Ako motivovať pubertálnu dcéru k pomoci v domácnosti?
Moja dcéra nechce vôbec pomáhať nemá záujem o domáce práce. Raz za mesiac keď umyje riad, no ostatné všetko ju musím x krát napomínať. Izbu neupratuje, keď k nej idem do izby všetko na zemi. Špinavé oblečenie hovorím jej nech hodí do práčky. Knihy zošity nech dá do skrinky, plysaky na posteľ, prázdne obaly patria do koša. Všetko jej hovorím ona sama od seba nič nerobí. Keď má plný kôš hovorím jej nech to vynesie von. Ostatný členovia normálne fungujeme. Povedala som jej že aspoň izby nech upratuje ale ani to nič. Zavrie dvere že ide upratovať, o pol hodinu ju pozriem a leží s mobilom v ruke. Varím upratujem väčšinou len ja. Manžel mi pomáha keď mu poviem. Jedine čo neznášam je utrieť prach som povedala dcére že by to mohla pomôcť. Myslíte že to robí, nie. Absolútne nič. Sama od seba nič nerobí, aj keď má v izbe zbytky jedla a smrad ani to nevynesie kôš a neotvorí okno. Ja ju na všetko napomínam. Som bezradná čo s ňou.
Má 14 rokov, návštevy keď jej chodia rýchlo zahadze veci zo zeme do skrin aby to nebolo vidieť. Na dvore tiež nič nepomáha. Vlastne ona ráno vstane dá si raňajky potom je zavretá v izbe. Občas ide na dvor za psom raz za čas ju berie na prechádzku. Na obed sa naobeduje, potom zas v izbe hovorí že upratuje no nepočujem žiadne zvuky takže je na mobile. Chodí von s kamarátkami poobede, teraz keď je moc teplo tak nie. Večer zas večera a v izbe zavretá. Takto dokola, keď ideme niekam na výlet tak chodí a nami. Keď niečo od nej chcem aby spravila tak sa oduje a buchne dvermi
Búcha dvermi? Zves ich z pántov nech ma otvorenú izbu aspoň dva dni a ti garantujem ze viac nimy nebuchne 😀😀🤣 vyskúšané u nás, funguje to na 100%
Daj jej STABILNE povinnosti, niečo co bude musieť spraviť každý deň/ kazdy týždeň a bude to iba jej zodpovednosť. Nenaháňaj a neupozorňuj, zbytočne sa budeš len rozčuľovať.
Určite veci patria k veku, ako bábätka plaču, 3 rocny vrieskajú a vzdoruju tak sa pubertaci oduvaju, papuluju a nic sa im nechce. Vývinová fáza ktorá raz prejde.
Moja kamarátka aj 19 r vrátila od dverí domov, keď chcela ísť von a mala po izbe a podlahe rozhádzané oblečenie a na tom ležal pes.Teraz ma 25 r a žije sama a upratuje ako besna🙂

Ja som mojej neprala ani neupratovala izbu, ak niečo chýbalo do školy a mala v tom bordel nekúpila som jej nech si hľadá, uvedomila sa veľmi skoro nemala si co obliecť a na edupage poznámka 😅