Ako pomôcť dcére nájsť dobrých kamarátov?
Dobrý deň už som zúfalá matka 🙄 Mam najstaršíu dcéru ktorá má 16 čo nevidieť 17 stále ma niejake problémy s zadržaným kamarátov nevie si nájsť žiadnu kamarátku či kamaráta ktorý by nepil alebo nedrogoval a tak veľmi chce... Nemá s kým poriadne chodiť vonku vždy keď sa naviaže na niekoho začne dôverovať veľmi ju sklami ja som už zúfalá neviem ako kde čo poradiť aby bolo dobré . Už chodí aj kôli tomu ku psychológovi ale nemám pocit aby sa to zlepšilo. Popritom v Bratislave je tooolko ľudí a nie a nie aby zapadla .. Ďakujem za každú radu
Ja som mala najlepších kamarátov ešte pomaly zo škôlky a potom kopec kamošiek z krúžkov. Cim starší, tým ťažšie sa hladaju kamarátstva, lebo partie sú už vytvorené. Inak ja mam ešte partiu z VŠ, s ktorou sa dodnes stretávame. A zo sme už viac ako 10 rokov von zo školy. Odporúčam nejaké krúžky, aktivity a pod. pre tvoju dcéru.
Nech začne hrávať šípky a chodiť po turnajoch 😁 kamaráti sa nájdu
@misicka921 Mne napadlo pozrieť či niekde nerobia akcie pre mladých. Nejaké kvízy pre mladých,workshopy. Ak rada športuje tak športový klub. Na brigáde by mohla spoznať nových ľudí.
Ak ste veriaci, tak saleziáni majú stredisko kde robia stretká pre mladých to je super.
urcite ma aspon jednu spoluziacku, co je na tom rovnako.
potom nejaky sportovy klub, aj ked zacat robit sport v tomto veku, uz do toho kolektivu, predpokladam nezapadne ....
ladies thai box na napr skupinu pre teens.
bavia ju spolocenske hry? ihrysko ma hernu, ked prídeš sama, vieš sa k niekomu pridat, cez vikendy tam byva dost plno .....
Častokrát sa treba obzrieť za tými, "menej cool", väčšinou sa každý chce baviť s tými top a potom to takto dopadá, ale najlepši ľudia sú väčšinou tí tichší, ktorý nepotrebujú byť stredobodom pozornosti, a je s nimi aj najväčšia sranda a najzaujímavejšie aj keď sa to navonok nezdá
@misicka921 daj ju na šport. Máme v rodine športovkyňu a nikto z tých nepije ani nedroguje.
Ďakujem za rady ale bohužiaľ nieje na športy vôbec je trošku silnejšiej postavy zo škôlky to vôbec ... Odsťahovali sme sa z miesta kde mala škôlku a v škole sme museli riešiť aj šikany takže to tiež zo základnej a čo má na strednej to majú svoje partie s dvoma sa kamaráti ale iba v škole mimo škôl vôbec
vyskusajte ten thai box. to, ze je silnejsej postavy nevadi. tie baby ide kazda za seba, bez kontaktu. vie sa tam aj ist pozriet.
alebo to ihrysko moznoze sa v tom nájde..... a chodi tam viac chalanov ako bab. ziadne tupela,
Ste z Bratislavy?
Ďakujem za rady ale bohužiaľ nieje na športy vôbec je trošku silnejšiej postavy zo škôlky to vôbec ... Odsťahovali sme sa z miesta kde mala škôlku a v škole sme museli riešiť aj šikany takže to tiež zo základnej a čo má na strednej to majú svoje partie s dvoma sa kamaráti ale iba v škole mimo škôl vôbec
@misicka921 aké ma záľuby? Comu sa venuje? Nemusí to byt šport, ale ľudia sa spoznávajú a udržujú kamarátstva cez spoločne zaujimy. Tam je i väčšia pravdepodobnosť, že budú robiť radšej iné veci než piť, fajčiť..
@misicka921 aké ma záľuby? Comu sa venuje? Nemusí to byt šport, ale ľudia sa spoznávajú a udržujú kamarátstva cez spoločne zaujimy. Tam je i väčšia pravdepodobnosť, že budú robiť radšej iné veci než piť, fajčiť..
@tiika veľmi veľa koníčkom nema kedze nemá tých priateľov
@misicka921 alebo žeby práve preto a je to cele naopak..? 🤔
@anonym_cbac61 dcéra býva v Bratislave
@misicka921 tak ma vyborne príležitosti spoznať niekoho v komunitných centrach typu izba klub na peknej alebo tak.
Aj sa tam vyskytujú také citlivé introvertne osobnosti čo by jej mohli sadnúť. Treba pozrieť pogooglovat taketo centrá!
@misicka921 kniznica?
@misicka921 čo ju teda baví? Čo robí vo voľnom čase?
@misicka921 odporúčam dať ju na skauting
Pokial bola aj sikana mozno ma aj male sebavedomie niekoho oslovit. Pozri ja som tiez nebola najstihlejsia, aj sikana bola, ale ze jej budes hladat kamaradky to tiez neni dobre, mozes sa snazit ju viac popostrcit k novym zaujmom, ale nechaj ju trochu "plavat v tom mori". Najde si kamaradky sama. Vezmi ju do posilky, nie na chudnutie, ale na budovanie sebeistoty, kup jej bicykel naj ide na tury (ja som sa strasne vytiahla a schudla ked mi bolo 16 na bicykli). Kolko krat som isla len sama po dedinach, na ceresne a sama som stretavala ludi. Nemozes ju vodit cely zivot ona musi sama. Velke plus, ze sa nechce zdrzovat s kamaratmi, co droguju. A aj keby si nenasla kamaratov teraz, ale neskor a zatial sa venovala sama sebe, svet sa neshruti. Na co psycholog? Budovat zdrave sebavedomie mozes aj ty . Neni to nic vynimocne, cim si prechadza, zbytocne sa z toho robi este vetsi problem ze "nema kamaratov". Naj len chodi vonku a maka na sebavedomi a sebelaske. Ja neviem, vsetko sa riesi s psychologom, teraz aj male deti ku psychologovi rodicia beru. A co robi ten psycholog ine nez co by rodic mal? Vypocuje dieta. To neni psychiater na mentalne ochorenie.
@roxanka1 ďakujem veľmi pekne
@misicka921 čo ju teda baví? Čo robí vo voľnom čase?
@tiika sedí doma na nt alebo telefóne
@misicka921 tak ma vyborne príležitosti spoznať niekoho v komunitných centrach typu izba klub na peknej alebo tak.
Aj sa tam vyskytujú také citlivé introvertne osobnosti čo by jej mohli sadnúť. Treba pozrieť pogooglovat taketo centrá!
@roxanka1 už mi tu akurát jedna poslala ukázala som to aj dvere dve z toho pozná tretí nie ale ďakujem
@misicka921 Ak chcete, tak mi napíšte správu a kľudne sa s vašou dcérou zoznámim, resp. to môžem skúsiť. Asi jej nenahradím plnohodnotného kamaráta, ale ak jej to pomôže, tak v pohode.

mozno ju naviest na nejaku aktivitu/kruzok/klub,kde sa jej rozsiria moznosti najst vhodnejsich kamaratov....