icon

Ako nájsť priateľov pre introvertných tínedžerov?

18. júl 2025

ahojte,

co mate deti - tinedzerov introvertov, kde chodia "medzi ludi" ? kde si hladaju kamaratov?
Kde sa vedia dvaja introverti dat dokopy /kamaratstvo/?
vacsina nevyhladava kolektiv, neciti sa tam komfortne, tazko sa otvori druhym...

dakujem.

Strana
z2
autor
22. júl 2025
@marissa13

@anonym_autor odkiaľ ste a koľko ma rokov vaše dieťa?

@marissa13 Nitra

marissa13
22. júl 2025
@anonym_autor

@marissa13 Nitra

@anonym_autor a koľko ma rokov vaše dieťa? Pokiaľ by chcelo , môžu si aspoň písať a tým.padom aj rozvíjať konverzáciu.....

jankasamulko
28. júl 2025
@simca06022011

ja sa sem votriem, riesim podobne ale vsimla som si, ze toto nema nic s introvertstvom... to je proste dnesna doba, inak by takmer vsetky deti boli introverti a to velmi nesedi. Ja to vidim na mojej, ked je v kolektive, absolutne to nie je introvert = aj ked nie je stredobod pozornosti a aj ked sa stane ze ak sa niekto najde, tak sa oddelia mimo vacsiu skupinu. Proste je fakt blba doba, bud dieta ma kamosky alebo velmi tazko si hlada akykolvek kolektiv, ktory aj nieco naozaj robi, chodia von atd = LEBO ich je malo. Je fakt, ze dnesna mladez bud beha stale s rodicmi (a su zaroven velakrat vytazeny programom = sport atd), alebo je zalezena doma (pripadne v tom uzuckom kruhu svojim kamosov/kamosiek).
Ja osobne som to uz vzdala, a veru netusim ako to poriesit.. chodi do taborov, a tak.. ale napr. leto je katastrofa. Od dalsieho sk.roka som zrusila aj prespavacky a vsetko, lebo to "kamosky" viditelne pridu len ked sa im hodi, cele mesiace - leto, prazdniny atd o nich ani nepocut a opacne to tiez nefunguje, ze by dcera k niekomu chodila potom. Kruzky tiez su na nic, tam vacsinou deti pridu, urobia si svoje a potom uz nic... za celu zakladnu skolu, tolko kruzkov sme mali a viem iba o jednom dievcati, s ktorym si dcera sem tam napise a tak 2x do roka idu na chvilu do mesta... Nasla som centurm volneho casu ze robi aktivity pre mladych, to by som celkom dala, ale zase dcera to dobrovolen nepodstupi, predsa uz aj hanblivost funguje v tom veku:D mozno keby tam isla s nejakou kamoskou do vacsej skupiny, tak by sa dalo.. ale nema s ktorou :D

@simca06022011 veru suhlasim. Mam 13 rocnu dceru a mesiac prazdnin pomaly za nami a ona nebola vonku so ziadnou kamaratkou. Ak aj volala nejaku tak mala milion dovodov preco neist. Alebo ak som nejaku vonku jej 'kamaratku" videla tak s inou a vacsinou len jednou. Baby su v tomto tak blbe, ze ked su vonku tak len s jednou a tretia by uz bola navyse. Alebo sa druhá otrci ze sa bavi s tou tretou. Dokonca aj na volejbal prestala chodit lebo ak prehrali bola iba moja dcera na vine. Pritom som na zapasoch videla, ze kazda spravila chybu. Neexistuje, ze niekedy este bude robit kolektivny sport. No nonsens. Cakam kedy skončí základnú skolu a pohne sa dalej. Chlapci su v tomto vacsinou ini

Strana
z2