Ako pomôcť dcére, ktorá nechce chodiť do kostola?
Má 11 a nechce chodiť do kostola mamke to povedala a mamka jej na to povedala že dobre ale ocko ani babky to nevedia a ona neverí v boha a babky ju nútia chodiť do kostola raz si zobrala na seba čierne tričko z lepkov babka po nej kričala a hovorila že je to satanizmus a že uctieva diabla potom veľmi plakala a až o mesiac to povedala mamke a neviem ako jej mám pomôcť pred babkou sa musí predtvarovat že je kresťanka že je strašné dobrá a atd.Začala jej puberta.
@basinka3 ked nie si rodicom dietata tak by si sa nemala starat do jej vychovy. Nechaj to na rodicov oni si nesu zodpovednost za dieta. Ma 11rokov,pubertu,biju s nou hormony co ta trapi,ze rodicia chcu aby chodila do kostola a zastavas sa jej. Ked dospeje sama si urci ako bude zit a vychovavat svoje deti a bude si niest zodpovednost.keby ju rodicia bili,zanedbavali pochopim ale ze jej povedia,ze chcu aby sla do kostola,ze to ti vadi....a chces to riesit.divne.
@basinka3 Viac menej su dve moznosti. Bud sa pred babkou bude pretvarovat, ale bude mat pokoj. Alebo jej treba vysvetlit, ze babky vacsinou maju svoju pravdu a malokedy sa to podari zmenit, tak proste nech si z toho nic nerobi, nech prikyvuje a dalej si mysli svoje. Niektori pubertiaci naschval provokuju, aby sa babky zlostili a nic si z toho nerobia. Niektori proste pri babkach su ticho a hotovo. Viac menej aj v dospelosti niekedy na tvrdohlave reakcie starsich clovek musi len prikyvovat ak nechce konflikt, ale mysli si nadalej svoje. Stari ludia maju zakorenene svoje zvyky a velmi tauko ich menia jednoducho. Pokial byvaju s babkou a ta ju nuti chodit, tak nech sa jej zastane mamka. A pokial nebyvaju spolu, tak proste nech nejde a ze jej to babka obcas vytkne, to uz nejak pretrpi. Ja som sice veriaca, ale vela babiek toto zvykne prezivat velmi fanaticky, takze zial, vela sa s tym neda, je to zakorenene vekom aj tradiciami.
Byt dobrym je dobre. A je jedno v co veri. ;D
Hare Krishna then.. ;D

@basinka3 Mala by si sa starať v prvom rade o seba a nie o kamarátku. To nie je tvoja starosť, ale záležitosť jej rodiny! A ty nechaj hinduizmus hinduizmom a venuj sa predmetom, ktoré ťa učia v škole. V gramatike máš značné rezervy. Alebo mama? Ty si tá, ktorá sa učí doma, myslím...