vás,potom sa na tom večer s mužom smejeme ako sa dokáže mladý tak zduť,ale chápeme,že on to vidí inak a naozaj tragicky.Treba takú správnu zmes pochopenia aj prisnosti a netrápit sa pre tie ich reakcie.Niekedy to zaberie,niekedy nie.
@renata5 chápem som taká istá nepoznal družinu, nepoznal školské obedy veľa som sa obetovala, ale nečakaj, že to deti ocenia možno niekedy časom... oni to berú ako samozrejmosť, že mama sa postará sú deti, ktoré nepoznajú teplú večeru cez tyzden, ešte raz vrátiť čas som oveľa prísnejšia a povinnosti oveľa skôr ty ešte máš čas to podchytiť pokým príde tá pravá puberta.Deti sú zahľadene do seba a sebci🙂aj môj šetrí o dušu možno raz prekvapí a máš pravdu aj môj je šikovný, ale jemu stačí to čo má.Este sa urazil, keď mu učiteľ na vysvedčení povedal, že má čo opravovat, lebo mal 2 dve dvojky a, že vie, že má na to, že mohol mať same jednotky.Tak som sa tešila, že mu to povedal aj niekto iný.Lebo môj syn sa cíti ukrátený, že spolužiak za trojky dostal nový mobil a on nie.No je to ťažké....ľutuje sa a ľutuje nikto nič nemusi, každý môže...sú to len jeho vyfabulovane domnienky.Potom mi povie, ze spolužiak si sám varil obed, takže nie je to tak ako si myslí, že všetci sedia hore pupkom na mobile.
To sú také povahy pohodlné flegmatické môj má na veľa veci, ale nemá ten drive načo, mne to stačí...niekto môže byť aj hlúpy, ale ide cez mŕtvoly a prebije sa.Neboj sa to dobre čo si doňho vložila tam niekde je🙂drž sa
Ahoj no ako toto s tym setrenim a kupou darceka , to ma zaskocilo, ja som svojim rodicom kupovala z penazi darceky az ked som zacala pracovat.. akoze.. no neviem je mi to divne, ze cakas od svojho 10 rocneho syna darcek alebo mu to nakazal muz. Ved muz mal kupit darcek ktory mal vybrat syn napr, a malo by to byt od vas vsetkych a nie ze z jeho nasetrentch penazi ktore si pre seba setri nakoniec ma kupit mame darcek. V takom malom veku je to divne.
Alebo mal povedat aby syn kupil dezert tie nie su drahe je to darcek alebo 1 kvietok 1 ruzu. To nie je drahe a ostanu mu tak peniaze. Ako nechapem. Male diera ma kupovat drahe darceky..
@bluebriggs to nemyslíš vážne toto ten darček ho stal dve eurá po dve eurá sa so sestrou zložil na darček,má našetrené oveľa viac peňazí pre seba .ja keď som bola malá a išla.som na hocijaký výlet tak vždy som na svoju maminu myslela veľa krát som si nekúpila sebe ale iba jej.
@bluebriggs on si najprv myslel že má na mňa dať neviem koľko peňazí trošku ho manžel v Tom držal že ako sa bude k tomu staviat
@renata5 ano to aj ja som kupila mame drobnsot , ale pisala si to ze sa rozreval ze mu nic neostane, tak mi doslo ze to mal byt neaky vacsi darcek. Tym padom sa rozreval ze mu nic neostane aj keď kupoval za 2 eura? A mal nasetrene ovela viac?
@bluebriggs inak ešte aj tie dve eurá dlho nevedel rozchodiť
@renata5 hm tak potom neviem. Asi je to proste egoisticika osobnost a to sa prerobiť nedá...
@bluebriggs občas vlastné teraz mám zlé obdobie kedy som rozmyslala aj nad tým najhorším takú beznádej v srdci ale asi by mi to bolo ľúto potom ale.uz by bolo neskoro
@renata5 co by bolo neskoro?
@bluebriggs zabiť sa a mať pokoj a netrápit sa
@renata5 moja je takato posledne mesiace ku mne drza, a to je dievca, jednoznacne je rozmaznana... akonahle prestanem s nou pekne a aj otec sa uz postavi sem tak, ze stacilo.. tak zrazu anjel dieta... jedna vec ze nevedomuje si ze clvoeku aj ublizi tymito hlaskami, ale ja som sa rozhodla ze to nebudem brat jednym uchom dnu a druhym von.. pekne si to uvedomi. Je na to dost stara.
