Ako ospravedlniť zameškané hodiny v 9. ročníku?
Som v 9. rocniku a nechcela som si pokazit znamky kvoli prijimackam a minuly piatok sme mali pisat 3 velke pisomky a samozrejme som sa to nemala kedy naucit, tak som na 2 z nich chybala. (Odisla som zo skoly na posledne 3 hodiny). Mamina o tom vedela a napisala spravu na edupage ucitelke, ze som bola u doktorky. Doteraz to tak robila a nemusela som ukazat ospravedlnenku (aj ked vzdy som ju mala) ani nic a hned mi dala ospravedlnenu hodinu. Ide o to ze teraz mi ju neospravedlnila zatial a su to uz 4 dni. Dnes a vcera som chybala, lebo som bola chora a to mi a ospravedlnia. Pozajtra ale idem do skoly a neviem, co mam povedat ak odo mna bude chciet pani ucitelka ospravedlnenku. Pripadne je sanca, ze by mi u´ju doktorka len tak dala?
Teda neviem či som viac zhrozená z toho že ťa mama podporuje v klamstve, alebo z toho koľko mamičiek ti tu radí ako oklamať systém...to sme už pekne v .... keli 😳
@lintu tento týždeň som naozaj chorá a navyše toho nemáme tak veľa tak neviem prečo by som kvôli tomu chýbala, písomky si vždy dopiseme aj keby sme nechceli
To ste mali mať v ten deň 5 pisomiek??píšeš, že prvé 2 si písala...a z ostatných Ta mama zobrala.
Ak si povedala, že ideš k lekárovi bude chcieť papier..nám tiež niekedy neuzná ospravedlnenku cez Edu niekedy chcú písomne ...a tiež sa stalo, že som dcéru kvôli pisomke do školy nedala zborom v pekle?🙂uvidíš čo bude ..mama Ta môže ospravedlniť sama, ale nabudúce neklam, že ideš k doktorovi
@evaachesa mne sa minule nechcelo vstavat a ani synovi, tak som napisala v piatok do skoly, ze ma nadchu a valali sme sa doma a pozerali telku 😅
@lintu beries to moc vazne. Ma zjavne problem so zvladanim uciva a zvladanim stresu. Teraz sa uleje a hadam to nabuduce zvladne. Ved nerobi komisionalne skusky.
@luccija mali sme 3 písomky, prvé 2 som pisakw a na jednej som chýbala (pričom som odišla zo školy na posledné 2 hodiny)
@autor o tomto tyzdni som nic nepisala. Ked sa budes citit dobre, samozrejme nie je dovod ostavat doma. Skore uzdravenie 🙂
@kittykat22 urcitym sposobom vdaka za ludi, co to myslia este stale vazne. Ak zacne hodiny vymeskavat x ziakov z triedy (lebo kazde z nich by si na to naslo rado urcite nejaky dovod), system padne. Ok, nevadi. Najdeme novy. Zhovievajsi. Ako to decka ale pripravi na zivot, v ktorom budu musiet stres nestres dodrziavat presne terminy a pod., neviem. Ale tak mozno naozaj bude vseobecne lepsie. Drzme si palce.
Nikdy by ma moja mama nekryla a neospravedlnila z pisomiek. Pretoze som vzdy vedela dostatocne dopredu a mohla som sa na ne ucit. V zivote treba takymto veciam celit a nie od nich utekat.
@lintu ty si taky ten typ prisnej trpitelky. Vsetko treba brat vazne, dodrziavat system, robit vsetko ako ma byt lebo klamar, trest a neviem co vsetko. Ja dom bola taka ista. Potom som sa odstahovala do Anglicka a zistila, ze to, co nas tu ucia je utopia. Vzdelavaci system je fajn, pristup je uplne zly. Preto zostavame zakomplexovani a hlupi = pretoze mame strach. Ked sa pozries ako je vedeny nas stat, ake mame statne sluzby, podniky alebo priemysel - zial je to pravda. Nemame nic. Nie je to urazka, ale fakt. Pretoze nas ucia, ze za vsetko pride trest. Treba sa bat. Co pokial ide o nejake trestne city, samozrejme ano. Ale u nas je to vo vsetkom. Uz aby si dosiahla svojho tak pises, ako by to bolo keby to robili vsetci ... a to je nezmysel. Samozrejme to vsetci robit nebudu, ale su ludia ktori jednoducho vzdy pojdu jemne mimo system. Pokial tym nikomu neskodia, preco nie. Ono sa koli par hodinam zaskolakov skolsky system nezruti.
