icon

Ako je to s prihláškami na strednú školu?

21. aug 2025

Ahojte, ako je to teraz s prihlaskami na strednu skolu? Citam, ze je mozne podat dva odbory netalentove a dva talentove, znamena to teda, ze sa da podat prihlaska napriklad na dve gymnazia a na dve konzervatoria (alebo ine skoly, kde sa robia talentovky) cize spolu styri prihlasky? Dakujem za kazdu rozumnu radu

sella38
21. aug 2025

áno, dá. Ale ak pôjde na talentovky a bude prijatý/prijatá, musí škole záväzne potvrdiť, či nastúpi alebo nie. Ak potvrdí, že nastúpi, už nemá možnosť ísť robiť prijímačky na netalentovú školu. Čiže ak je pre niekoho škola s talentovkami len do rezervy, tak úplne zbytočne skúšať a hlásiť sa tam. Krásne to vymysleli 🙂

mimkax
21. aug 2025

@anonym_autor Ešte by som dodala k tomu, že za talentovú školu sa teraz považujú aj bilingválne gymnáziá, takže aj tam ak sa podarí, treba potvrdiť nástup ešte pred prijatím na netalentové školy. Podobne je to s pedagogickou strednou školou, a nie som si istá, či nie aj so zdravotnou.

sella38
21. aug 2025
@mimkax

@anonym_autor Ešte by som dodala k tomu, že za talentovú školu sa teraz považujú aj bilingválne gymnáziá, takže aj tam ak sa podarí, treba potvrdiť nástup ešte pred prijatím na netalentové školy. Podobne je to s pedagogickou strednou školou, a nie som si istá, či nie aj so zdravotnou.

@mimkax áno, napr. na zdravotnej odbor masér robí talentovky

autor
21. aug 2025

wow tak o tychto pravidlach pri talentovkach som nevedela. Ozaj to nedava zmysel, pretoze dcera by asi praveze bilingvalny gympel z deviatky skusila ako nahradu keby ju nevzali na klasicky 4-rocny. No zaujimave, dobre vediet, dakujem pekne za info 🙂

kaktusik007
22. aug 2025
@anonym_autor

wow tak o tychto pravidlach pri talentovkach som nevedela. Ozaj to nedava zmysel, pretoze dcera by asi praveze bilingvalny gympel z deviatky skusila ako nahradu keby ju nevzali na klasicky 4-rocny. No zaujimave, dobre vediet, dakujem pekne za info 🙂

@anonym_autor minuly rok zmenili legilativu.,.... dost tym zamiesali karty ;(

efka77
22. aug 2025

Ano,uplne to pokaslali. Chceli odlahcit skoly ale detom teda riadne skomplikovali zivot. V praxi niektorym zobrali v podstate akoby 2 pokusy 🙁