@simca06022011 ja som sa na moju mamu ani škaredo pozrieť nemohla keď povedala hocičo frflali sme aby nás nepočula nie rovno pred ňou.ked zavalila späť okamžite sme sa zdvihli a išli a proste všetko bolo iné skoda že som chcela byť iná ako ona
Prepáč ale ak by sa so mnou moj syn takto bavil, tak z otocky dostane tak cez papulu, ze by si to druhý krat rozmyslel. Normálneho mu svihni jednu, ja mam 2 synov, jeden ma uz skoro 13 a teda vie, co si moze dovolit. Aj nahucim, ked bol medzi aj na zadok dostal. Neexistuje aby sa takto spraval. A mobil, tv a podobne by nevidel aj do vianoc, pokial by sa nezmenil. Nic ine nepomoze, len tvrda ruka.
@renata5 no to co vraví je odrazom jeho myslienok. Je zle vychovany a rozmaznany. A teochu viac komunikacie, napr kwd ti povedal, ze na teba kazdy zabudne, mohli ste sa o tom porozpravat, fuu mne to pripada ako volanie o pomoc. Ma on hranice vlastne urcené? Skade tolko hnevu v nom? Je tam vela vlastne o vás. Ze aky to mate vztah. No ja teda by som skusila inou cestou ked nejde po dobrotky. Pozri, staci ked pojde do tabora medzi slusnych chalanov, asi sa bude za seba hanbit. No riesila by som to s idbornikmi, ak najdes vobec dobrych, mozno od salezianov. Take nepriatelske myslwnie a chovanie skodí. Nieco sa s nim deje.
@renata5 ty sa ho spýtaš, prečo ti povedal niečo zlé, on odpovie, že len tak, a ty to necháš tak? Tým sa to skončilo? Veď to predsa treba prebrať, vysvetliť mu, že ťa to ranilo a prečo, nie vyčítavo alebo urazene, ale citlivo, aby to pochopil...vôbec komunikácia je to najdôležitejšie, predsa s 10-ročným dieťaťom sa už dá rozprávať takmer o všetkom. Je to tvoje dieťa, poznáš ho, musíš vedieť nájsť spôsob, ako s ním hovoriť, aby ťa počúval a pochopil - a aby pochopil aj to, že tebe môže povedať, prečo on robí veci, aké robí, že sa to budeš snažiť pochopiť zas ty. To samozrejme neznamená, že mu všetko prepáčiš, ale dialóg musí byť.
Puberta, nepuberta, nastolit pravidla...a ucit sa s nim a kontrolovat ulohy? ved je dost velky...to sa s nim budete ucit do 18? trosku samostatnosti by mu nezaskodilo...
@renata5 Nas ma 10, uz zaciname pocitovat pubertu, ale ovlada sa. Obcas zafrfle, alebo trosku zvysi hlas, ale hned v tom momente sam od seba povie: "Prepac, mami! Nechcel som."
Som rada, ze si na to dava pozor, resp.si to uvedomuje. Snad to tak aj zostane. On ma rad objatia, je velmi vdacny za hocico a uvedomuje si, co vsetko prenho robime a ako s nim stale behame na treningy a zapasy.
(Inak ma este starsiu a mladsiu sestru. Starsia ma 13, tiez to obcas s nou plieska, ma obdobia ze je uplne super a potom obdobie, ked je to narocnejsie, ale nastastie aj to je este stale O.K. No a najmladsia bude mat v januari 3, tak to je kvoli vzdoru tiez niekedy vesele 😂, ale inak je zlata 😊.)
@renata5 skúšala si sa s ním porozprávať? Ja mám 2ch. 10 a 11 rokov. Poviem im čo cítim, nie sú to uz malé deti. Nebojím sa pred nimi plakať, keď povedia, niečo, čo mi ublíži. Povedať im o svojich starostiach, starostiach rodiny-patria tam, tak nech vedia ak s niečím rodina bojuje. Majú vyčlenené svoje povinnosti ktoré musia dodržiavať. Rozprávame sa veľa aj o ich správaní.

@renata5 jasné...vie že jeho najväčším trestom je že mama a otec mu dohovoria a v prípade že mu chcú dať väčší trest tak mu vypnú tv ( na ako dlho??) Celé zle. Musíte mu nastaviť jasné hranice a za svoje činy tak ako aj neciny musí niesť zodpovednosť.
Ako dlho cez deň je pri tv? Hovoríš že to je jeho jediná zábava......