icon

Ako pomôcť dcére, ktorá nechce chodiť do kostola?

basinka3
2. nov 2023

Má 11 a nechce chodiť do kostola mamke to povedala a mamka jej na to povedala že dobre ale ocko ani babky to nevedia a ona neverí v boha a babky ju nútia chodiť do kostola raz si zobrala na seba čierne tričko z lepkov babka po nej kričala a hovorila že je to satanizmus a že uctieva diabla potom veľmi plakala a až o mesiac to povedala mamke a neviem ako jej mám pomôcť pred babkou sa musí predtvarovat že je kresťanka že je strašné dobrá a atd.Začala jej puberta.

Strana
z2
ivetz
3. nov 2023

@basinka3 Mala by si sa starať v prvom rade o seba a nie o kamarátku. To nie je tvoja starosť, ale záležitosť jej rodiny! A ty nechaj hinduizmus hinduizmom a venuj sa predmetom, ktoré ťa učia v škole. V gramatike máš značné rezervy. Alebo mama? Ty si tá, ktorá sa učí doma, myslím...

aafrika
3. nov 2023

@basinka3 ked nie si rodicom dietata tak by si sa nemala starat do jej vychovy. Nechaj to na rodicov oni si nesu zodpovednost za dieta. Ma 11rokov,pubertu,biju s nou hormony co ta trapi,ze rodicia chcu aby chodila do kostola a zastavas sa jej. Ked dospeje sama si urci ako bude zit a vychovavat svoje deti a bude si niest zodpovednost.keby ju rodicia bili,zanedbavali pochopim ale ze jej povedia,ze chcu aby sla do kostola,ze to ti vadi....a chces to riesit.divne.

tiika
3. nov 2023

@ivetz určite sa uci doma, veď všetky deti v škole ako i mamičky na koniku, ktoré tam isto chodili, majú gramatiku perfektnú

reanda
3. nov 2023

@basinka3 si si pomohla, co? 😀

cervenaruza123
3. nov 2023

@basinka3 Viac menej su dve moznosti. Bud sa pred babkou bude pretvarovat, ale bude mat pokoj. Alebo jej treba vysvetlit, ze babky vacsinou maju svoju pravdu a malokedy sa to podari zmenit, tak proste nech si z toho nic nerobi, nech prikyvuje a dalej si mysli svoje. Niektori pubertiaci naschval provokuju, aby sa babky zlostili a nic si z toho nerobia. Niektori proste pri babkach su ticho a hotovo. Viac menej aj v dospelosti niekedy na tvrdohlave reakcie starsich clovek musi len prikyvovat ak nechce konflikt, ale mysli si nadalej svoje. Stari ludia maju zakorenene svoje zvyky a velmi tauko ich menia jednoducho. Pokial byvaju s babkou a ta ju nuti chodit, tak nech sa jej zastane mamka. A pokial nebyvaju spolu, tak proste nech nejde a ze jej to babka obcas vytkne, to uz nejak pretrpi. Ja som sice veriaca, ale vela babiek toto zvykne prezivat velmi fanaticky, takze zial, vela sa s tym neda, je to zakorenene vekom aj tradiciami.

mikadooo
3. nov 2023

@basinka3 podľa mňa jej najviac pomôžeš, keď ju vypočuješ, ponadávaš si s ňou a tak... Ona možno žiadnu konkrétnu pomoc nechce, len sa chce niekomu vyplakať na pleci... Porozmýšľaj nad tým, niekedy tá psychická podpora je to najviac, čo môžeme dať.

ivangeline
3. nov 2023

Byt dobrym je dobre. A je jedno v co veri. ;D
Hare Krishna then.. ;D

kornelies
8. nov 2023

@basinka3 Bola pokrstena, je krestanka. Mama ta nuti upratovat? Neupratuj, ved mudre tety na MK povedali. 🤣
V prvom rade pochop, ze ona ma 11 rokov a bude respektovat rozhodnutia jej rodicov, ci sa jej to paci alebo nie.

Strana
z2