No tak horšie je asi to, keby chcela pečiatku od lekárky vidieť, tam ti podľa mňa nič nepomôže, nech to mamina skúsi doriešiť.
@marcela64 rodic ma pravo ospravedlnit dieta do 5 dni. A pokial jej mamina napisala papier, tak pani ucitelka nema pravo ziadat papier od lekara. A pani ucitelka to velmi dobre vie. Tresta ju a psychicky ju vydiera.
@kittykat22 mozno pani ucitelka tusi klamstvo.
@miskaska moze tusit co chce, ak raz to rodic ospravedlni, nema s tym ucitel co robit
A prečo to riešiš ty à nie tvoja mama? Véd ona je tvoj zákonný zástupca, alebo to nie tak ako to ty tu prezentujes
Zaujímavé, ako tu niektoré skáču do trojuholníka, ako beštia matka kryje klamstvo nehodnej dcéry. Ale ze škola drbne na jeden deň tri veľké písomky, to je pohodicka, však učitelia nemusia medzi sebou komunikovať, nech sa vysantia na deťoch, nie? Cestne vyhlasujem, že ak by moje decko malo v jeden deň písať tri veľké písomky (nie patminutovky ci odpovedať z nového učiva), tak dostane odo mňa ospravedlnenku na termín u lekára tiež. A nie, vôbec sa za to nehanbím. Nevidím najmenší dôvod, prečo by decká mali písať "všetky" veľké písomky v jeden deň. Ze si to učitelia nevedia medzi sebou od komunikovať nie je ani môj problém ani starosť.
@kataina Nerob z toho takú drámu. Zdá sa, že dievča je pomerne rozumné a výnimočne sa necítila na to, aby dobre napísala písomku. Tiež sa zdá, že jej záleží na známkach. Že ju mama ospravedlnila je stokrát lepšie, ako to, že polovica jej spolužiakov mala ťahák. Lebo podvádzanie ťahákom a odpisovanie je u nás normálne. Odhliadnuc od toho, že neporušili žiadne pravidlá - rodič má právo ospravedlniť istý počet hodín.
@vroni V triede mojej dcéry môžu za deň písať dve veľké písomky alebo dve malé a jednu veľkú. A nie, nekomunikujú o tom medzi sebou učitelia, ale si to sledujú žiaci. Ak už majú dve naplánované a niektorý učiteľ im avizuje tretiu, ozvú sa, a písomku im preložia na iný deň. Keby učiteľ robil problém, chce o tom vedieť ich triedny.
A milej autorke - odhliadnuc od toho, že ste asi mali tri veľké písomky. Ja byť tvojou učiteľkou a odídeš akurát z mojej hodiny, kde je naplánovaná písomka, na najbližšej hodine pôjdeš k tabuli, a vyzvŕtam ťa tak, že ti bude ľúto, že si na tej písomke neostala.
@kittykat22 dakujem za onalepkovanie. Nemyslim si, ze to beriem az tak striktne. A uprimne sa tesim na ten lepsi svet. Kludne. Podporovanim klamstva sa k nemu tiez tak skoro ale asi nedopracujeme.
Pokiaľ by som vedela, že moje dieťa nie je lajdák, že sa pripravuje a raz by sa stalo, že niečo nestihlo, tak áno...dala by som mu ospravedlnenku, že zo zdravotných dôvodov...prečo nie? veď tú písomku napíše tak či tak, hoci neskôr...podstata nie je schytať zlú známku ale vedomosť...to dieťa sa tie vedomosti doučí, tak kde je problém...samozrejme, keby sa to opakovalo, tak to by som mu netolerovala

@kittykat22 v piatok zmizla zo školy (na posledné 3 hodiny) a mali tri dôležité písomky na prvých hodinách a poslednej. Tento týždeň chýba,.... Indícií habadej... Kto chce, si domyslí. Učiteľky nie sú sprosté. Moju poznámku ale netreba brať vôbec tak vážne, ako si ju asi poňala. Nehovorím, že sa to stane isto. Stať sa to ale môže... a aj tu vidíš, že ľudia si aj o takýchto klamstvách myslia kadečo. Našťastie "len" zmizla a oficiálne z toho nebude mať nič.